Přejít na obsah

Výrobce dřevěných oken?

Doporučené příspěvky

Ahoj,

můžete doporučit nějakého výrobce dřevěných eurooken, který může uskutečnit i dodávku v Praze? Nejlépe někdo, koho už máte vyzkoušeného a jehož okna jsou pečlivě vyrobena. A kdo je schopen naládovat cenovou nabídku do informačního systému a nemusí se na to čekat měsíc :D

A kdyby uměl vyrábět dveře, tak to je plus.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík

Těm jsem psal 12.4., zatím mi neodpověděli.

čéče myslím, že napřímo ani neprodávaj. Musíš nějakou partnerskou firmu.....třeba Arkáda Trade....dělali mi vokna na dvou barácích.a počítej min. měsíc - dva na dodávku. Jinak dobrá volba...není co řešit

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Napsáno, dík.

čéče myslím, že napřímo ani neprodávaj. Musíš nějakou partnerskou firmu.....třeba Arkáda Trade....dělali mi vokna na dvou barácích.a počítej min. měsíc - dva na dodávku. Jinak dobrá volba...není co řešit

Máš pravdu, napsal jsem už před nějakým časem na oknoplastik.cz, jejich zástupce z Prahy 8. A bylo to toho 12.4., odpověď žádná.

Mě na všechny stavby už léta dodává okna Vekra a zatím bez vážnějších problémů.

Vekra! Ano, ta stála za to. Cena o třetinu vyšší než u lepší konkurence, většinou menší truhlářství mimo Prahu, navíc jejich zástupkyně se tvářila arogantně. Obecně obchodní zástupci (či spíše zástupkyně) společností jsou docela problém, zatím mám mnohem lepší komunikaci (i ceny) od menších truhlářství. (Nejhorší ze všeho však byl zřejmě Uniwin, když vynechám firmy, které se ani nenamáhaly odpovědět.) Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

Když už vás tu mám, poraďte, které dřevo na eurookna? Chtěli jsme borovici, ale prý smolnatí, troje okna jsou na jižní stranu... mi z toho jde hlava kolem.

a chcete ten dřevěný materiál přiznaný?

Běžně se používá smrk nebo dub. Smrk má nevýhodu mechanické náchylnosti a dub chemické a fyzikálně mechanické nestálosti. DB má menší izolaci a je potřeba dělat povrchovku vysokotlakem. Když to udělá menší truhlářství, které nemá VT, tak můžou vzniknout problémy. Borovice dost mění barvu na světle a dost smolnatí. Smolení se dá řešit druhem borovice. Zkus břízu, dle mého dobrý kompromis mezi SM a DB.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

Přiznaný? Co tím myslíš? Jako jestli to bude vidět? Jo, uvažujeme o nějaké hodně nevýrazné lazuře, aby to dřevo přeci jen vyniklo.

Dub je asi mimo můj rozpočet, navíc esteticky to asi není přesně to, co bychom chtěli. Borovice je hezká, také modřín nevypadá špatně. Bříza je můj oblíbený strom, ale ještě jsem se nesetkal s někým kdo by tenhle materiál nabízel. Co nějaké tropické dřeviny? Meranti se mi nelíbilo, ale eukalyptus by nemusel být špatný. Ale zase, neviděl jsem celé okno z něj.

Odkaz ke komentáři

a chcete ten dřevěný materiál přiznaný?

Běžně se používá smrk nebo dub. Smrk má nevýhodu mechanické náchylnosti a dub chemické a fyzikálně mechanické nestálosti. DB má menší izolaci a je potřeba dělat povrchovku vysokotlakem. Když to udělá menší truhlářství, které nemá VT, tak můžou vzniknout problémy. Borovice dost mění barvu na světle a dost smolnatí. Smolení se dá řešit druhem borovice. Zkus břízu, dle mého dobrý kompromis mezi SM a DB.

Břízu na okna asi ne.....

Odkaz ke komentáři

S tww bys neměl udělat chybu, z českých výrobců je to jeden z nejlepších - mám s nimi dobré zkušenosti. Cena o něco vyšší než od malého výrobce, ale sleva se dá dojednat u všech. Je ovšem ještě možnost zvolit špičku, například Josko, vychytávky jako skryté rámy, kombinace dřevo-hliník apod.. - to má smysl zejména pokud plánuješ trochu kvalitnější architekturu a nechceš si ji shodit detaily, u katalogového domku je to asi zbytečné..

Čím světlejší lazura, tím méně pigmentu a tudíž nižší odolnost proti UV, ale to by ti dobrý výrobce či prodejce měl sám poradit.

Pokud je ten dům alespoň trochu slušně řešen energeticky, zvaž trojskla.

Odkaz ke komentáři

S tww bys neměl udělat chybu, z českých výrobců je to jeden z nejlepších - mám s nimi dobré zkušenosti. Cena o něco vyšší než od malého výrobce, ale sleva se dá dojednat u všech. Je ovšem ještě možnost zvolit špičku, například Josko, vychytávky jako skryté rámy, kombinace dřevo-hliník apod.. - to má smysl zejména pokud plánuješ trochu kvalitnější architekturu a nechceš si ji shodit detaily, u katalogového domku je to asi zbytečné..

Čím světlejší lazura, tím méně pigmentu a tudíž nižší odolnost proti UV, ale to by ti dobrý výrobce či prodejce měl sám poradit.

Pokud je ten dům alespoň trochu slušně řešen energeticky, zvaž trojskla.

