walter10 Odesláno 6. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2023 @Vit Hádám, že platinumteeth používá odstín zelené. A co se týče fleků na hrotu od inkoustu, některé inkousty v tom zlobí víc, některé vůbec. Třeba Noodler's Black se roztéká na hrotu dost, po Diamine Midnight Blue najdeš stopy minimální: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
platinumteeth Odesláno 8. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2023 V 4. 3. 2023 v 15:53, Vit napsal: Ten blok vypadá skvěle, nebo je to jen obal? Zvolil jsi zlatý inkoust aby ti to nedělalo viditelné fleky na zlatém hrotu? Zápisník je česká ruční výroba, moc hezká věc a dělá mi radost pokaždé, když ho vezmu do ruky. https://eshop.horakuze.cz/diare-a-zapisniky/ Inkousty dost střídám podle nálady a podle toho, do kterého zápisníku zrovna píšu. Osvědčily se mi 15 ml lahvičky Pilot Iroshizuku v balení po 3. Můžeš si vybrat, jaký 3 inkousty do toho balení chceš. Myslím, že Penshop to nabízí. Tehle zlatavej je ina-ho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 8. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2023 před 38 minutami, platinumteeth napsal: Zápisník je česká ruční výroba, moc hezká věc a dělá mi radost pokaždé, když ho vezmu do ruky. https://eshop.horakuze.cz/diare-a-zapisniky/ Inkousty dost střídám podle nálady a podle toho, do kterého zápisníku zrovna píšu. Osvědčily se mi 15 ml lahvičky Pilot Iroshizuku v balení po 3. Můžeš si vybrat, jaký 3 inkousty do toho balení chceš. Myslím, že Penshop to nabízí. Tehle zlatavej je ina-ho. Díky za tipy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.D Odesláno 8. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2023 Ahoj, také se připojuji s díky ohledně plnících per. Snad to nebude mimo (ale je to příslušenství) - nemáte někdo tip na poznámkový blok s tím, že moje idea je, aby to mělo pevné desky (ideálně kožené :)) a k tomu by si člověk dokupoval stránky dovnitř? Takový věčný poznámkový blok :). Díky! M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 8. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2023 před 1 hodinou, Martin.D napsal: Ahoj, také se připojuji s díky ohledně plnících per. Snad to nebude mimo (ale je to příslušenství) - nemáte někdo tip na poznámkový blok s tím, že moje idea je, aby to mělo pevné desky (ideálně kožené :)) a k tomu by si člověk dokupoval stránky dovnitř? Takový věčný poznámkový blok :). Díky! M. Ahoj Martine, já bych si to na tvém místě rozmyslel. Psal jsi někdy do něčeho, co má rozevírací kroužkovou vazbu? Já ano a neskutečně mi to vadilo. Když jsem psal na stránku vlevo, tak to bylo strašně nepohodlné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 10. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2023 Ahoj, mám dotaz na zkušenější. Jaký voděodolný černý inkoust do plnicího pera byste mi poradili na kreslení? Potřebuji, aby byl sytě černý a aby se po zaschnutí snesl co nejlépe s vodou (akvarelovými barvami). A hlavně, aby se dal koupit nějak rozumně u nás. Dobrý je třeba Platinum Carbon Ink, ale ten se u nás sehnat nedá (nebo to možná neumím). Díky za každou radu nebo zkušenost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 10. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2023 (upraveno) @Navros Jako alternativa k Platinum Carbon mě napadá Sailor Kiwa-guro. Ten se v Česku dá koupit. Viz například: https://www.luxusni-pera.cz/detail/sailor/naplne-a-inkousty/sailor-kiwa-guro-cerny-inkoust/ Upraveno 10. března 2023 uživatelem walter10 Chybný odkaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 10. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2023 @walter10 děkuji za tip, kouknu, jestli ho mají i v lahvičce a jestli je v černé barvě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 10. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2023 @Navros Promiň, spletl jsem odkaz (Kiwa-guro je černý inkoust, prodává se i v lahvičkách): https://www.luxusni-pera.cz/detail/sailor/naplne-a-inkousty/sailor-kiwa-guro-cerny-inkoust/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 10. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2023 @walter10 díky, to vypadá jako přesně to, co hledám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
