Viktor Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Druhý hodinky, který bych moc chtěl, byly v jednom z největších stánků, no stánek, palác to byl s dlouhým schodištěm, ochrankou a prosklenýma vitrínama dokola. V jedný z těch vitrínek se stručnou cedulkou Explorer byly vedle sebe nový dva modely Exp II a nový Exp I (39 mm,který byl představen už loni). No a ty černý Exp II 42 mm mě nějak uhranuly, celkově lepší velikost (bigger is better ), větší maxi dial, historický odkaz na starý Explorery 1655 Freccione, nový strojek 3187 se všema vychytávkama (blue Parachrom hairspring, a Breguet overcoil, a large and variable inertia balance wheel, Paraflex shock absorbers), nový tah se sponou s mikroregulací, opravdová GMT funkce, co umí chodit nazpátek. Podle mě skvělý hodinky na cesty, který utáhnou každou situaci snad kromě plesu a audience u královny. Cena odhadována na úrovni keramických subů, někde padl odhad 7,400 USD. Za mě velký bravo pro Rolex a jdu šetřit. Otázka je, zda postupně 42 mm pouzdro dostanou i suby, mně to dává smysl, je trochu divný, že Datejusty jsou teďka větší než Submarinery.
Viktor Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 (upraveno) De Bethune a jeho pouzdro na iPhone Na letošním Bázlu byla cítit optimistická atmosféra, víc kytek, víc peněz, víc asijských a arabských investorů i obchodníků. Vystavovatelé obsadili i třetí patro sousedního hotelu Ramada Inn a bílé stany v zahradě přes ulici. Ve stanu Palace byl divný mix vystavovatelů: část nezávislých hodinářů z AHCI (Speake Marin, MBF, Haldimann a další), Casio (?), Rebellion Time (hodinky na prd, ale hezký dvě motorky ), Marvin, Ikepod a taky de Bethune. U těch jsem se stavil dvakrát, poprvý jsem mluvil s malým tlusťochem ve žlutejch kalhotách a zeleným svetru, který byl snad jedním z majitelů. Předvedl mi tohle: Pouzdro na iPhone z krokodýlí kůže, ten model, co mi ukazoval byl zelený, ale prý udělají barvu podle přání. Ptal jsem se ho, kolikrát to zvedne cenu iPhonu, říkal, že nezná přesnou cenu telefonu ve Švajcu, ale že asi tisíckrát . Hodinky jsou ve zlatě, je to vysouvací a šílený. Ptal jsem se, jestli to prodávají Rusům, říkal, že ze tří objednávek je jedna z Ruska. Jinak se tvářil, že je mu všechno u p.rdele, měli tam vystavený čtyři modely, byly tak jako pohozený v nezasklených vitrínách, když jsem pochválil moonphase s kuličkou, tak jen pokýval hlavou. Nebylo tam to sklo, takže jsem tam udělal iPhonem jediný použitelný fotky: Podruhý jsem se tam zastavil, když tam byla moc hezká snědá holka, která mi předvedla znova kryt na iPhone, tentokrát v hnědý, se smítkem na ciferníku a trochu křivýma ručkama (asi prototyp), ochotnější povídat. Roční produkce je cca 250 kusů, přesný číslo nechce říkat. Přímo vůbec neprodávají, dají se koupit v několika exkluzívních butikách, říkala mi jména butiků a měst, ale to jsem zapomněl, tuším Geneva, Řím, New York, Kyjev a další. Dala mi pěkný USB ve tvaru stříbrnýho pouzdra na vizitky s vysouvacím konektorem (2 GB). Z dalších firem ve stanu zmíním jen Kudoke, který mě potěšili jedním svým kouskem. Kudoke je německá firma, která se specializuje na skeletony s gravírovanými a rytými obrazy. Jako základ mají většinou Unitas, ale dělají i věci na zákázku z hodinek, který jim klienti donesou. Měli tam vystavených cca 8 kousků, vepředu docela pěkný hoďky s chobotnicí. Ptal jsem se černovlásky na stánku, jak se ten model jmenuje, usmála se a říká: Kudoctopus. Teď se dostávám k hodinkám, co mě potěšily podobně jako piece erotique od Nivrelu . Ptám se, jak se model jmenuje, holka se rozchechtá a říká: "Šedesát devět". Taky se chechtám, ale nějak mi to nesedí, co já znám pozici 69, tak je to trochu jinak . Upraveno 30. března 2011 uživatelem Viktor
NIGHTinGALE Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Viktore, díky, ty jsi evidentně v dobrém rozmaru. Fakt mě to baví číst, chechtám se tady jak idiot
gougy Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Viktore, díky, ty jsi evidentně v dobrém rozmaru. Fakt mě to baví číst, chechtám se tady jak idiot +1 parádně se bavím a přeji hezký den
Viktor Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Ve stanu byl taky Alain Silberstein, když jsem šel kolem, tak se tam sám mistr šťoural v nějakých hodinkách a vypadal skvěle, prostě jako Frantík, kterej má rád víno a sejra . A k tomu dělá ty svý ulítlý hodinky. Pro info - mapa firem ve stanu. MBaF a Uhrwerk jsou naživo dobrej punk. Pak tam s nima byl ještě Braun, ale podle loga šlo o toho výrobce holících mašinek, takový elegantní digi tam měli. Nevím jak firmy do stanu poskládali, asi tam šoupli všechny, co se nevešli jinam .
