Přejít na obsah

Report z dnesniho drancovani bazaru, zastavaren a příbuzných

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 849
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsíci...
Návštěvník tolja
Odesláno

Atypický osmidenní Maják. V tomhle provedení jsem ho ještě neviděl, tak jsem ho musel koupit. Docela jsem se pronesl.

post-953-027237400 1319904362.jpg

post-953-026232500 1319904363.jpg

post-953-028110500 1319904364.jpg

• po měsících...
Odesláno

Včera jsem navštívil jeden bazárek v Plzni a hle, co se podařilo ulovit. Parádní zlacené VOLNY s mikroregulací ve velmi slušném stavu. Dokonce mají i "volny" na ciferníku. Přeleštím sklíčko a budou fajnové. No nekup to.

post-15151-054817100 1329398351.jpg

post-15151-019800700 1329398389.jpg

Odesláno

Včera jsem navštívil jeden bazárek v Plzni a hle, co se podařilo ulovit. Parádní zlacené VOLNY s mikroregulací ve velmi slušném stavu. Dokonce mají i "volny" na ciferníku. Přeleštím sklíčko a budou fajnové. No nekup to.

Hezký stav. Ani to těsnění není moc scvrklé jak maj ruské hod. ve zvyku i originál ruské stéžejky které vždy raději přeštípnu. Ale stav pouzdro i čís. 1 A.Zdar

Odesláno

Hezký stav. Ani to těsnění není moc scvrklé jak maj ruské hod. ve zvyku i originál ruské stéžejky které vždy raději přeštípnu. Ale stav pouzdro i čís. 1 A.Zdar

Díky za pochvalu, ty stěžejky normálně fungujou. Jen by mne zajímalo, jak je to s vodotěsností obecně takovýchle hodinek - po tolika letech. A ani jsem nenašel těsnění kolem korunky. Raději jsem je ve vodě nezkoušel.

Odesláno

Díky za pochvalu, ty stěžejky normálně fungujou. Jen by mne zajímalo, jak je to s vodotěsností obecně takovýchle hodinek - po tolika letech. A ani jsem nenašel těsnění kolem korunky. Raději jsem je ve vodě nezkoušel.

S tím zkoušením jsi udělal nejlepší cos mohl t.j. nezkoušet hi.Novou vodot. korunku /orig. jistě seženeš/ ,nové sklo 40 ká nezabije, staré nemusí už dobře držet tvar a do vody bych neriskoval alespon budou určitě prachotěsné. Zdar
Odesláno

S tím zkoušením jsi udělal nejlepší cos mohl t.j. nezkoušet hi.Novou vodot. korunku /orig. jistě seženeš/ ,nové sklo 40 ká nezabije, staré nemusí už dobře držet tvar a do vody bych neriskoval alespon budou určitě prachotěsné. Zdar

Díky za postřehy a rady, vodě se vyhýbám. Jinak prachotěsné asi dosud budou, ve strojku a pod sklíčkem je docela čisto. :smile_anim: J.

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Jeden chronometr VOLNA z Čistopolu, vlastně z antiku..

ty jsou parádní, jaký je v nich strojek? Upraveno uživatelem filo-boxer
Odesláno

Tak se mi podařilo sehnat jedny z mých "vysněných". Jsou to docela zachovalé Sportivnye :-) fotka zatím jen od prodejce, ještě je doma nemám, ale snad brzy budou :smile_anim:

post-20772-047423000 1333275324.jpeg

Odesláno

padza - ty vypadají dobře, koupil bych je už jen kvůli tomu obrázku. To by se měli výrobci dnešních sportovních hodinek podívat, jak to šlo tehdy.... .-) žádný G-Shocky atd.

Odesláno (upraveno)

Pánové, měl bych možný hloupý dotaz - je někde seznam jakýchsi "top ten" sovětských hodinek, po kterých se má cenu pídit? Ideálně ne rusky...( a nebo i jo ale s hodně obrázky:-)) Pominu Šturmanskie Gagarina i Remka a Strely s chronografem (to je co tak znám), co ještě má cenu.

Ptám se, že jsem dneska viděl v jednom bazárku cca 10 slušných sovětských hodinek z cca 70-80. let, cenově bohužel ne po stovce abych je vzal všechny, a rád bych si nějaký ze srandy vzal. On ten design je celkem masakr... a day&date v azbuce je celkem cool :-)

edit: nebo jestli se dá říct, která ze značek je ta "lepší"

Upraveno uživatelem odjinud
Odesláno

Pánové, měl bych možný hloupý dotaz - je někde seznam jakýchsi "top ten" sovětských hodinek, po kterých se má cenu pídit? Ideálně ne rusky...( a nebo i jo ale s hodně obrázky:-))

Pokud ti nevadí, že je to anglicky, tak zkus tento ad-hoc seznam Marka Gordona, asi největší žijící sběratelké kapacity. Ale pozor, ve fotbale bych tu náročnost přirovnal k Lize mistrů UEFA a on je pak něco jako Lionel Messi / FC Barcelona.:smile_anim:
Odesláno

Petře, díky. S tou "vyšší ligou" máš ale pravdu, to je jako shánět tady "ruský orlíky". :-) To je asi pro nás na nic.

No, net je velkej, zkusím pohledat a ev. se i podělit o nějaký ten seznámek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...