Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Kolik cca taková pera stojí?

Omluvte kacířskou otázku neznalce: v čem jsou lepší než Parker, který jsem pokládal za špičku?

:crying_anim02:

Vo všetkom :speak_cool: . Jediná komplikácia - bombičky nekompatabilné s Eurobombičkami rovnako ako u Parkera, tie však kúpiš všade. Problém plne riešiteľný cez konvertor, resp. kúpa len plniaceho :whistling: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víte, pera stojí různě. Nejčastěji zdejší členové kupují pera od 1500 do cca 15.000. Jinak, kdyby na ebayi nezrušili aukci (v sobotu), tak jsem přikoupil nádherný Montblanc Bohéme Platinum včetně platinového víčka s broušeným černým onyxem na klipu. Od prodejce to považuji za podraz, jelikož přihazovali jen jeho přisluhovači a pořídil bych za zhruba 40 % ceníkové ceny.

To je ta kráska: Joj, ta by mi slušela.

boheh4144me.jpg

boheh4444kk77me.jpgboheh444h477me.jpg

Odkaz ke komentáři

Víte, pera stojí různě. Nejčastěji zdejší členové kupují pera od 1500 do cca 15.000. Jinak, kdyby na ebayi nezrušili aukci (v sobotu), tak jsem přikoupil nádherný Montblanc Bohéme Platinum včetně platinového víčka s broušeným černým onyxem na klipu. Od prodejce to považuji za podraz, jelikož přihazovali jen jeho přisluhovači a pořídil bych za zhruba 40 % ceníkové ceny.

Pěkné pero.

Takže je rozdíl spíše v použitých materiálech?

Používáte je v běžném životě nebo je to jako s velmi drahýma hodinkama, které má většina sběratelů ve vitríně?

Odkaz ke komentáři

Pěkné pero.

Takže je rozdíl spíše v použitých materiálech?

Používáte je v běžném životě nebo je to jako s velmi drahýma hodinkama, které má většina sběratelů ve vitríně?

Píši všemi pery. Nechat je ležet ladem a jen se na ně koukat, tak to by bych nedokázal. Na "čumendu" chodím do muzeí.

Odkaz ke komentáři

Osobne semi nejvice libi modely Platinum President. Obe barvicky vapadaji krasne.

Souhlasím.... černý president, prostě nádhera... je v druhý pořadí na mém seznamu... A byl by první, kdyby mě včera opět o dolar nepředhodili na eBay-i v aukci Sailora ProGear Slim... :(

Odkaz ke komentáři

Používám běžně a to přiměřeně jejich stavu, stáří a konstrukci - plastový moderní Rotring Core na stavbu vytáhnu, Conway Stewart z roku 1935 ne.

Odkaz ke komentáři

Souhlasím.... černý president, prostě nádhera... je v druhý pořadí na mém seznamu... A byl by první, kdyby mě včera opět o dolar nepředhodili na eBay-i v aukci Sailora ProGear Slim... :(

Už jsem to tady psal - Platinum President - psal jím Bill Clinton. Nemyslím po šatech Monicy Lewinské. ;)

Odkaz ke komentáři

Vo všetkom :speak_cool: . Jediná komplikácia - bombičky nekompatabilné s Eurobombičkami rovnako ako u Parkera, tie však kúpiš všade. Problém plne riešiteľný cez konvertor, resp. kúpa len plniaceho :whistling: .

Konvertor neni zadna komplikace. Spis vyhoda. S perem se bezne dodava.

Vyhoda je ve vetsi nabidce inkoustu v lahvickach nez bombickach. Pro me je pak plus, ze pero je s konvertorem lepe vyvazene.

Odkaz ke komentáři

Konvertor je bohužel komplikace - jsem docela domodra ! :D :D

Zkouším totiž modrou tuš sailor - má přesně tu modrou barvu, co mám nejraději - takovávelmi chladná dozelena - pařížská/pruská modrá. Rotring je víc ultramarín.

Taky musím raportovat, slíbil jsem to afrikabovi, že dělám pokroky ve využívání možností zoom hrotu - už mi jde psát docela kolmo k papíru a čára je pak zřetelně tenčí, nadšení nezný mezí, protože třeba tímto způsobem můžu pohodlně vyplňovat tabulky, kde je i málo místa pro písmo.

Odkaz ke komentáři

Muzu se zeptat kde jsi sehnal inkoust od Sailora? A vubec kde se v praze (krome penshopu) daji sehnat nejake slusne inkousty? Jiz delsi dobu hledam hezkou modrou zatim vsak bez uspechu - ta tebou popisovana modra vypada velice lakave...

Minuly tyden mi ze Singapuru dorazil balicek se sice jednoduchym a levnym Pilotem 78G ovsem se sirokym hrotem - oznacovanym jako italic nebo stub - byt jsem se toho zprvu obavam, musim rict, ze se s nim pise naprosto bajecne - svisle tahy jsou sirsi, vodorovne zase velice tenke... A pise krasne hladce... No proste jedna basen, uz jen objevit nejakou hezkou modrou barvicku (cerna se mi k tomu nejak nehodi...)

(EDIT: jsem u znameho na fare a nejak tady blbne wifi... :( )

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odkaz ke komentáři

Andreas.ks...

Sailor atrament je priamo z Japonska. Keď som si u afrika-b objednával svoje plniace pero, dal som si poslať aj atrament. Neviem o tom, že by sa u nás, či v Čechách predával. Keďže ani perá sa u nás nepredávajú, bolo by proti ich predajnej politike dovážať na naše územia atrament, keď tu nemajú zastúpenie pre predaj písacích potrieb.

A keď mi dojde, určite to urobím znovu, ale to si už dám poslať aj niečo naviac. Afrika-b teš sa. :D

Parker atrament nie je nič moc. To by som do takýchto pier nedával. Možno watermann alebo mont blanc. Zatiaľ to neriešim. ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...