Beladona Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Tak zase po delší době funkční přírůstek z "Blešího trhu". Prim kalibr 66 - typové označení 66 254 3 - pouzdro průměr 34 mm - dýnko šroubovací - rok vzniku 1973 - zlacení 15 mikronů - hodinová a minutová ručička jsou ve skutečnosti zlacené s černými konci, lepší to zatím vyfotit neumím (zrcadlí se v nich černý fotoaparát, který asi příště budu muset něčím světlejším zamaskovat). Kromě trochu oprýskané korunky velmi zachovalé a moc se mi líbí - výrazné čtvrthodinové indexy i výbornou čitelnost ukazovaného časového údaje zvláště oceňuji a tak NEpůjdou do bonboniérové sbírkové krabice, ale do zvláštní krabičky se zachovalými mně se líbícími nositelnými hodinkami, kterým říkám "Pohotovostní oddíl" a občas je na ruce svátečně "provětrám". Řemínek nový - foto přikládám.Pěkné....a "Pohotovostní oddíl" je dobrý termín
Pytlák Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Pokud je ta kladívková barva otlučená, je možná ten nevkusný chrom lepší. Zhruba takhle to ovšem vypadalo původně od výrobce. Kdysi jsem k tomu měl i ten autobus, ale nemůžu mít všechno...
Pytlák Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Dokonce jsem našel fotku před a po renovaci :-) Je to lehce off-topic, ale jak jsem uviděl ty hodiny, prostě nostalgie...
Tikal Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Jo, to je fakt krasavec Hodiny na sebe ještě nechám působit, další možnost je vyndat hodiny a udělat si prostorově méně náročnější stojánek na stůl a kapličku schovat...
eloga Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Jo, to je fakt krasavec Hodiny na sebe ještě nechám působit, další možnost je vyndat hodiny a udělat si prostorově méně náročnější stojánek na stůl a kapličku schovat...taky to působí, slyším to a cítím, ten zvuk motoru RTO ...., a vůbec...., zlatá šedesátá, tak si to užij, +1**
Pytlák Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 A to řazení bez synchronů, pěkně s meziplynem. To bylo žůžo. Motor dlouhozdvihovej, to jelo furt, žádný velký řazení. Ale nesmělo se na něj spěchat, erťák si jede svým tempem, řidič neřidič...
dadama Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2015 (upraveno) Nedávna akvizice. Výhodná koupě, kdy asi většinu odradil původní stav, kde jsem ovšem já viděl potenciál. Jsem rád, že jsem měl dobré oko. Stačila lehká ozdravná kúra a jak vypadají k světu! PŘED PO Upraveno 3. dubna 2015 uživatelem dadama
klasik51 Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2015 dadama - neuvěřitelný, tleskám.To RTO, nostalgie, dělal jsem na něm jízdy na skupinu "D" dávno tomu.Před časem jsem začal sbírat budíky Prim a nějak jsem se do toho zamotal a už mám k těm budíkům šestery náramkové. Je to nějaká nákaza či co. Chodim se sem dívat a máte to tu hezné, ty Vaše sbírkové Prim soupravy. Nádherný koníček.
eloga Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2015 Nedávna akvizice. Výhodná koupě, kdy asi většinu odradil původní stav, kde jsem ovšem já viděl potenciál. Jsem rád, že jsem měl dobré oko. Stačila lehká ozdravná kúra a jak vypadají k světu! PŘED diplomatA1.jpg diplomatA2.jpg PO diplomatB1.jpg diplomatB2.jpg+1 a technologie? To asi bude zajímat více lidí.... Díky. **
bohus76 Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2015 Vydrbat kartáčkem ve vodě s trochou mýdla :-) /bez strojku pochopitelně/.
Honza.manta Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2015 U zlacených pouzder se dost vyplatí očista v ultrazvukové lázni. Nešoupe to pozlacení a zaleze to všude.
salad Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2015 Dost dobrý, tady je někdo šikovnej jeník...
dadama Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2015 (upraveno) +1a technologie? To asi bude zajímat více lidí....Díky.**Jak už napsali kluci. Pouzdro jsem odmočil ve vlažné vodě s trochou jaru. Pak nastoupil jemný dětský kartáček, který jsem uzmul dceři :-) Sklíčko bylo prasklé a krakelované, tak jsem ho prohodil z ošoupaných skorodiplomatů, jež byly pro případ uloženy na náhradní díly. Cifr byl bez poskvrny. Pak už jen k hodináři na seřízení a výměnu korunky.Celé to bylo o tom, že jsem risknul koupi, protože se mi zdálo, že pouzdro je neošoupané, jen špinavé a cifr vypadal ok. Celkové náklady se vešly do 2 k, což mi přijde jako dobrá koupě vzhledem k "situaci na trhu". Upraveno 3. dubna 2015 uživatelem dadama
eloga Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2015 ok, dík, gratuluju k prozíravému nákupu a rozumné investici, stojí to za to. zase +1. **
Raichu Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2015 (upraveno) Ahojte,dnes se mi povedl u vetešnice jeden tikálista, zaručeně vyhnal po natažení všechny haranty z obejváku a já můžu sedět v klidu u Chronomágu Upraveno 4. dubna 2015 uživatelem Raichu
Jan_Jan_2006 Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Pěkný, to vyráběli v Cronotechně?V rámci RVHP by to snad toto vlákno sneslo...
straspol Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Nevím nevím...to se sem začnou při...at různý Ruhly a sověti. Pojďme zůstat u Primek.. Budíček je fakt pěknej, všechna čest, ale v ruské sekci určitě vyvolá daleko více obdivných výkřiků...
Raichu Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Nevím nevím...to se sem začnou při...at různý Ruhly a sověti. Pojďme zůstat u Primek.. Budíček je fakt pěknej, všechna čest, ale v ruské sekci určitě vyvolá daleko více obdivných výkřiků...máš pravdu, neuvědomil jsem si tu sekci, omlouvám se.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se