mmuf Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2011 Vezmi TWW, jestli se rozhoduješ mezi smrkem a borovicí, vezmi smrk (jestli napojovaný nebo nenapojovaný je z hlediska technických vlastností nepodstatné a esteticky jen velmi zanedbatelně). Pokud se nebavíme o dubu, ale o smrku nebo borovici, je asi důležitější než dřevina povrchová úprava a kvalita jejího provedení. Nevím o jak velkou zakázku se jedná, ale určitě není problém dostat dobrou cenu i od prestižního výrobce. Informuj se na záruky, počet seřízení v ceně. Největším nepřítelem dřevěných oken je - nekvalitní provedení a nedomyšlené detaily, UV záření, mechanické poškození a případná neúdržba (je třeba cca 1x ročně při mytí oken obnovit uv filtr).Ochrana okna je zajištěna lazurou, která vytváří ochrannou vrstvu výrobku. Pokud se poruší, dostane se do dřeva vlhkost, projde dřevem, na povrchu vytvoří šedé až černé fleky, neprodyšná lazura se pak tlakem vodních par může oddělit od dřeva, vznikají prasklinky.. další vlhkost.. Jestli je proti hluku (z ulice) účinnější tebou popisované dvojsklo, nebo trojsklo nedokážu bez výpočtu posoudit, tipoval bych, že rozdíl asi nebude příliš výrazný. 6mm sklo se obecně používá u větších ploch, kde je větší riziko rozbití (prosklená stěna na terasu, kde si děti občas hrají s míčem atd..). Osobně bych volil trojskla, protože součinitel prostupu tepla okna bude znatelně lepší. pokud bydlíš v starém nezatepleném cihlovém domě a okna jsou spíš menší než větší, tak ale efekt na finanční úspoře u trojskel asi nebude příliš výrazný. Co se týká rosení, hraje roli ještě typ meziskelního distančního rámečku a potom především prostředí v interiéru. Pokud budete doma sušit prádlo, budete šetřit na topení, nebudete větrat máte digestoř jen s vnitřní cirkulací, dům je špatně zateplený, případně s tepelnými mosty, tak bude ke kondenzaci docházet, budou vám plesnivět zdi v koutech apod. Tím spíš, že nová okna budou oproti původním dokonale těsná.. Pokud je ale dům +- konstrukčně a tepelně v pohodě, větráte (ideální jsou kuřáci:)), nemělo by k rosení při běžném provozu docházet ani u kvalitních dvojskel u 1.0-1.1... Mám zkušenosti s mnoha výrobci oken, s dobrými i nepovedenými výrobky od menších truhlářů. Obecně platí, že pokud někdo používá kvalitní nezastaralé kování, špičkové lazury, má odpovídající vybavení (kvalitní okno je přesný precizní výrobek a nedělá se s ruční pilkou a štětkou...), tak se dostává na podobné ceny. Pokud nemáš někoho skutečně prověřeného, jdi do toho TWW. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Handy_man Odesláno 18. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2011 Ahoj. Ještě jsem v euforii z nových dřevěných oken:) Dřevěná okna,resp eurookna dodává firma Well okna, kterou najdete v Plzni a v Třemošné. Spolupráce bezproblémová. Zde se můžete podívat na nabídku jejich eurooken Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Po 11-leté zkušenosti s dřevěnými eurookny bych v budoucnu šel už jen do plastových :-( Důvody:- těsnost a "stabilita"- po 6ti letech na exponovaných místech (slunce, déšť) je lak fuč, takže každoroční práce s údržbou navíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Obávám se,že to již není aktuální téma pro Alexandra,ale snad to pomůže někomu druhému. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Po 11-leté zkušenosti s dřevěnými eurookny bych v budoucnu šel už jen do plastových :-( Důvody: - těsnost a "stabilita" - po 6ti letech na exponovaných místech (slunce, déšť) je lak fuč, takže každoroční práce s údržbou navíc. plasťáky jsou velmi oblíbené u zlodějů, co loupí v domech. popisovat proč nebudu, nechci nabízet návod. v řadovce, kde bydlí mí rodiče, bylo společným znakem vykradených domů během jedné akce nenechavců právě plastové okno. v přízemí a na balkon ani omylem. a navíc jsou plasťáky hnusný. dřevo je krásný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sy242 Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 ...a případná neúdržba (je třeba cca 1x ročně při mytí oken obnovit uv filtr). Jen pro info, čím se ten UV filtr obnovuje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 <br /><font face="Arial"> Jen pro info, čím se ten UV filtr obnovuje?