mechano Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 Když už jsme to tak pomotal, tak to alespoň dokončím - hmotnost zlatého pouzdra bude ? 30 gramů. Cenu 18 karátového zlata jsem uvedl 606,- Kč /gram bez DPH (727,- Kč/gram s DPH). Tedy celková cena zlata přítomná v pouzdře bude cca ?jen? 22 000,- Kč s DPH. Zda je cena zlatých polotovarů, za kterou je kupují výrobci hodinek nebo šperků, stejná nebo vyšší než cena investičního zlata, kterou tu používám, tak to nevím (Mechano víš to?), ale řádově se to snad už lišit nebude. To číslo 22 000,- Kč ale říká pouze kolik, kolik je surová hodnota zlata přítomného v pouzdře hodinek. Nic víc. Opravdu to nic neříká o výrobních nákladech a marži výrobce. Nicméně jsem asi dost odbočil od toho, co chtěl autor tohoto vlákna sdělit. Tedy kromě své naštvanosti na Elton, také překvapení kolik stojí zlaté pouzdro. I když z textu si nejsme jistý, jestli těch 360 - 380 tisíc je za kompletní hodinky nebo jen příplatek za zlaté pouzdro. Také tam není, zda základem byl model Spartak 40 (katalogově od 35500,- Kč) nebo Spartak 43 (katalogově od 72000,- Kč). Můj dotaz na přítomné znalce je následující: Jak se u jiných tradičních výrobců navyšuje cena, pokud se srovná identický model s nerezovým pouzdrem ve srovnání se zlatým 18 karátovým modelem? Pokud možno cena za nové hodinky, ?běžná spotřební? produkce ? ne exkluzivní unikáty; cca letošní ceny, aby se tam moc nezanášel pohyb ceny zlata. Nejde mi ani tak o absolutní čísla (i když budou jistě zajímavá), ale spíše o poměr ceny mezi nerezovou verzí a zlatou verzí. Hodnotu zlata v pouzdře jsem s Vaší pomocí snad zhruba stanovil, ale jaké je skutečné navýšení ceny, které ve světě chtějí výrobci po zákaznících? Je tam mírné navýšení, poplatek za zpracování. Škoda, že je kolega nechtěl udělat z platiny, tam je to ještě zajímavější (v Eltonu), to by se nám tady proběhl po stropě.
Návštěvník Ondra Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 Vtip je v tom, že Elton přeci neprodává hodinky, ale radost. A ta je nevyčíslitelná... he, he
Petr_P Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 (upraveno) Můj dotaz na přítomné znalce je následující: Jak se u jiných tradičních výrobců navyšuje cena, pokud se srovná identický model s nerezovým pouzdrem ve srovnání se zlatým 18 karátovým modelem? Pokud možno cena za nové hodinky, ?běžná spotřební? produkce ? ne exkluzivní unikáty; cca letošní ceny, aby se tam moc nezanášel pohyb ceny zlata. Nejde mi ani tak o absolutní čísla (i když budou jistě zajímavá), ale spíše o poměr ceny mezi nerezovou verzí a zlatou verzí. Hodnotu zlata v pouzdře jsem s Vaší pomocí snad zhruba stanovil, ale jaké je skutečné navýšení ceny, které ve světě chtějí výrobci po zákaznících? Nejsem sice znalec, ale pokusím si odpovědět sám sobě. Následující čísla hodinek značky ROLEX jsou pouze informativní a nelze je v žádném případě dávat do souvislosti se značkou PRIM z produkce Elton hodinářská. Příklad č. 1 GMT-Master II Steel (40 mm) / List price: 7 275 USD vs. GMT-Master II Gold 18K (40 mm) / List price: 27 200 USD včetně zlatého tahu poměr cen ? ocel : zlato 18k = 1 : 3,7 Příklad č. 2 Datejust 36mm - Steel Domed Bezel - Jubilee Bracelet / List Price: 5 925 USD vs. Datejust 36mm - Gold Yellow 18K - Domed Bezel ? Jubilee Bracelet / List Price: 22 700 USD včetně zlatého tahu poměr cen ? ocel : zlato 18k = 1 : 3,8 Příklad č. 3 Day-Date II President - Yellow Gold 18K - Fluted Bezel (41 mm) / List Price: 29 500 USD včetně zlatého tahu vs. Day-Date II President - Platinum - Polished Bezel (41 mm) / List Price: 55 400 USD včetně platinového tahu poměr cen - zlato 18k : platina = 1 : 1,9 Zdroj: www.swissluxury.com/rolex-watches.htm Upraveno 25. března 2011 uživatelem Petr_P
NIGHTinGALE Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Odesláno 26. března 2011 Takže poměr ocel X zlato u Rolexek je 1 X 3,8. U Eltonu je to 1 X 10. Takže Cigi měl pravdu, Elton už Rolexky dávno převálcoval
Pirx Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Odesláno 26. března 2011 (upraveno) Ja myslim ze pojem "jako investice" znamena ulozeni penez zpusobem, kdy dojde k nejakemu jejich zhodnoceni, nebo alespon nedojde ke ztrate, a zaroven je zarucena urcita rozumna likvidita, tedy v pripade nahle potreby papirovych platidel neni problem tu vec za ne kdekoliv a kdykoliv smenit bez velke ztraty.Zlate hodinky PRIM neco takovyho proste vubec nesplnujou, naopak je to velice komplikovany zpusob, jak penize vyhodit do kanalu.Zaprve, 20% z ceny ukradne stat na DPH, tam je ale urcita sance, ze to behem nejake dlouhe doby narust ceny zlata vyrovna. Nebo taky ne.Zadruhe, zlaty Rolexy prodas kdekoli na svete za cenu zlatejch Rolexu. Zlaty Primky prodas kdekoliv na svete maximalne u nejakyho vetesnika, a to pouze za cenu zlata na vahu... Ted v CZ vykup asi 400 korun/gram. Nebo budes x-let hledat nejakyho krena, kterej bude ochotnej taky vyhodit penize a zaplati za to, ze jsou to Primky.Kup radsi akcie, nebo pokud akciim nerozumis, kup zlaty cihly. Platej vsude na svete a jsou bez dph. Upraveno 26. března 2011 uživatelem Pirx
Rudolf69 Odesláno 26. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2011 Presne tak... . Tu sa jedná o princíp. Veď ani zlatník si za 10 g - 18k prsteň nevipíita 12x viacej ako je cana zlata v prsteni. Ja som niekde čítal, že keď bol OBAMA v PRAHE tak mu KLAUS daroval zlaté hodinky PRIM v cene 1 000 000 kč. Tak potom Klausa riadne ojebali a zase to zlízli daňový poplatníci
Karlos Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Odesláno 26. března 2011 som sa rozhodol investovať svojích 4 000 ?. Jak vyplývá s diskuze, když máš nějakých 100.000,- Kč a chceš investovat do primek, tak to udělej nějak takto: za 99.000,- nakup třeba zlatou cihličku a za zbývající tisícovku nějaký hezký a ne moc obvyklý primky
orlando1 Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Odesláno 26. března 2011 Když už by se někdo přeci jen rozhodl, že investuje peníze do hodinek, pokud o nějakých víte, máte někdo nějaké hodinky vytipované?
