Přejít na obsah

Ebel 1911 BTR GMT

Doporučené příspěvky

Dnes jsem se dočkal a poprvé dal na ruku nejnovější kousek - Ebel 1911 BTR (Back To Roots) GMT (REF 1215624).

Něco specifikací na začátek:

- Kalibr: Ebel proprietary caliber 240 - jedná se o upravený základ chrono kalibru 137, který má odebrané chrono funkce a přidanou GMT část. Byly diskuze o tom, zdali jsou tyhle Ebel kalibry úpravou Lemania, Ebel sám říká, že jde o vlastní vývoj za spolupráce (ladění a příprava produkce) s Lajoux-Perret. Caliber 240 byl uvedený v roce 2006, soudě podle s/n mého (1909) a toho, že nejde o starou skladovku, je rozšíření opravdu malé ...

- Detaily: průměr 31 mm, výška 6.7 mm, 193 částí, 22 rubínů + 1 zircon, 4Hz (28800), rezerva nátahu min. 48 hodin, obousměrný rotor s kuličkovými ložisky, COSC

- Pouzdro: ocel, průměr 44.5 mm (cca 50 mm s korunkou, cca 13 mm výška), safír s oboustranným AR, ruční leštění, korunka šroubovací, ruční nátah, dvě tlačítka (stlačením seřízení data, resp. GMT), 10ATM, dýnko safír s AR a 8 šrouby

- Řemínek: aligátor, ruční šití, uchycený šrouby, překlápěcí spona bez pojistky

- Balení: krycí karton, velmi pěkný koženkový box s bílým šitím a čalouněním alcantarou, mimo manuálu potěší přiložený COSC certifikát a záruční karta s 3 letou zárukou s pick-up servisem (který předpokládám u nás není)

Dojmy a popis

Po rozbalení jsem nebyl překvapený - hodinky prostě vypadaly, jak měly ... Záhy jsem začal objevovat jejich kouzlo a líbí se mi čím dál víc ... Zpracování je jedním slovem dokonalé. Matné pouzdro je dokola leštěné směrem od středu, stejně jako pomocná tlačítka data a GMT. Tlačítka jsou tlumená, měkká, korunka má na sobě po odšroubování těsnění, není viditelný žádný závit. Ruční nátah je jemný, zvuk měkký a tichý. Na ciferníku se mi nejvíc líbí plastické dvojité E na dvanáctce, ze kterého je podle světla vidět jen levé, jen pravé, nebo obě. Luminiscence ovšem není z nejsilnějších. Díky kombinaci matu a lesku vypadají hodinky zvlášť na slunci velmi zajímavě. Antireflex na sklíčku je jeden z nejlepších, jaký jsem potkal - především proto, že obvykle není vůbec vidět a také se dobře čistí. Řemínek je krásně šitý, se správně umístěnou strukturou kůže, přehybem na hraně a vyztužením blízko hodinek pro držení tvaru, spona je pevná a konec řemínku se při zapnutí schovává. Na ruce velmi pohodlné (zřejmě i díky nepříliš populárnímu tvaru pouzdra). Jedním z důvodů, proč mě kdy zajímal Ebel byly chvály na zpracování a kvalitu - co se týče zpracování, jsem teď zcela přesvědčený.

Abych jen nechválil, mínus jsem taky našel ... řemínek je dost krátký, mám trochu přes 20 cm zápěstí a rezerva je malá, hlavně však spona není v ideální poloze. Nic nového, u mě klasika, za zmínku ale stojí ...

A pár fotek

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A jedno docela pěkné promo video:

Upraveno uživatelem IntoPicture
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si trafil...ja ze co mi to evokuje. ...este oko a pyramida

chuťovka. tomu hovorím originálny dizajn. to si človek nezmýli s ničím. + športová elegancia v hodinkovom podaní - na pohľadanie.

btw, ten rotor, znázorňujúci E(bel) musia všetci milovníci konšpiračných teórií zbožňovať :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...