</font><br /><br /><br /><br /> Prdlajs UV filtr na dřevěnejch voknech (rámech) je z pohledu materiálový degradace jen dalším bludem marketingovejch tanečků. Působením UV záření degraduje lignim po dlouhou dobu jen změnou barvy. Pokud je dřevo dobře ošetřeno proti povětrnostním vlivům a nevadí malej barevnej posun při stárnutí je jakákoliv UV ochrana úplně zbytečná. Jinak úbytek neošetřenýho dřeva v našich podmínkách při venkovní expozici je asi 10-15 mm za sto let....takže klídek. Naopak bych si stou UV degradací nebyl tak jistej u těch nechutnejch plastovejch voknech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Asi nemyslel obnovit UV filtr,ale jak je psáno:"Abychom maximálně ochránili povrch eurookna, doporučujeme alespoň jednou ročně aplikovat na rám okna konzervační vosk. Vosk na okna nanášíme měkkou savou houbičkou." Po 13 letech mám za severní strany vyhnilé místa.Protože jsem nedělal co je psáno,lazura ztrácela pružnost,vytvoří se malá neviditelná trhlinka,vnikne vlhkost a je to.A to celé je vcelku nepozorovatelný proces.Jednou při mytí oken jsem si všiml tmavšího(ne,černého)místa na které sem zatlačil a zjistil že je tam díra.To nemá nic společného s úbytkem neošetřenýho dřeva.Vem si dřevěný hranol zabal ho jen tak do igelitu a hoď ho ven,za rok bude po něm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 20. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2011 Jak píše Bohumil, teďka to není téma, které bych musel řešit, protože měsíc před zahájením opravy bytu se moje drahá po pěti letech rozhodla, že už mně nechce. Takže to asi ještě chvíli potrvá, než začnu řešit jiný byt. Nicméně přispívat můžete klidně dál, třeba se to bude hodit někomu jinému Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 25. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2012 Nakonec jsem si nechal dodat okna od firmy Miroslav Šírer - okna, dveře a garážová vrata a řeknu vám, hodně špatná zkušenost. Moje důvěra k "poctivé české práci" tím hodně utrpěla, příště jdu snad raději do plastu. Nebo za pár šupů polská okna. Aneb lepší je dá za fušeřinu pár kaček, než hromadu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 26. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2012 Na žádost kolegy chronomaniaka doplňuji, že na okně byly suky. Po velkém hrocení jsme se dohodli, že mi to křídlo vyrobí znova, uf. Ale ještě uvidím, jak to dopadne, snad to nebude horší, než je. Podle mě prostě neměli ten hranol pustit do výroby a myslet si, že to projde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 26. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2012 Na žádost kolegy chronomaniaka doplňuji, že na okně byly suky. Po velkém hrocení jsme se dohodli, že mi to křídlo vyrobí znova, uf. Ale ještě uvidím, jak to dopadne, snad to nebude horší, než je. Podle mě prostě neměli ten hranol pustit do výroby a myslet si, že to projde... V čem ti ty suky tam vadí?Myslíš,co se týče vzhledu,nebo se obáváš nějakých problémů? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 26. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2012 Vadím mi vzhledově, zejména to, že jsou zakitované. Kdyby to byl jen tmavý suk, přežil bych to.Tyhle okna jsem si objednal bez ohledu na cenu, řekl jsem si, že prostě nebudu šetřit. A ono bum, suk, to jsem vůbec neviděl. Myslím, že to prostě neměli použít, tuhle lamelu. Nebo si to nechat pod nějaká barvená okna. Navíc paní mi psala, že prý pro mě berou to modřínové dřevo extra, takže když to bylo na jednu zakázku, mohli si to na místě prohlídnout. Možná to takhle nepůsobí, ale jak jinak celá okna jsou (téměř) bezvadná, je to jako pěst na oko.Ale nejvíc mi vadil ten prvotní přístup, kdy mě šmahem odmítli, ani na fotky se nedotázali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 26. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2012 No ten suk tak moc nevadí, ale musí být "ošetřen". Vyfrézovat sukovníkem a vlepit špunt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdolfK Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2012 (upraveno) Ahoj, můžete doporučit nějakého výrobce dřevěných eurooken, který může uskutečnit i dodávku v Praze? Nejlépe někdo, koho už máte vyzkoušeného a jehož okna jsou pečlivě vyrobena. A kdo je schopen naládovat cenovou nabídku do informačního systému a nemusí se na to čekat měsíc A kdyby uměl vyrábět dveře, tak to je plus. Díky Můžu doporučit truhlářství Potštejn - ty vyrábí i zmiňované dveře. Můžu jedině doporučit - jen nevím zda mají pobočku v Praze, ale řekl bych že snad ano. http://www.truhlarst...na-okna-a-dvere Upraveno 14. srpna 2012 uživatelem AdolfK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se