Materiál je standard smrk (v levnější variantě cink - napojovaný). Meranti je víc druhů, často může být nabízené vlastnostmi i pod tím smrkem. V zásadě bych asi neuvažoval o jiném materiálu než smrk (nebo dubová okna). Pokud chceš něco lepšího tak už spíš ta kombinace dřevo-hliník..

*** sorry, nějak jsem se ukliknul při editaci ***

Upraveno uživatelem mmuf
Odkaz ke komentáři

Co se TWW týče, obeslal jsem všechny jejich pražské zástupce. Zase problém s těmihle většími firmami je, že většinou nejsou schopné dodat dřevěné parapety a jejich zástupci vědí kolikrát o oknech méně, než jsem zvládl vyčíst z internetu. Meranti se mi nelíbí, co eukalyptus?

Mám tu jednu hodně dobrou nabídku, bohužel poměrně neznámé truhlářství, realizace v Praze nemá, nejsem schopen to na dálku posoudit. Co si myslíte o tomhle?

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Zdar,

eurookna prodávám cca 12 let a můžu Ti přesně popsat jak tyhle okna vypadají po 10 letech. Takže jestli chceš slušný okna, tak bych volil dřevohliník, to je konstrukčně daleko lépe vyřešené okno. Ale má to i svoje mínus: některé tvary oken nelze provést a cena je také vyšší.

Jestli Ti můžu ještě poradit, tak trvej při montáži oken na parotěsné zábraně, má to opravdu smysl.

K té fotce nad mým příspěvkem: zasklívací lišty nejsou přesazené, to dnes dělají jen malí výrobci. Má to nevýhodu v tom, že když lišta seschne, tak pod ním bude vidět.

Odkaz ke komentáři

Se mi nějak nevložil příspěvek...

Co je to "přesazené"?

Dřevo-hliníková okna jsou příliš drahá, na to není rozpočet.

Trochu jsem hledal a jak jsem pochopil, optimální instalace zahrnuje pěnu, itong, před tím do interiéru parotěsnou zábranu, směrem ven paropropustnou. Je to tak?

Docela se mi líbí tahle okna (myslím provedení, ne barvy), ale nabídka firmy je cenově vyšší, navíc nedělají borovici, velkým plusem ale je, že jsou dosti komunikativní. Ale tak detaily vidět nejsou.

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

Přesazená lišta je přesně ta na tvé fotce (asi z veletrhu), lišta se od staré liší tvarem.

Co se týče montáže, pochopil jsem asi, že se jedná o rekonstrukci v bytovém domě.

Tam je ideální, z důvodu zachování exteriérového ostění místo paropropustné zábrany v exteriéru použít komprimační pásky, které vyplní prostor mezi novým oknem a ostěním.

Pěna je samozřejmostí. V interiéru parotěsná folie. Zednické začištění záleží na typu stávajících oken (kastlová, zdvojená?)

Otázka výběru dřeviny je trochu omezená na dle možností výroby eurohranolů, ze kterých se vyrábí eurookna. U nás je nejrozšířenější smrk (napojovaný, nebo fixní), borovice (pouze napojovaná), meranti, merawan, modřín, dub.

Ostatní dřeviny co tady jiní píšou je nesmysl, nelepí se do eurohranolů.

Na Tvém místě bych se borovici vyhnul, obsahuje dost silic, proto se také vyrábí jen napojovaná, ložiska silic se vyřezávají. U borovice po čase může dojít k výronu silice skrz lazuru, a to není vůbec hezké. Dle mých zkušeností je optimální smrk napojovaný.

Ještě jednu radu pro Tebe: vezmi radši profil IV78 a zasklení izolačním trojsklem U 0,7. Je to investice, která se Ti určitě vrátí. Ale především trojsklo se v interiéru nerosí jako dvojsklo.

Tohle se děje pouze v zimě, protože tyhle okna jsou dokonale těsná a vnitřní vlhkost kondenzuje právě na spodní části skel. Věř mi, manželka Ti bude vděčná, že nemusí každý den utírat vodu z parapetů a drbat plíseň ze silikonu na sklech.

Co se týče výrobce, vezmi radši renovovaného většího výrobce, než nějaké malé truhlářství. Je to lepší pro případné reklamace.

Měj se

Tomáš

Se mi nějak nevložil příspěvek...

Co je to "přesazené"?

Dřevo-hliníková okna jsou příliš drahá, na to není rozpočet.

Trochu jsem hledal a jak jsem pochopil, optimální instalace zahrnuje pěnu, itong, před tím do interiéru parotěsnou zábranu, směrem ven paropropustnou. Je to tak?

Docela se mi líbí tahle okna (myslím provedení, ne barvy), ale nabídka firmy je cenově vyšší, navíc nedělají borovici, velkým plusem ale je, že jsou dosti komunikativní. Ale tak detaily vidět nejsou.

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

díky. Co se borovice týče, tak výrobci nabízejí i nenapojovanou, navíc k ní mám rozporuplné reference, kde kdo říká, že při dobrém výběru problému s její smolnatostí nehrozí. Každopádně s velkými firmami je zase problém se domluvit, kolikrát nejsou schopné dodat dřevěný parapet, horem-dolem tlačí dřevotřísku s laminátem (ble). No není to jednoduché :-) Izolační dvojsko 6-20-4 chci kvůli zlepšení zvukové izolace, což 4-16-4-16-4 nemá, tam všechna skla rezonují na stejné frekvenci. A sehnat u nás něco jako 4-X-6-X-4 je snad nemožné.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...