Baker Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Otázka je, zda postupně 42 mm pouzdro dostanou i suby, mně to dává smysl, je trochu divný, že Datejusty jsou teďka větší než Submarinery. Myslis, ze by to melo smysl, kdyz je to novy model. Super, pis dal.
Viktor Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 (upraveno) Přidám ještě jedny hodinky ze stanu, který se mi naživo moc líbily. Thomas Ninchritz z Norimberku, model vice versa. Safíry uložený ve zlatých šroubovaných lůžkách šatónech, detaily vymazlený, za cenu kolem 100 k českých skvělý hodinky. Ještě víc se mi líbila verze s pozlaceným strojkem. Upraveno 30. března 2011 uživatelem Viktor
boo-beek Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Paradni pocteni, diky panove! Snad pristi rok...
Návštěvník Kamil Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Dnes na Baselworldu ukradeny diamanty v hodnotě několika milionů dolarů.
kubson Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 BaselWorld je pro chronomagora jako lázně pro kardiaka? bylo to parádní, jako vždycky. Mé díky panu domácímu Kamilovi a panu taxikáři Viktorovi
lib Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Dnes na Baselworldu ukradeny diamanty v hodnotě několika milionů dolarů. To už jste tedy přehnali. A ještě z toho dělat reportáže! Ale pokračujte! Čte se to výborně!
Návštěvník Kamil Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Ale pokračujte!Už se chystám. Některé firmy se drží informací na CD, ale většina už používá modernější způsoby.
Návštěvník Kamil Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 ... vepředu docela pěkný hoďky s chobotnicí. Ptal jsem se černovlásky na stánku, jak se ten model jmenuje, usmála se a říká: Kudoctopus.
obchodnik-o3 Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 panstvo,vyborne citanie a vdaka este pridajte!
Viktor Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 (upraveno) Zenith K Zenithu jsem šel s Kamilem až na druhou schůzku, první proběhla před mým příjezdem a byly na ní představeny novinky a hlavní modelový řady. To mi tak nevadilo, byli jsme tam loni a superrychlý chrono jsem už viděl, novou řadu Captain měli vystavenou ve vitrínce vedle recepce, takže jsem si je mohl hezky prohlídnout sám. Druhá schůzka byla o něčem jiným a stálo to za to. Velmi příjemná Ruska Darja, kterou jsem poznal už loni (zdálo se mi, že od loňska se trochu spravila, ale já ani Kamil na nějaký to kilo nekoukáme ) nás vzala do uzavřené press komůrky, vyzásobila nás pitím a dvěma talířkama se sušenkama a přinesla honosnou černou skříňku. Přitom říkala, že sušenky jsou výborný, a můžu to jen potvrdit, byly fakt dilišes. Kamil si vzal jenom jednu, nevím, jestli to byla skromnost ale spíš mu ještě nevytrávilo po skvělý večeři, na kterou nás večer před tím vzal do Francie jeho kámoš Paul, a kde Kamil zvládnul pětichodový menu . Darja si připravila veliký hadřík na leštění hodinek, upozornila nás, že to co dělá, není určený pro každýho (díky Kamile), že nesmíme fotit nebo ji od Zenithu vyhodí a už ji nikdy neuvidíme, že to je novinka, která ještě nebyla uvolněná pro tisk, no a pak vytáhla z truhličky a začala piglovat tím hadříkem Zenith Christophe Colombe s gyroturbem v platině. Kolumbus ve zlatě Zenith už dříve uvedl tyhle hodinky ve dvou limitkách po 25 kouskách ve žlutým a bílým zlatě. Pro velký úspěch se rozhodli udělat ještě jednu limitku, zase 25 kusů, v platině, se zlatým ciferníkem. Když je doleštila, tak nám je normálně půjčila, nechala dát na ruku a nijak neprudila, když jsem s nima v ruce točil a ve skleněný bublině se srovnávala do roviny a překlápěla krásná klícka z ozubených koleček. Ta