Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

A ako je to s opotrebovavanim sa hrotu? Ja som s watermanom nezaznamenal sice ziaden problem ale spominate tu vymeny hrotov u parkera....

Krasny je Montblanc MEISTERSTÜCK 149 FOUNTAIN PEN. Uz dlho nad nim uvazujem, na ebay sa da kupit v rozmedzi 250 - 350 eur, neviete kolko stoji v obchode? Majitelia "meisterstuckov" pochvalte sa aj fotkou:) a skusenostami.

Nová 149 stojí cca 16000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Majitelia Meisterstuckov aku hrubku hrotu pouzivate, v pripade rozumnej ceny rozmyslam totiz nad kupou cez ebay a neviem aky hrot uprednostnit. Vsade predavaju hrubku hrotu M, vaham ci nie je prilis hruby, Watermana mam totiz hrubky F.

Používám F, ale ono záleží i na papíru, na jaký píšeš, ty dvě neidentifikovaná pera na obrázku s MB a Pelikanem mají EF a to mi příjde, že dělají až příliš slabé linky, mám potom chuť víc na to pero tlačit.

Upraveno uživatelem Pepino65
Odkaz ke komentáři

Používám F, ale ono záleží i na papíru, na jaký píšeš, ty dvě neidentifikovaná pera na obrázku s MB a Pelikanem mají EF a to mi příjde až dělají příliš slabé linky, mám potom chuť víc na to pero tlačit.

Presne tak, hrot pera neni jen o tom, jak tlustou dela linku, ale i o tom, jak moc na pero tlacite. Frot F ci EF pak nemusi prezit.

Ale chce si to vyzkouset, kazda firma to ma jinak. Navic jak rika Pepino, zalezi i na papiru a inkoustu.

Odkaz ke komentáři

Tu Stipulu moc nemusim, ale zatial ma najviac zaujal Montblanc Meisterstuck 149, Pelikan Toledo (verzia zo striebra, nezlatena, chcelo by to vidiet ho nazivo) a Sailor Professional Gear Silver. Mozno sa casom pre niektore rozhodnem.

Vlastni tu niekto Toledo od Pelikana?

Odkaz ke komentáři

Tu Stipulu moc nemusim, ale zatial ma najviac zaujal Montblanc Meisterstuck 149, Pelikan Toledo (verzia zo striebra, nezlatena, chcelo by to vidiet ho nazivo) a Sailor Professional Gear Silver. Mozno sa casom pre niektore rozhodnem.

Vlastni tu niekto Toledo od Pelikana?

Předpokládám, že asi nikdo, aspoň se zatím nikdo nezmínil, Toledo (700 i 900) vychází ze Souveräna 800 a 1000, dá se to tím pádem i porovnat. Hlavně 900 bude prostě pořádný klacek, jako ta moje Tisícovka. Ta Stipula Novacento Cromo je na rozdíl od většiny per od Stipuly opravdu ladných tvarů bez ptákovin, je to podle mě elegantní skvost. Tuším, že i to brko bude mít doživotní záruku. ;)

Odkaz ke komentáři

Předpokládám, že asi nikdo, aspoň se zatím nikdo nezmínil, Toledo (700 i 900) vychází ze Souveräna 800 a 1000, dá se to tím pádem i porovnat. Hlavně 900 bude prostě pořádný klacek, jako ta moje Tisícovka. Ta Stipula Novacento Cromo je na rozdíl od většiny per od Stipuly opravdu ladných tvarů bez ptákovin, je to podle mě elegantní skvost. Tuším, že i to brko bude mít doživotní záruku. ;)

Dozivotna zaruka je silny obchodny tah, ale presne to mi chyba na Pelikane souveran a toledo. Konkurencia dava dozivotnu, pelikan 5 rocnu a zrejme by mi to vadilo :)

Odkaz ke komentáři

Dozivotna zaruka je silny obchodny tah, ale presne to mi chyba na Pelikane souveran a toledo. Konkurencia dava dozivotnu, pelikan 5 rocnu a zrejme by mi to vadilo :)

To je pravda, je to "jen" 5 let, ale na ebayi nebo i jinde je vidět více Pelikanů vintage než mnohých dalších, takže asi vydrží déle než 5 let. Jinak zkus se podívat na pera u paní Martini. Toto je její nabídka Pelikan. Já u ní koupil tu 1000 (opravdu novou), za 368 USD včetně poštovného. Přišlo mi domů za 2 dny!

Odkaz ke komentáři

Ponuku ma skutocne siroku. Celkom ma pelikan zaujal, souveran 1000 vyzera perfektne. Z toleda mam zmiesany dojem. Na niektorych fotkach vyzera krasne, na niektorych uz nie. Rovnako je otazna aj praktickost pouziteho materialu - striebro by mohlo menit farbu, tmavnut....

Ako si spokojny so souveranom, viem ze pero musi sadnut do ruky a je to aj o zvyku, ale ako si vedie v porovnani s meisterstuckom od montblancu?

Odkaz ke komentáři

Ponuku ma skutocne siroku. Celkom ma pelikan zaujal, souveran 1000 vyzera perfektne. Z toleda mam zmiesany dojem. Na niektorych fotkach vyzera krasne, na niektorych uz nie. Rovnako je otazna aj praktickost pouziteho materialu - striebro by mohlo menit farbu, tmavnut....

Ako si spokojny so souveranom, viem ze pero musi sadnut do ruky a je to aj o zvyku, ale ako si vedie v porovnani s meisterstuckom od montblancu?

S oběma pery se mi píše skvěle, jsou lehká, no jasně, nejsou kovová, tak jsou lehká, žádné škrábání hrotů, oba jsou s hrotem F, ale přesto Montblanc má širší linku na stjeném papíru. Po pravdě, Montblancem píšu jen doma, to aby mi ho nikde neukradli nebo abych ho neztratil.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Jsem staromilec, starý pán, už tak od dvaceti. Používám plnící pero. Mám jako každý fůru propisovaček na stole. Většinou nepíší, vyschly. Plnicí pero umím naplnit. Není nad Mont Blanc a Dupont. Jsou tak za 14 kilo. Koupil jsem 2x "Mont Blanc", faky, po pěti stovkách, ale nejspíš mají hrot orig. Nevím, nezaručuji to. Faktem je, a to prohlašuji, že mají měkkou, širokou stopu a je radost s nimi psát.

Ta paní prodává by net taky hodinky - faky - . To mně nezajímá. Ale ta pera, mne znovu přinutila pokračovat v psaní o Bitvě u Lipska 1813. Opravdu se s nimi píše bezvadně. Ta paní mě, na mou duši, neplatí, je to můj pocit a mé doporučení.

ADVEST@seznam.cz

Upraveno uživatelem stary doktor
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...