Skalamander Odesláno 7. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2009 Viem, ze clenovia tohto fora preferuju prevazne plniace pera, potreboval by som vsak poznat Vas nazor, za kolko by bolo mozne predat tuto prepisovacku: http://www.penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=5762 (Parker DUOFOLD CHECK OLIVE) Je nepouzivana. za 9000,-Kč? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eagle Odesláno 7. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2009 ) Chapem, ze cena musi byt nizsia ako v obchode, mna len zaujimalo o kolko musi byt nizsia (aspon priblizne), aby pero bolo predajne. Zvazujem totiz nakup niecoho noveho (rozhodne plniace) a tak nieco by muselo ist z domu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 Ako plníte plniace perá s konvertorom? Vyberiete vždy konvertor a až po naplnení ho dáte do pera? Ja to plním s konvertorom nasadením v pere, ale to asi nie je ono, však? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 dnes mi přišlo moje první plnící pero (nepočítám to na základce), tak se tu semtam taky stavím pro informace. Jinak zde na fóru je tolik krásných úchylek, jak je popsáno o stranu dříve. U mě to jde celkem rychle, zatím hodinky a teď plnící pera. Jen abychom tu nedopadli jak pan Hanzlík ve Slavnostech sněženek: "Tak to je ta moje nová družka. Vyměnil jsem ji za obraz. Krajinka v zimním hávu..." a plnej kumbál harampádí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 Ako plníte plniace perá s konvertorom? Vyberiete vždy konvertor a až po naplnení ho dáte do pera? Ja to plním s konvertorom nasadením v pere, ale to asi nie je ono, však? Tak to by mě taky zajímalo, co je lepší/vhodnější ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 (upraveno) Ako plníte plniace perá s konvertorom? Ja plnim jenom s konvertorem v peru. Pripada mi to jednodussi. Inkoust projde pri plneni hrotem a celym perem do konvertru, to pokladam za vyhodu. Citace z FPN, kde zduvodnuje plneni v peru. "Every time you remove and reinstall the converter, you wear (and often damage) the surface that seals the converter to the pen, i.e., the inside surface of the converter's neck. Because the converter is soft plastic, this practice will inevitably result in the failure of the sealing surface at the neck of the converter. It's simply a question of how many cycles you will get out of a given converter before you have to replace it." Upraveno 9. září 2009 uživatelem JohnDoeX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 Pekny prehled systemu plneni per. Fountain Pen Filling Systems Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heboš Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 Ja plnim jenom s konvertorem v peru. Pripada mi to jednodussi. Inkoust projde pri plneni hrotem a celym perem do konvertru, to pokladam za vyhodu.Já plním stejně,připadá mi to přirozenější, než vytahovat konvertor z pera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KGrob Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 konvertor pri plneni nevyndavam... Jednoznačně přes pero do konvertoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 10. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2009 A to ja zase konvertor vyndavam a peru to primo do nej. Prijde mi to cistsi a zaprasim pri tom mene veci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 10. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2009 To nikdo nepouziva bombicky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 10. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2009 co na to tesneni...? jeden parker jsem takhle kapku "vyzvejkal"... je fakt, ze to trvalo roky... Treba Sailor, ktereho jsem po necele dva roky pouzival v kuse a kazde tri dny doplnoval to prezil bez ujmy. Jak rikas, je to otazka let, mozna i desitek.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2009 To nikdo nepouziva bombicky? Ja je pouzivam. Ale nekupuju je. Mam lahvicku s inkoustem a plnim je injekci s infuzni jehlou se zabrousenou spickou. Lahvicka je prakticky bezedna a tenhle postup mi uz nekolik let maximalne vyhovuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 12. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2009 Chronomagové, kdo mezi váma má Nakayu Dekapod (jedno, jestli v plné nebo krátké verzi) a je ochotný ji ukázat? Díky -- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raiderkilo Odesláno 14. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2009 Parker 51 z šesťdesiatych rokov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 16. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2009 Tak se těším novým L.&C. HARDTMUTH 1790, moc krásně se s ním píše. Na doporučení z tohoto fóra jsem koupil inkoust modrý Parker. Na hrotu má M, ale na můj vkus je slabší. Zdá se mi tloušťka mezi F a M... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 16. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2009 kibi až přijdu večer domů, tak něco vyfotím, ale tak hezký fotky jako děláš Ty NEČEKEJ! ach... fotky by nebyly, prosim...? vcera jsme se stavili v Penshopu... Olie menila diar na Filofax... ten Pelikan Demonstrator, co tam maji, me fakt bere, ale vcera jsem odolal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2009 tady jsou ty nedochůtčata fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2009 ze je to ale macek...! nedávám si víčko nahoru, takže se s níim píše krásně a ten Parker má supr modř, jak už si tady někdo posteskl, že lepší by bylo zavírání na závit, tak s tím souhlasím, než se trefím do toho trianglu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2009 asi je Vaškovo hezčí , uznávám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se