skleněná bublina docela dost vyčnívá i dole, ale Darja nás ujistila, že do ruky to netlačí. Mě a Kamila s našima oplácanýma zápěstíma to netlačilo, Darju určitě taky ne, ale na vychrtlý kostnatý ruce by to nemusela být pravda. Parádní hodinky, cena asi 250 tisíc Euro a kdybych prý chtěl, tak mě Darja dostane na seznam kupujících. Ale to si ještě musím promyslet, obzvlášť teď, když Sazka neproplácí výhry . Pak uklidila Kolumba a vytáhla další novinku - zlatý oblekovky s novým in-house strojem Zenith. No novým, je to starý tříručkový strojek, který vyráběli ještě před El Primerem a teď ho někde ve sklepě vyhrabali a budou ho montovat do hodinek. Byl ta takovej obyčejnej ne moc pěknej automat, bez jemný regulace, podle mě ve srovnání s Elite nic moc. Jak jsem si ho tak prohlížel, našel jsem na jednom můstku droboučký nápis UNADJUSTED. No paráda, ptám se na to Darjy, ta pokrčí rameny, usměje se a řekne "prototyp". Ptám se jestli regulují strojky v hodinkách a ona říká, že jo. Jinak hodinky to byly moc pěkný, i cena bude rozumná kolem 6 tisíc dolarů za model ve zlatě. Ale ty jejich oblekovky s mimostředkou na devítce se mi líbí víc, hlavně model se šedým ciferníkem. Dojedl jsem poslední sušku, Kamil slíbil, že články o Zenithu zaplaví Chronomag, Darja řekla, že je to její poslední den na veletrhu a že má radost, že to má za sebou a jsme venku před stánkem. Tam stojí Kubson, který měl schůzku s Meistersingrama a Zenith prošvihnul. Tak mu říkáme, že model Kolumbus je parádní a je to pravda. Upraveno 30. března 2011 uživatelem Viktor
Návštěvník Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 (upraveno) Zenith Velmi příjemná Ruska Darja, kterou jsem poznal už loni (zdálo se mi, že od loňska se trochu spravila, ale já ani Kamil na nějaký to kilo nekoukáme ) fotka Darji na ruce by nebyla? mám pocit, že loni po mně koukala Upraveno 30. března 2011 uživatelem Roman I.
Návštěvník Kamil Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Rolex a Tudor se na nás tradičně vykašlali, ale asi toho mají opravdu hodně. Dostal jsem press kit a nazdar. Rolex měl honosnou zlatou tašku (papírovou jako všichni), v ní honosné velké a tlusté zlaté desky a v nich...... téměř nic. Pár obrázků a místo CD nebo USB jen kartička s odkazem na vstup do press sekce na stránkách firmy. U Tudoru také jen odkaz na stránky, ale k tomu zajímavá vychytávka. Desky velikosti A5, ve kterých na mě po otevření vykoukl malý displej s video i audio prezentací tří aktuálních modelů. Pěkné. Až zjistím největšího příznivce značky Tudor na fóru, má to u mě.
Chumpus Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Až zjistím největšího příznivce značky Tudor na fóru, má to u mě.Rád bych se za něj vydával, ale vždycky když si vzpomenu na cenu úžasných modelů Monte Carlo, tak se mi chce plakat... Jestli ale bude u těch nových Fastriderů cena okolo standardních 3000e, tak mě to zláká, i přes ten vzhled trochu lepší Festiny
Návštěvník Kamil Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 fotka Darji na ruce by nebyla? mám pocit, že loni po mně koukalaMá pravdu, předsedo. Jenže ty sis jí moc nevšímal. Zato jiný člen na ní mohl oči nechat. BTW, Viktor to všechno napíše a já nebudu mít co dát na titulku.
Kalifx Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Takže abych to shrnul. BaselWorld je ve vašem pojetí něco jako CeBit (u nás bohužel akorát tak Invex) v průběhu Public Days... Igelitka plná letáků a flashek, vetšinou nikdo nemá čas nebo si nevzpomíná a když si pak pro jistotu vzpomene, tak nabídne mochíto a doutník. Ale každopádně chlapi díky za reportáže. Bavil jsem se.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se