Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nasel jsem na jednom webu logo a v nem byly hodinky viz priloha. Zaujalo mne, ze maji vyrazne modre logo. Mozna, ze to neni logo, jen nejaky flek. Ale nikde jsem ho jinak nevidel. Tusite nekdo, co to je za znacku ?

post-16578-071282000 1304537651.jpg

Odesláno

Vitaj,

dvojriadkový logotyp má Swiss Military Hanowa. Ale pletie ma to modré logo, Hanowa ma klasický červený s helvétskym krížom...a prosím nedávaj to do sekcie Foto galéria, ale zaraď to druhykrát do Všeobecnej diskusie...pretože to s galéroiu nemá nič spoločné...len kvôli prehľadnosti ;)

Odesláno

Aha, tak to se omlouvam, ja tohle forum zacal sledovat nedavno, takze asi budu chvili zmatkovat. Zrovna jsem psal, jak to tema presunout a on to udelal nekdo za mne.

Jinak, ten dvojradek by Hanowa odpovidal. Jen jsem prosel jejich kolekci, ale zadne jejich hodinky nemaji ty ctyri cvocky kolem tachymetru. Takze bud starsi model, nebo neco jineho. Modre logo - to muze mit nekdo vyrobene na zakazku...

Odesláno (upraveno)

V pohode, presunul Ti to moderátor. V Archíve hodiniek čo mám, som našiel Hanowu so 4 šrúbami :) a logo nie je farbené. Bohužial nemám poznačený model.

zdroj: worldlux.com

edit: tak a už tu máš aj model: CERVIN BLACK Model: 06-4046-04-007

post-6829-001757800 1304542669.jpg

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Pôsobiť môže, ale ak si dobre pamätám (kedysi som o nich uvažoval) je to zložené slovo z mena zakladateľa Hansa Nolla + názvu hodinky - watches = HaNoWa. Bolo to niekedy v 60tych rokoch 20.stor...myslím, že Hanowa má aj pekné modely, prevažne, alebo len quartz. Páčia sa mi tie športové s výraznejsšou lunetou...kedysi som mal vyhliadnuté Navigátory s alarmom, ale po zhliadnutí na vlastné oči, som bol sklamaný, na obrázku vyzerali oveľa lepšie. Ale odvtedy už majú ďalšie kolekcie napr. Revenge, Sealander...

Odesláno

Jojo, vznik toho jmena jsem taky nasel.

Rekl bych, ze vsechny hodinky vypadaji lip na fotkach, respektive mnoho z "fotek" asi ani nejsou fotky, ale vyjezdy z CADu, ve kterem se ty hodinky kreslily.

Ja mam, nebo spise jsem mel Traser Super Sport - vybiral jsem je hlavne kvuli odolnosti. Jenze se proste po nejakem pulroce zastavily. A to jsem ani nijak nesportoval, ze bych s nimi triskal atd. Ted jsou uz temer mesic v reklamaci, pry u vyrobce. Mne vyrazne lunety nejak neoslovuji, ani nevim, jestli jsou k necemu dobre, nebo jen na okrasu (nojo, v tomto oboru jsem BFU - Bezny Franta Uzivatel). Ale vsiml jsem si, ze lunety vetsinou davaji na potapecske hodinky - a ja radeji lezu po kopcich, nez abych se koupal.

Jen jsem si na hodinky zvykl, ze mi proste chybi. Tak jako kdyz jsem nervozni, kdyz zapomenu prsten. Vybral jsem ted Jacques Lemans F-5033B, uz jsou nekde na ceste. Jsem zvedavy, jak budou vypadat na ruce. Ale kdyz se tak divam na stranky Hanowa, tak se mi libi vetsina z nich, nejvic mozna Revenge nebo Predator, nebo Commander.

Odesláno (upraveno)

Tvoj výber J.Lemans na mňa pôsobí výrazne športovo, len už dosť preplnene, subdialy namačkané k sebe, trochu sa s prehladnosťou strácam...ale, ak sa Tebe páčia, je to v poriadku, som už zrejme starší ročník :) Nevidím dobre, kde všade je luminiscenčná vrstva, či aj na indexoch - tak to má byť, či len na ručičkách (hodinová + minútová) - to je nahovno.

Luneta nemusi plniť účel vyslovene so zameraním na potápanie, popremýšlaj sám, ako by sa dala využiť...ja, ako som tu už písal, mám lunetu s full minútovými indexami a používam ju ako časovú pamäť - pripomienku napr. kedy mám brať lieky, kedy som ich vzal, kedy mám v danom dni stretnutie, odpočet času pri túrach (jednotlivé úseky), alebo si ňou cvakám v stane, keď som v horách sám, aby mi nebolo smutno :)

Jej využitie je len vecou zvyku. Ale v pohode, ak ju nevyužívaš, potom by tam bola akurát na okrasu. Tu je pár príkladov využitia (mimo potápania)...

post-6829-067817300 1304588435.jpg

post-6829-058980700 1304588448.jpg

Upraveno uživatelem StanoBare
  • po měsících...
Odesláno

tak tie piva nemaju chybu, snad sa koli tomu aj preorientujem hodinky s lunetou... :D :thumbsup_anim:

Navíc se dá lehce podvádět doma, stačí mít lunetu se 120ti kliknutími :D
Odesláno

Jsem si připadal jako blázen, když pomocí lunety kontroluju, jak dlouho se mi vaří špagety, ale počítat piva mě fakt nenapadlo. To je ještě lepší! :D

Odesláno

To pivo jak je prezentováno je dost ošemetné. Osobně to dělám co pivo, to hodina, protože stačí trošku štřejchnout do lunety a o ten 1 dílek není často problém se posunout. Záleží na lunetě,ale i tak kvůli zraku je 1 minuta-1pivo moc najemno.

Odesláno

To pivo jak je prezentováno je dost ošemetné. Osobně to dělám co pivo, to hodina, protože stačí trošku štřejchnout do lunety a o ten 1 dílek není často problém se posunout. Záleží na lunetě,ale i tak kvůli zraku je 1 minuta-1pivo moc najemno.

Jelikož mám lunetu 24 hod., tak posouvám po hodinách, zatím se mi nestalo, že by se otočila nešťastnou náhodou a na konec se mi ještě nikdy nepovedlo dostat. :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...