Wargod Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 Diky za upozorneni, nevis jak si na tom stoji tady tento? Nevím přesně jak tento, ale obecně platí, že dokumentní inkousty jsou výrazně lepivější, kyselejší a použité pigmenty mají větší sedimentaci, takže s časem u nich nedochází k fotodegradaci (neblednou ). Je jedno, jaký koupíš (Diamine, Quink, cokoliv), jakmile je dokumentní, zalepí časem hrot dokonale. Většinou se doporučuje do dokumentního pero namáčet anebo použít v bombičce a pak pořádně hlavu pera vymýt. Jinak já používám inkousty Diamine a Parkerův Quink a maximální spokojenost W. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wargod Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 Tak jsem dnes po týdnech práce odevzdal rigorosum, a uznáte sami, že to si zaslouží odměnu. Tady je: ODMĚNA! Mimochodem, cena je výborná, ani v UK a v US na MontgomeryPens jsem nenašel levnější W. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cin Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Tak jsem dnes po týdnech práce odevzdal rigorosum, a uznáte sami, že to si zaslouží odměnu. Tady je: ODMĚNA! Mimochodem, cena je výborná, ani v UK a v US na MontgomeryPens jsem nenašel levnější W. Pobavil mě výsledek kliknutí na "zobrazit větší obrázek" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baza Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Pobavil mě výsledek kliknutí na "zobrazit větší obrázek" No, musíš si ho zvětšit na celý okno, pak je teprve větší :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wargod Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 No, musíš si ho zvětšit na celý okno, pak je teprve větší :-) Mně to ve FF taky funguje jak má Těším se na něj, černé trifold pouzdro Cross už mám, takže teď vyměnit vnitřní výbavu (limitku Pilot M90, kterou chci dát k prodeji) za tu správnou W. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cin Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 No, musíš si ho zvětšit na celý okno, pak je teprve větší :-) Ok, ok, každopádně hezký kousek, a to i nezvětšný ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 (upraveno) ODMĚNA! vypadá dobře, napiš potom postřehy jaké je a jak píše, dík. Upraveno 28. dubna 2010 uživatelem tombed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Včera večer jsem dostal bombičkového herlitze na kaligrafické kousky. Otázka zní: jak napsat velké Z psací abecedy s takovým tím ocáskem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikkke Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Zajímavý pero... ten hrot je flexibilní, pružnej? Moře nápadů na psaní máš na youtube ;-) Já tam z toho žasnu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovnik Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2010 Právě dneska jsem brouzdal centrem Prahy a narazil na výprodejovou akci, kde měli Fisher's Space Pen doslova za hubičku. Mělo to jedinou vadu, že k němu neměli náhradní náplně. Nevíte, jestli se u nás (nemyslím ebay apod.) dají sehnat náplně a) originální přibližně stejné ? Originální náplně nabízí na shopu Luxusní-pera.cz - Náhradní náplně Fisher Space. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 Včera mi padnul do oka tenhle kousek, o Carene vím už delší dobu, ale takhle barevná kombinace se mi zdá nejlepší. Je mi ale divné že v téhle barvě není ani na waterman.com ani na waterman.cz, nechápu to. Waterman Carene Deluxe Blue Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovnik Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 Včera mi padnul do oka tenhle kousek, o Carene vím už delší dobu, ale takhle barevná kombinace se mi zdá nejlepší. Je mi ale divné že v téhle barvě není ani na waterman.com ani na waterman.cz, nechápu to. Waterman Carene Deluxe Blue Protože v téhle barvě je již ukončená výroba... V nové kolekci pro rok 2010 sem ho už nenašel, ale sehnat ještě podle mě půjde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 zdarec všem.poraďte mi plnící pero -mám teď Parker Frontier a velikostně mi vyhovuje-klidně bych mohl i něco malinko většího-píši zásadně bez nasazeného víčka.Chci největší klasiku-černé pero, se zlatem , šroubovací víčko by byla výhoda, cena tak +-2000.dík za tipy.líbí se mi třeba pelikan(a taky mont blanc, ale to jsme jinde:).joa aby tam byl konvertor-bombičky nemusím, tak bych byl rád, kdyby byl už v základní výbavě-případně aby byl za pár korun k dostání. Zdravím, mě napadá Sheaffer Prelude, ty jsou v podobné ceně. Onehdy jsem jej používal a bylo ok. Akorát tuším víčko není šroubovací (??). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka0426 Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2010 Zdravim, měl bych jednu prosbu. Mám mimo jiných ve své sbírce i SAILOR SAPPORO a chtěl bych ho doplnit o nějakého většího zástupce. Přemýšlel jsem o nějakém SAILOR 1911. Do oka mi padnul i PELIKAN SOUVERÄN ve velikosti M800 popř. M1000. - jaké by jste spíše doporučili, popř. jaké jiné v podobném provedení - nemáte někdo SAILOR 1911 a pod. na prodej, nebo prosím o radu kam kouknout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2010 - nemáte někdo SAILOR 1911 a pod. na prodej, nebo prosím o radu kam kouknout. Ověřený prodejce ebay Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta B. Odesláno 12. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2010 Poznamenal bych, ač takhle pozdě, ke Koh-i-Noor dokumentnímu inkoustu: dá se používat úplně běžně, ale pero nikdy nesmí vyschnout. Dopisovat do poslední kapky není dobré, protože jednou vyschlý nános se dost špatně (skoro vůbec) znova ředí. Komu stačí bombička/plnění na týden či déle, měl by aspoň jednou týdně doplňovat. Prostě vypustit zbylý inkoust a znovu natáhnout-samozřejmě hrotem, aby se ssedlina trochu pohnula. Další věcí je protřepání a přefiltrování nové lahvičky přes smotek vaty v nožce trychtýře. Počítat s tím, že je to operace skoro na hodinu, vata se během pár vteřin zanese pigmentem, který je moc hrubý. Je ho překvapivě dost. Používám ho denně v F a M hrotu P-51 po dědovi a není s ním problém. Jinak odolnost je excelentní, namáčením a třením písma dostanete ven jen trošičku zelené barvy a jinak se nehne. Aceton, amoniak, peroxid vodíku, chlor, horká voda... Dřív dávno zničíte papír, než způsobíte náznak změny. A za 24,- lahvička-excelentní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 12. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2010 Zdravim, měl bych jednu prosbu. Mám mimo jiných ve své sbírce i SAILOR SAPPORO a chtěl bych ho doplnit o nějakého většího zástupce. Přemýšlel jsem o nějakém SAILOR 1911. Do oka mi padnul i PELIKAN SOUVERÄN ve velikosti M800 popř. M1000. - jaké by jste spíše doporučili, popř. jaké jiné v podobném provedení - nemáte někdo SAILOR 1911 a pod. na prodej, nebo prosím o radu kam kouknout. Jo jo, engeika, pensgallery, melpens. Pelichány šly dolů kvalitou, co se dělají daleko na východě. Měl jsem M805, vracel jsem pro problém s tokem inkoustu, pak znovu pro prasklinu. Vůbec bylo to pero takový delikátní, zdržovalo vyžadovanou opatrností. Hrot zdaleka nebyl srovnatelný se Sailory, Piloty, Graf von.... A přirozeně už vůbec s vintage MB či Sheafferem. Ještě tak se Safari, ale tam je cena trochu jinde. Takže pro mne, ač se mi moc líbí, Souveran skončil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2010 Netreba sa zbytočne obmedzovať iba na súčasnú produkciu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2010 Jasně, starší hroty budou dobrý. A vintage Peli budou mít hezčího ptáka Ale jak je to u nich s tou křehkostí/choulostivostí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2010 Konkrétne Pelikan som ešte v rukách nemal, ale vintage pier sa rozhodne nebojím. Krehkosť je veľmi všeobecný pojem, na každom je to iné. Ak sa bavíme o Pelikanoch s piestikovým plnením, tak veľmi staré modely (t.j. predvojnové) majú korkové tesnenie ktoré, ak aj funguje, bude treba časom vymeniť. A vymeniť korkové tesnenie nie je najľahšia oprava. Na neskorších modeloch by malo byť všetko relatívne v poriadku (ak neboli moc používané). Treba si však dávať pozor, aby ti pero nespadlo, aby si naň nešlapol a tak ďalej... tie plasty časom strácajú pružnosť a odolnosť. Taktiež sa to môže ľahšie poškriabať a kovové časti rýchlejšie korodujú. Staršie perá sa dajú normálne používať, ale vyžadujú si viac lásky. Tak ako staré hodinky či autá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se