Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vwtyp: Mel by ses prestat navazet do mimokubanske produkce, je to tvuj soukromej nazor a uz to zacina byt trapny. Ja mam zase nazor ze posledni Kubanska produkce stoji total za hovno a je to jedna velka nuda zabalena do kdysi slavnejch ringu, doutniku u kterych cena odpovida kvalite je par.

Odesláno

Musím súhlasiť z Bobom. Tiež som dlhé roky fajčil iba Kubu a často sa stalo že cigara nebola nič moc. Zato moje skúsenosti z Drew Estate sú na úplne inej úrovni či už pri lacnejšej produkcii Liga Undercrown alebo pri top produktoch Liga Privada sa mi ešte nestalo aby bola zlá konštrukcia cigary alebo aby bola poškodená či zle horela a to som už ich dal dole viac ako 200.

Odesláno

Ja nemyslel ani tak konstrukci jako spis nekvalitu tabaku posledni dobou, to ze jsou ty doutniky kolikrat osklivy a popraskany je jina vec ... Proste kapacitne nestihaji a honi to jak muzou. Taky jsem si vsiml ze se zmenila barva popela, nepamatuju ze by treba Hoyo melo tak tmavej popel jako ma ted, neco je jinak

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Bobe sám víš, ze Kuba je špatná díky peci českých shopu o doutníky. Od 5th avenue jsem špatném doutnik neměl, pokud nepočítám nějaký strojovky za 2?, které mi ale vždy kompenzovali. Trapná je max americká recenze mexického doutníku s ringem kubánské značky, plna hovinek a chlupů.

To ze proste nepochopím, proč dávat 10 a víc ? za neco jiného než Kubu, když to stejně nikdy tak chutnat nebude, je neco jiné.

Jeste ti muzu napsat, přestaň se již navazet do kubánské produkce je to trapné, a je to názor pouze několika jedinců, z nichž někteří nepoznaji ani walk-in humidor.

:D

Odesláno

:-)

Ja s tebou v tomto souhlasim ze je mozny u nas koupit spoustu spatne skladovanych doutniku

Ale proste musi byt neco jinak/spatne uz na vstupu, protoze je to proste jiny a horsi nez to bylo.

Jeden zakaznik si ted bral RyJ wide churchill, krasnej doutnik, tak jsem si dva taky vzal, jeden jsem dal ja, druhej Kamil byl to rok 2014, musim rict ze kdyz jsem ho kouril tak mi chutnal, ale den po to hodnotim jako 1,5 hodiny velice kvalitni nudy, Kamilovi nejel vubec. Bud jsme si zvykli na jiny chute a prijde nam Kuba nudna nebo je v spucasne dobe Kuba nudna, vyber si :-)

Objektivne jsem posledni dobou s horenim problem nemel, jediny co mi vadi je vzhled doutniku, obcas je tezky vybrat z krabice hezky kusy, minimalne 2 jsou vzdy neprodejny - fleky, praskliny. Ja je vykourim a neresim to, ale spolu s nizkou marzi to moc ekonomicky neni

Odesláno

Kam přijdu, tak skoro všichni prodejci nadávají na Kubu, je to prý čím dál horší, dokonce snad už i dováží tabák (řekli mi v etrafice). Já jsem měl na začátku smůlu s kubánskými doutníky a byly mizerný, ale jinak když je dobrá Cohiba nebo RyJ tak si fakt moc pochutnám. V poslední době kouřím ale především Drew Estate nebo Perdomo, občas RyJ a Cohiba a sem tam to proložím nějakým pokusným kouskem.

Odesláno

Někdo má rád holky, někdo zase vdolky - asi nemá cenu řešit, komu co chutná víc. Problémy s konstrukcí, kvalitou krycích listů a tomu neodpovídající cenou jsou už trochu objektivnější kritéria, ale někdo i tohle holt překousne. Ale obhajovat fejky neznámého původu a kvality jen proto, že na ně doma někdo natisknul "kubánské" ringy, to už chce řádně dubovou palici...

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Někdo má rád holky, někdo zase vdolky - asi nemá cenu řešit, komu co chutná víc. Problémy s konstrukcí, kvalitou krycích listů a tomu neodpovídající cenou jsou už trochu objektivnější kritéria, ale někdo i tohle holt překousne. Ale obhajovat fejky neznámého původu a kvality jen proto, že na ně doma někdo natisknul "kubánské" ringy, to už chce řádně dubovou palici...

Argumentovat hovinky, které měl někde nejakej amík na fejcích neznámého původu je stejně dubové jako tvrdit, ze tu obhajuju fejky... Pokud to tak beres, je třeba si jeste jednou v klidu bez emocí přečíst co jsem napsal- ty fejky z Kuby mají v sobě kubánský tabák...

