Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni,

zaregistroval jsem se a začal toto téma, protože dostanu svatební dárek Posted Image a mám si vybrat hodinky co se mi líbí. Moje historie je stručná, na střední to byly digitálky Casio G Shock,(koupil jsem si je z brigád), později jsem dostal dárkem Festiny Tour deFrance 2005 Edition (červená verze s kovovým řemínkem) a ty mám doteď. Myslím si že Festina je dobrá značka, ale důvod proč o nich neuvažuji nadále, je jednak vyšší cenový limit :-) a jednak design posledních let je dost katastrofální, po procházení mnoha stránek o hodinářstvích jsem se skoro na pevno rozhodnul pro Certiny konkrétně modelová řada DS Podium Big Size.

Vím co od hodinek chci, líbí se mi chronograf, klasický kulatý tvar a sportovní provedení - prostě něco v duchu Podium řady. Na Breitling a podobné značky opravdu nemám a myslím, že toto je optimální volba. Postřehl jsem že Certiny se někomu jeví jako příliš levné hodinky, někdo namítne že mají Quartz apod. Prosím ale o vaše názory a zkušenosti, co se této značky týče. Přítelkyně si koupila D&G protože se jí libily, ale za několik měsíců je musela vrátit - totálně se sešoupaly. Pak jsem jí koupil Festiny a už je druhý rok velmi spokojená. Ten skok od Festiny do Certiny je asi o 100% ceny, tzn rád bych pokud by mi někdo řekl zkušenosti s touto značkou, přeci jen je to pro nás dost peněz.

Děkuji za každý názor.

Odesláno

Certina je tady celkem nedoceněná, ale fajn značka, nijak bych se toho nebál. Moje zkušenosti s Certinou jsou jen pozitivní a DS bych celkem věřil. Pokud ti padnou a líbí se ti, tak není co řešit, ostudu ti fakt neudělají :)

Odesláno

Ahoj, Certina je v pohodě. Navíc sportovní chronografy umí. Když to tady trošku pročteš, najdeš toho o Certině celkem dost. A pak bych rychle zmizel, nebo se nakazíš a příští nákup bude dražší :D

Odesláno

nepozeraj na to z pohladu inych,ale zo svojho,ci je lacna alebo nie je nepodstatne,dolezite je co tebe vyhovuje,splni ucel a hlavne co sa ti paci

a ako pise chorche,ak sa nakazis mas dost casu na drahe :smile_anim:

Odesláno

ahoj, na certinu nemuzu osobne rict jediny spatny slovo - ja mam ds action chrono na oceli ctyri roky (koupe v 2007) a nemuzu si je vynachvalit - safir s antireflexem je stale skvely, hodiny (quartz) slapou jak maji, zpracovani vyborny - pouzdro hodinek dodnes vypada jako novy - slycham na hodinky chvalu neustale.. a lidi se casto divi, ze jim je uz tolik :)) takze za mne certina DOBRY

btw mezi znamejma jsou jeste ds podium - jedny v titanu a jedny ocel + kuze - a i oni potvrdi, ze skvely!! takze certin se rozhodne bat nemusis!

Odesláno

Mechanický certiny bych se nebál. Quartzový modely jsou... no, prostě akorát další quartzky.

Co je na quartzkách tak ehm.. špatného? MAjí být udajně o mnoho přesnější než automaty a že tam je nějaký strojek a ne celý "orloj" to nezlobte se vážně neřeším. Pokud tam nějaká zásadní výhoda je (krom toho že jsou zpravidla dražší) tam mi prosím napište (životnost, odolnost?....)

Odesláno

Certiny - dobrá volba. Měl jsem a stále ještě mám několikery a maximální spokojenost. Ale právě z důvodu quartz strojku je prodávám. Dřív jsem preferoval quartz kvůli přesnosti a před pár lety jsem znovu nalezl kouzlo tikání. Jestli se tu usadíš, tak tě to postihne dřív, či později taky. Jestli chceš ušetřit, kup si certiny a hurá pryč. :crying_anim02:

Odesláno

Co je na quartzkách tak ehm.. špatného? MAjí být udajně o mnoho přesnější než automaty a že tam je nějaký strojek a ne celý "orloj" to nezlobte se vážně neřeším. Pokud tam nějaká zásadní výhoda je (krom toho že jsou zpravidla dražší) tam mi prosím napište (životnost, odolnost?....)

Na quartzkách je špatně hodně věcí, možná si to tady dříve zkus pročíst a pochopíš Posted Image
Odesláno

jestli chces HODINKY, pak kup automaty nebo neco s mechanickym natahem, pokud chces jen meridlo casu, pak si vystacis s quartzkama... neni nad pocit mit na ruce kus poctive hodinariny. jinak, certina je dobra volba.

Odesláno

Jedny Certiny mám taky v merku,ale mám zase problém vypláznout přes desítku za quartz.Jen proto že to je swiss?Automat a ruční nátah už mám.

Odesláno

Rozdíl mezi mechanikou a quartzem spočívá v tom, že quartzky spíchne kdejakej čouda za dvě misky rejže a hrkají, zatímco mechaniky vyžadujou určitej stupeň přesnosti zpracování a tikají. Přesnost hodinek se všeobecně přeceňuje, navíc u quartzek (zvlášť u těch levnějších, který se vyrábějí na metráky) není zdaleka zaručená.

Zvědavej člověk dokáže dneska narazit na pár set let starý mechanický hodinky, který jdou. Nepředpokládám, že by tutéž větu za pár set let použil obhájce quartzu.

Odesláno

Hele nesmis zdejsi cleny fora brat uplne vazne, ony ty automaty maji taky svoje mouchy, navic neni quartz jako quartz... A ze je nekdo vyrobi za dve misky "rejze", no plastaky mozna, ale to "spichne" za dve misky i ty mechaniky, viz. fake strojky v replikach. Klidně jdi i do quartzu, pokud nejsou hodinky tvoji vasni, jen bych doporucoval pred koupi zjistit, co v tebou vybranem kousku uvnitr tika.. Aby to vazne nebyl nejaky sunt z ciny vyvedeny v plastu za 5 dolaru. :)

Odesláno

chápu asi filozofii zapálených hodinářských fandů, spíše jsem chtěl se ujistit že člověk si vybral kvalitní značku. Hodinky to není přece jen strojek, je to i sklo, konstrukce a tah. a jak bylo řečeno, asi bych měl problém s tím že dám hoodně za machanické hodinky a najednou zjistil, že jsou ještě nepřesné :-) Ještě váhám nad jinými kandidáty, ale certiny jsou stále favorit! Pak dám vědět jak to dopadlo, termín se blíží...:-))

Odesláno (upraveno)

Viděl jsem ty DS First naživo, sice v modré barvě, ale uchvátily mě kvalitním zpracováním. Od Podium jsem přešel na tuto řadu, protože jsem nějak pošilhával po podobných Longines, ale ty jsou cenově už nad rámec. a navíc vedle nich Certiny vypadaly minimálně stejně dobře :)

Upraveno uživatelem Chronofan1980

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...