Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Muzes dovezt oficielne 50ks na osobu.

Ja vezl vic v kufru a nikdo to v roce 2010 nekontroloval.

V habanos prodejnach u pravejch doutniku je cena cca -20% oproti CR, pak muzes koupit vyrazne levneji fake, ale tam je to loterie, jak s chuti tak kvalitou. Muzes narazit na jak v pohode kouritelny tak malo zraly po kterych ti muze byt nevolno, asi to chce pred koupi otestovat par ks. Prodava je kde kdo, asi bych nekupoval na ulici od neznamych lidi.

Odesláno (upraveno)

Přátelé, kamarádi. Poraďte prosím, jak je to s dovozem doutníků z kuby. Kolik mohu bez problému dovést, jakou značku doporučujete, jaké jsou tam ceny atd. 

Děkuji za radu.

Jak píše Bob, cokoli levnější víc než o cca 20 procent je stoprocentně fejk. Znají cenu svých doutníků. Kupoval jsem v Habanos krámu a během týdne mě tam za stejnou krabku Partagasů řekli třikrát trochu jinou cenu. Ale smlouvat nechtěj, prostě neakceptuješ, jdi pryč. Není to totiž jejich kšeft, ale státní, prodavač si něco narazí pro sebe, když ty nechceš, nemá zájem ti něco prodávat. Nakonec jsem na jednom kusu za cca 300,-Kč ušetřil asi 40,-Kč. Kvalita ovšem vynikající, jak to necestuje milion dní po světě, tak je to znát. Takže bych doporučoval nešetřit a jít do Habanos. Jo a bacha na exkurze v továrnách, ti šmejdi ti ukážou jak se balí pravý Cohiby a pak ti na konci nabídnou zpod stolu připravený fejky za super cenu. 

Pokud bych chtěl něco echt, nechal bych si ubalit pár kousků od baličů na ulici, pěkně abys to viděl. Fermetraci neohlídáš, ale alespoň vidíš co tam cpe, že jsou to celý listy a ne nějaká drť coje většinou ve fejcích. A protože on nemá jistotu, že si to hned nezapálíš, což hodně lidí dělá, neměl by si troufnout dát tam úplný sračky, abys mu to hned nehodil na hlavu..

Dvě krabky (po cca 25 kusech) jsou OK, víc může být problém, záleží na náhodě. 

Pokud bys přeci jen kupoval nějaký doutníky bez jistoty že to nejsou fejky, na stránkách habanos.com lze zadat kód z kolku a vyskočí na tebe co je to za doutníky. U fejků (většinou mají pravé kradené kolky) to nehraje. 

Asi tedy tak, za mě. Třeba tu má někdo ještě jiný zkušenosti. Tak dobře nakup :-)

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno

no bud si neco do tej huby das nebo nee :-))) pretoze nejake vajicka tam budu a casom to budu husenky co ti prespikuju tvohe habanosy :-)))

zmrazenim zabijes aj tie vajicka

Odesláno

Pruser je ze jeden nakazenej doutnik staci, kdyz se to vylihne tak ti ty brouci sezerou za par dni vsechny doutniky v humidoru

Odesláno

Dnes to vidim na start na Connecticut :-)

Tenhle My Father jsem jeste nemel, celkem se to da kourit, i kdyz na El Centurion H-2K-CT nebo La Antiguedad to nema ani zdaleka

post-22496-0-21552400-1486448239_thumb.jpg

Odesláno

Bobe, vypada to, ze si to celkem uzivas. Hele, jak jsi to psal s tema Kubanskyma doutnikama v tropickem klimatu (ze chutnaji jinak), ja tuhle teorii razim taky. Doutniky nejlepe chutnaji v tropickem (tedy "rodnem") podnebi. Jako drsna ilustrace (a extremni) asi staci, kdyz si ted zkusite vyjit ven a zapalit. Nejak to neni ono :) Nejen ze si to clovek v te kose neuzije, ale doutnik ma proste zcela jine horeni, jiny tah, pere se se silenym teplotnim rozdilem uvnitr a vne doutniku... proste to je uplne neco jineho. Ted jeste vymyslet, kam se ma clovek na stara kolena prestehovat.

Odesláno (upraveno)

Raději jak levné fejky, Cohiby apod.,tak koupit nějaké místní odzkoušené no name "Credita" za slušnou cenu.

Kdy oni tam ty credita nikde moc videt nejsou, musis umet spanelsky a mit kontakty aby ses neceho dopatral, taky se chrani pred pruserem ...

Little_w: no ja to beru spis intenzitou chuti, Kuba je jemnejsi a v zakoureny hospode to nema moc smysl, pulka chuti jde pryc, Nikaragua je vyraznejsi tak to prebije ... Tot moje myslenka zde, v Praze by me to asi nedoslo, jen proste ty doutnasy co me v Praze prijdou plytky jsou tady fajn

Upraveno uživatelem Bob
Odesláno

Bobe aspon uz vies preco ste sa mi furt divili preco si na zrazy berem len take sracky jak Perdomo a podobne :-)

Odesláno

Kdy oni tam ty credita nikde moc videt nejsou, musis umet spanelsky a mit kontakty aby ses neceho dopatral, taky se chrani pred pruserem ...

Díky za osvětu Bobe,netušil jsem,že je to "podpultové " zboží jako u nás za komára :-) 

Odesláno

Gerhard: jj, prvy new world ma poslal do kolien. Ale potom sa to uz len zlepsovalo. V kazdom pripade, uz sa otepluje, som zvedavy aky mala tato zima vplyv na moju toleranciu nikotinu...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...