platinumteeth Odesláno 10. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2023 [mention=1538]Vit[/mention] Hádám, že platinumteeth používá odstín zelené. A co se týče fleků na hrotu od inkoustu, některé inkousty v tom zlobí víc, některé vůbec. Třeba Noodler's Black se roztéká na hrotu dost, po Diamine Midnight Blue najdeš stopy minimální:Dobrý tip! Před tou zlatavou jsem pouzival inkoust Iroshizuku kujaku, což je odstín zelené.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 26. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2023 V 18. 2. 2023 v 14:44, Vit napsal: Jinak jsem si teď všiml, že máš Béčko, to je teda pěkný tlusťoch. Doplnění: "B" hrot u Platinum #3776 je o malý ždibec širší než "M" hrot u Parkeru Reflex. Jinak řečeno, obecně se dá považovat za slušně vychované "B". Při psaní po hladkém papíru lehounce šumí, jako když píšeš grafitovou tužkou tvrdosti "HB". Třeba šířka hrotu "M" u Sailor 1911 Large odpovídá evropskému "F". Přičemž jeho odezva při psaní po hladkém papíru je značná. Takový "malý škrabal". A zase, kdybych měl pocit při psaní srovnat s grafitovou tužkou, tak ta by byla ostře ostrouhaná s tvrdostí H až 2H. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2023 před 14 hodinami, walter10 napsal: Doplnění: "B" hrot u Platinum #3776 je o malý ždibec širší než "M" hrot u Parkeru Reflex. Jinak řečeno, obecně se dá považovat za slušně vychované "B". Při psaní po hladkém papíru lehounce šumí, jako když píšeš grafitovou tužkou tvrdosti "HB". Třeba šířka hrotu "M" u Sailor 1911 Large odpovídá evropskému "F". Přičemž jeho odezva při psaní po hladkém papíru je značná. Takový "malý škrabal". A zase, kdybych měl pocit při psaní srovnat s grafitovou tužkou, tak ta by byla ostře ostrouhaná s tvrdostí H až 2H. Moc pěkné, díky za hezké srovnání. Pokud bys chtěl vyzkoušet TOTO, dej vědět, zastavím se a můžeš si sosnot do konvertoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 (upraveno) @Vit Díky za nabídku! Nepoužívat léta Noodler's Black, který je v mnoha ohledech podobný, využil bych ji. (Každopádně stejně tak Ti můžu věnovat trochu z kteréhokoliv inkoustu, který mám; jde ale o běžně dostupné kousky, převážně ze stáje Diamine - Denim, Midnight Blue, Majestic Blue, Blue-Black Petrol, Blue Velvet, Syrah, co si vybavuju, popřípadě Noodler's Black.) Upraveno 28. března 2023 uživatelem walter10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 před 8 hodinami, walter10 napsal: @Vit Díky za nabídku! Nepoužívat léta Noodler's Black, který je v mnoha ohledech podobný, využil bych ji. (Každopádně stejně tak Ti můžu věnovat trochu z kteréhokoliv inkoustu, který mám; jde ale o běžně dostupné kousky, převážně ze stáje Diamine - Denim, Midnight Blue, Majestic Blue, Blue-Black Petrol, Blue Velvet, Syrah, co si vybavuju, popřípadě Noodler's Black.) Děkuju Ti, zakládám si hlavně na voděodolnosti a jedna modrá barva mi stačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sheepeck Odesláno 29. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2023 V 8. 3. 2023 v 10:43, platinumteeth napsal: .... Tehle zlatavej je ina-ho. A ten se dá ještě někde sehnat? Pilot ho stáhl už před nějakou dobou z prodeje - tedy alespoň jako 50 ml už ho nemůžu nikde sehnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tuki Odesláno 30. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2023 Ahoj, prosím o radu. Koupil jsem přítelkyni bombičkové pero Waterman Hemisphere (Hemisphere - Waterman Hemisphere Privee Bronze Satine CT - pera WATERMAN: inovace, luxus a elegance) a k tomu pár náhradnich bombiček. Bombičky od Faber-Castell (Inkoustové bombičky Faber-Castell, 6 ks - výběr barev | Bibelot.cz) fungují výborně, ale bombičky od Parkeru (Inkoustové mini bombičky Parker - 6 ks, výběr barev | Bibelot.cz) neumím rozchodit. Po zasunutí Parker bombičky pero nepíše, ale jakmile dám zpět Faber-Castell, píše zase normálně. Hledal jsem po různých diskuzích a bombičky od Parkeru by měly fungovat. Nevíte prosím, kde by mohl být problém? Moc díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 31. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2023 Pravdepodobne je to tym, ze atrament v Parker bombickach ma velke povrchove napatie a nedokaze dobre tiect cez kapilarne trubicky v tvojom pere. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tuki Odesláno 2. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2023 Děkuju, toto jsem nevěděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sheepeck Odesláno 5. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2023 Jste někdo členem na stránkách Pen-forum? Já se tak zamýšlím, čím to je, že asi dva měsíce po objevení plnících per jich mám doma asi osm, zatímco hodinky mám od roku 2006, co jsem se tady zaregistroval, stále a pořád jedny - Tissot Seastar 1000. (Nepočítám ty, které mi spadly do klína jako pozůstalost, popřípadě jako dárek od kamaráda, které si teprve musím nechat někde dát do pucu.) Jo, a to nesmím zapomenout na rozšiřující se sbírku inkoustů ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se