Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak můj chronobundus pokročil do svého dalšího stádia, které se už nejeví tak akutně jako na začátku, a přechází do život už neohrožující avšak zřejmě chronické fáze. Už se mi nerozbuší srdce pokaždé, když se objeví nový inzerát v prodejním vlákně. Tedy většinou. Tenhle stav trvá, respektive trval zhruba od pořízení Strel 44 mm od Volmaxu minulé léto. Ale posledních pár týdnů jsem brouzdal po všech možných stránkách a přemýšlel co by eventuálně mohlo následovat. V podstatě jsem vždy skončil u speedmasterů, ale zároveň se mi vždy líbilo soudkovité pouzdro. No a tak mi padly do oka pozdější modely speedmasterů. Nicméně jsem vždy odolal.

A pak se to stalo. Na TZ jsem narazil na nabídku speedmasterů ST 176.0012. Co následovalo si už domyslíte. S podporou jankoxxx jsem se s prodejcem dohodl a minulé úterý odešly z Anglie.

Hodinky byly vyrobeny v roce 1980, záruční list je potvrzen roku 1982. Jsou čerstvě po servisu v autorizovaném středisku a až na pár drobných oděrek jsou jako nové. Bije v nich automat omega 1045 s funkcí chronografu, zobrazení data, dne v týdnu a fáze dne. Datum a den je na trojce, dvanáctihodinový sčítač na šestce. Sčítače vteřin a minut jsou centrální což dělá odečet na hlavní minutové stupnici velmi pohodlným. Na devítce je klasická vteřinovka a na dvanáctce indikátor fáze dne (06-18 a 18-06). To je zatím asi tak všechno co mě napadá. Navíc fotka vydá za sto slov.

A moje dojmy? Jsou skvělé a moc si je užívám

A pojďme na fotky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Děkuji za pozornost

Odesláno (upraveno)

Děkuju všem za pozitivní reakce, samozřejmě potěšily. Chci ještě nahrát větší fotky do galerie, ale to až během příších dní.

Co se týká dýnka Seamaster, něco jsem o tom našel, ale moc moudrý z toho nejsem. Jediné co vím, je že tam patří.

Takže pokud to někdo víte, sem s tím.

M.

Upraveno uživatelem Marfi
Odesláno

Co se týká dýnka Seamaster, něco jsem o tom našel, ale moc moudrý z toho nejsem. Jediné co vím, je že tam patří.

Takže pokud to někdo víte, sem s tím.

M.

Právě že na všech fotkách, co jsem našel, tam je Seamaster. A vůbec mi to neni jasný.
Odesláno

Ty hodinky jsou překrásný. Jednou si musím koupit nějakj stejnej ročník. Jen se bojim, že mne bude deprimovat, že stárnu podstatně rychleji :)

• po měsíci...
Odesláno

Ahoj,

tak uběhl měsíc a musím říct, že to byla dobrá volba. Jsem zase na nějakou dobu přesvědčený, že už bych jiné hodinky mít nemusel. Perfektně mi sedí na ruce, soudkovité pouzdro mě prostě bere, čitelnost výborná a přesnost taky. Asi na těch švýcarských strojcích, alespoň na té Lemanii, něco bude.

Trochu mi trvalo zvyknout si na uspořádání chronografu, ale už to mám zažité.

Chtěl jsem si pro jistotu (plovat s nimi se určitě nechystám) nechat udělat zkoušku dodotěsnosti, měly by mít šedesát papírových metrů, ale v Koscomu se jim do toho moc něchtělo a poslali mě k Dušákům. Tak se tam snad brzy dostanu. Nebo je to nesmysl??

Ještě pokukuju po originál meshi, ale ta cena u AD, případně u Ofrei či Ebay mě přivozuje mrákoty :suicide_anim: .

M.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...