zerrou Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Odesláno 26. března 2011 investicia je vedlajsi produkt z radosti ktoru ti hodinky prinasaju...
Josef01 Odesláno 26. března 2011 Nahlásit Odesláno 26. března 2011 Porad si myslím ze nejlepsi investice v cene 100-200 tisic je Rolex. Cena hodinek v posledni dobe roste o vice jak 10% rocne a to je myslim velmi slusne.
Petr_P Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Odesláno 28. března 2011 Na doplnění tématu zlato a hodinky - jedna mediální zpráva o ceně zlata a hodinkách Tissot.
Snape Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Nejsem sice znalec, ale pokusím si odpovědět sám sobě. ... Díky za zajímavý rozbor. Možná to není vyčerpávající, ale určitě to dá dobrý odhad. Tohle mě vždycky zajímalo.
cigi Odesláno 31. března 2011 Nahlásit Odesláno 31. března 2011 (upraveno) Jen drobnou radu - jestli chceš český zlatý hodinky a prim tě naštval, což bylo dopředu jasné, jsi-li spořivý, zkus se obrátit se na Luďka Seryna. Jestli chceš investovat - kup zlato investiční - ale je fakt už asi dost drahý jestli chceš mít radost - kup si ocelový primky (nebo něco srovnatelnýho - rolexky, jak píše nighty ) a začti se do chronomagu. Ženě kup za zbytek něco ze zlata, abys měl na chronomag klid. Upraveno 31. března 2011 uživatelem cigi
Jafurak Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 Jojo, investičnost zlatých hodinek potvrzuji, koupil jsem staré Zenith ze 14k zlata, 11g pouzdro, stály mě 220kč za gram pouzdra víc ani ťuk, teď jsem je prodával za 390kč za gram pouzdra Len pre info, hodinky na foto majú hmotnosť 45 g a to aj z remienkom. Materiál plášťa 19 g zlata kvality 18 K . Takže obraz si ľahko spraví každý sám.
relativ Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 Myslím si, že tu nemá význam počítať gramy a porovnávať značky. Tu ide o iné. Jednoducho dotazovaný typ hodiniek nevyrábajú a ani nechcú vyrábať. Ale prečo odmietnúť zákazníka? Aby potom vypisoval, že akí sú neochotní? Dajú tam trojnásobnú cenu za originalitu a ak ich chceš mať, tak zaplať. Kde tu vidieť podraz? Nepredávajú životu nevyhnutnú vec. Na záver - na mieste autora príspevku by som časť z tých 4000 eur investoval do štúdia gramatiky slovenského jazyka.
Donuts Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 Tak jsem si ten prvni post pro jistotu precetl dvakrat a troufam si tvrdit, ze ten kdo "nemá v hlave všetko v poriadku" neni vedeni Primu. Prim si Spartaky 43 ceni na 72k, coz je cena imho dost diskutabilni, ale proste takova je. A stezovatel si mysli, ze za v podstate smesnych 4k ? dostane unikatni 1/1 limitku ve zlate?
Návštěvník Tada Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 Donuts: Cena hodinek od Primu je jedna věc, tu ať si mají jakou chtějí, ale druhá věc je, že ti naúčtují 300g zlata (ještě k tomu 24kt) na hodinky, které mohou vážit tak 50-75g a to je diskutabilní
mechano Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 Len pre info,...................... materiál plášťa 19 g zlata kvality 18 K . Takže obraz si ľahko spraví každý sám. To je k neuvěření. Jsi si jistý?
Donuts Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 Donuts: Cena hodinek od Primu je jedna věc, tu ať si mají jakou chtějí, ale druhá věc je, že ti naúčtují 300g zlata (ještě k tomu 24kt) na hodinky, které mohou vážit tak 50-75g a to je diskutabilní Z tebe advokat opravdu nikdy nebude. Stezovateli nikdo z Primu nenapsal kolik zlata na to pouzijji, dotycny pouze prepocitava udanou cenu na vahu investicniho zlata.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se