Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Za malo, neboj neni to veda, nic nezkazis, akorat ten vlhkej hadr bych bud vynechal, nebo ho namocil v destilce, neutralnim alkoholu (vodka) pripadne jine sterilni kapaline (Xikar), aby sis tam jeste neco nezatahl (plisen) ... Myslim ze kalibrovat nebude treba, vetsinou to ukazuje + - ok

Ja osobne bych ho vytrel nasucho

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

Ok, vytru to nasucho cistym hadrem, vyhodim houbu a dam vsechny kristaly a zaleju tim roztokem co jsem koupil....a pak uz jenom doutniky....

Jeste me napadla jedna otazka, na kterou jsem zatim nenasel odpoved...strihani koncu doutniku, jsou tri typy strihani, je nekde popsano jaky doutnik jaky tvarem/rezacem strihat? Nebo je to na uvazeni kuritele? :-)

Odesláno

Vice mene je to na tobe, klasickej strih pouzijes asi nejvic, pokud chces tezsi tah, tak muzes pouzit puncher a "vyvrtat" diru, parkrat jsem pouzil, ale nejak to neresim, zatim jsem nemel nejak moc potrebu v tomto experimentovat, V strih jsem nepouzil vubec

U klasiky je potreba hlidat abys nestrihnul moc a doutnik se ti nerozbaloval, ale pocitam ze mas nacteno :-)

Na cigaraficionado jsou ohledne strihu a zapalovani super videa

Odesláno

jasny, diky...ano teorii mam tak nejak nactenou, teprve pred par dny jsem zjistil, jak se vubec doutnik spravne zapaluje a kouri.... :eek:

Velice zajimave....

Budu se drzet standardniho strihu...:-)

dekuju za prinosne informace.

Odesláno

No, ja s tim problem nemam, houbu vyhodim a suplik necham prazdej...ale musel bych ji dat nahoru tam kde budou doutniky...je vysoky a pod

suplik s doutniky do nedostanu...

Jestli ty krystaly muzu nechat nahore spolu s doutniky, viz. foto nr. 3, tak to muze byt....

Odesláno

u doutniku to muze byt, ale bude ti to zbytecne zabirat misto, pochopil jsem to tak ze chces vyuzit zabudovanej suplik na zvlhcovac ... kazdopadne mozne jsou obe varianty

Odesláno

Jojo, pochopil jsi to dobre, chci to mit spise dole pod suplikem a celou tu nadobu na zvlhcovac mohu vyndat, ale dle toho co jsme se spolu bavili to tam necham a nasypu do toho krystaly......

Reagoval jsem spis na prispevek Fraka, ktery by pouzil tu original nadobu s krystalem...coz bych mohl, ale musel bych to prdnout mezi ty doutniky nahoru, bo pod se tato orig. nadoba s krystalem nevejde....

Odesláno (upraveno)

Tak je to samozrejme mozny prendat je do jiny nadoby. Prislo mi to jenom zbytecny, ale pokud je orig. nadobka moc vysoka, tak je to logicke reseni. Houbu jsem si taky nechal. Nalil jsem na ni xikar tekutinu a nesplesnivela. Mam ji asi tak 6 mesicu.

Upraveno uživatelem FraK
Návštěvník vwtyp11
Odesláno

dnes R&J churchill, hořel výborně, korigoval jsem spíše z perfekcionalismu po cca 2cm, chutnal a bavil mne, na recenzi se necitím možná příště :-)

Odesláno

Jak je to se suchymi doutniky, no spise doutnicky...(cigarillos) a jejich skladovanim, mohou se skladovat v humidoru? Nekde jsem cetl, ze se jejich chut jeste zjemni kdyz je dame do humidoru....ale co je na to pravdy nevim, bo se o tom vice nikde nepise, jenom, ze se do humidoru davat nemusi....to se pise vsude :-)

Odesláno

Je to dvousečné, někdy vlhkost opravdu pomůže, ale je velká pravděpodobnost, že doutník vlivem nabobtnání ztratí na tahu. Přijdeš na sraz DSPBCH ? Tam bude klid a všechno v klidu probereme.

Odesláno

cikinek: Pár suchých doutníků jsem v humidoru měl, teď už je tam jen poslední. Nakupoval jsem je v Moskvě na letišti a tam je v humidoru měli. Něco jsem měl normálně doma a dost to vysychá a ztrácí kvalitu. Takže podle mě je to lepší je mít taky v humidoru. Rozhodně vydrží dýl a chuťově jsou možná lepší.

Odesláno (upraveno)

Je to dvousečné, někdy vlhkost opravdu pomůže, ale je velká pravděpodobnost, že doutník vlivem nabobtnání ztratí na tahu. Přijdeš na sraz DSPBCH ? Tam bude klid a všechno v klidu probereme.

Ahoj Tikale, prijel bych rad, ale ted je to s casem spatny.....kdy to je a kde? Rad bych s vama pokecal osobne, to je jasne :-)

Ty suche doutniky do humidoru asi vyzkousim, mozna jenom jeden/dva testovaci kusy....to  bude nejlepsi...

Upraveno uživatelem cikinek
Odesláno

cikinek: Pár suchých doutníků jsem v humidoru měl, teď už je tam jen poslední. Nakupoval jsem je v Moskvě na letišti a tam je v humidoru měli. Něco jsem měl normálně doma a dost to vysychá a ztrácí kvalitu. Takže podle mě je to lepší je mít taky v humidoru. Rozhodně vydrží dýl a chuťově jsou možná lepší.

Mám stejnou zkušenost u větších formátů. Malé cigarillos tak provlhly, že to nešlo kouřit:-(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...