Abych nehanil tu nekubu, musím říct, ze krabičky mají fajné :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Z mého pohledu je to s Kubánskou produkcí takto : Kvalita / Distributor /následné skladování/ a opět ta tragická kvalita a odsírá to zákazník.....

Ano kouřím i Kubu, ale kupovanou výhradně ve Švajcu, nebo v DE v Čechách si po poslední pekelné zkušenosti v La Casa Habana nekoupím ani sucháč.

HOWG

Odesláno

Já to nevím, že v nich je kubánský tabák. Ty to víš?

A i kdyby byl, tak co? Pro mě není kubánský tabák zárukou ničeho. I kdyby se stal zázrak a byly to opravdu longfillery z kubánského tabáku, byly dobře ubalené, nebyly přeschlé a neobsahovaly nic, co obsahovat nemají (jinými slovy, byly by lepší než většina originální kubánské produkce), tak sou to pořád fejky a ty já prostě kouřit nebudu. To, že tvrdíš, že budeš radši kouřit fejkovou kubu než pravou nicu je sice tvoje věc, ale pak neříkej, že neobhajuješ fejky.

Možná bys měl třeba do vlákna o fejkových hodinkách přispět nějakou revoluční myšlenkou...třeba že plážové Rolexky jsou vlastně lepší než origo Damaska...

Odesláno (upraveno)

Ja bych co se tyce fake rozdelil problem na dve veci, prvni je hygiena - strkas to do ust, pokud se to valelo buhvi kde radsi si to nepredstavuju, a druha vec je kvalita samotneho tabaku, neni to tabak ktery prosel profi fermentaci a pak byl ukraden a z nej se umotaly fake samo domo ( takoveto fake take existuji, ale na 99,9% se k nim bezny turista nedostane) ten tabak pochazi z policek "za barakem" ktere jsou pak v domacich podminkach v garazi fermentovany, mnohdy spatne, takze chemicky proces obcas neprobehne v poradku a v listech zustane amoniak a jiny sragory. Takze doslova se po tomto doutniku muzes posrat. Ale spousta z nich je normalne kouritelna, jen je to trochu loterie

Obecne - taky jsem je kouril, bylo to vicemene v pohode, ringy jsem neresil, slo mi o kubansky tabak, ale ted s odstupem muzu rict ze jsem o dost dal a kazdy kdo to mysli s kourenim doutniku vazne brzy pozna ze to je o hovne a nestoji mu to za to

Upraveno uživatelem Bob
Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Já to nevím, že v nich je kubánský tabák. Ty to víš?

A i kdyby byl, tak co? Pro mě není kubánský tabák zárukou ničeho. I kdyby se stal zázrak a byly to opravdu longfillery z kubánského tabáku, byly dobře ubalené, nebyly přeschlé a neobsahovaly nic, co obsahovat nemají (jinými slovy, byly by lepší než většina originální kubánské produkce), tak sou to pořád fejky a ty já prostě kouřit nebudu. To, že tvrdíš, že budeš radši kouřit fejkovou kubu než pravou nicu je sice tvoje věc, ale pak neříkej, že neobhajuješ fejky.

Možná bys měl třeba do vlákna o fejkových hodinkách přispět nějakou revoluční myšlenkou...třeba že plážové Rolexky jsou vlastně lepší než origo Damaska...

Jasné pasovanej tabák z costariky:))

Hele přestaň mi tady vkládat do úst nejakej vzlyk, ze obhajuju fejky!

Obhajuju max kvalitu cubanskeho tabáku.

Ze tady je Kuba na 4, za to nemuzu, známí v DE, Ch problémy nemají, ja kupuju v DE a taky ho nemam...

Odesláno

Ano kouřím i Kubu, ale kupovanou výhradně ve Švajcu, nebo v DE v Čechách si po poslední pekelné zkušenosti v La Casa Habana nekoupím ani sucháč.

Copak se stalo v La Casa?

Odesláno

Copak se stalo v La Casa?

S kamarádem jsme si dali limitku od H.Uppman á 850,- a od zapálení mi to vůbec netáhlo, totálně ucpaný doutník. Ihned jsem ho reklamoval, ale paní z obsluhy se usmála a řekla, že se to někdy stává a že si mám koupit jiný....

A to jsem tam do té doby celkem pravidelně, asi 6-7 let nakupoval a minimálně 2-3x v měsíci seděl. Znala mě dlouho a vždy velmi srdečně vítala.

No už další příležitost nedostane, protože to nebyl první, ale naopak poslední doutník....

Odesláno

A to jsi mel neco podobnyho i s Partagasem ne?

Fakt nechapu ze jako firma ktera to sem vozi se k tomu nepostavili lip ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...