Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Vážení přátelé, tak v pondělí mi psali od Jana Petra Obra, že mi v úterý zasílají ruční papír s ocelotiskem. Bohužel opět prostřednictvím České pošty, která mi posledně doručila balíček "již" za pouhých 10 dní. Překonají rekord?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení přátelé, tak v pondělí mi psali od Jana Petra Obra, že mi v úterý zasílají ruční papír s ocelotiskem. Bohužel opět prostřednictvím České pošty, která mi posledně doručila balíček "již" za pouhých 10 dní. Překonají rekord?

Jojo, taky jsem si objednal papir, ale ryzovy ;)

Odkaz ke komentáři

Moc se mi líbí ten popis u tohoto Pilota Demonstratoru:

40_12.JPG

Tady není průhledný, ale v černé barvě (no nádhera):

53_12.JPG

Total length (cap closed) : 149 mm

diameter: 13 mm (15.7mm in diameter of cap ring )

Weight: 29g

Filling : Big plunger-style converter

Material: Resi

2 kubson: Žena už Sailora má, a co ty?

Odkaz ke komentáři

Obráť sa na Penshop. Popíš svoj problém a odmailuj. Poradia, či sa to dá opraviť u nich, resp. čo by to stálo. Na staršie kusy sa diely zháňajú ťažko. Zapojil som všetkých známych, no zväčša mi doniesli neopraviteľné torzá. Často na nete nájdeš na predaj funkčný rovnaký kus lacnejšie, ako by vyšla renovácia.

Odkaz ke komentáři

penshop jsem uz kontaktoval.. ale poresim to sam vymenou cele mechaniky.. pouzdro je stribrne a opravdu paradni

ad. sailor, dnes dorazil, velmi pekne pise i kdyz je to Fko ani nebude potrebovat moc rozepisovat, ale na muj vkus trochu kratke a malo robustni, spis do damske ruky :)

Odkaz ke komentáři

@ kubson: napiš, prosím, rozměry toho Sailora, jinak F hrot z kvalitního materiálu většinou toho rozepisování tolik nepotřebuje, a to Sailor má. Mimochodem, pár ocelových hrotů jsem svého času taky krásně rozskřípal. Dej vědět jakým inkoustem si ho nakrmil a jakou odezvu to u ženy mělo.

@ BA-TUTTI: na faktury a smlouvy se podepisuje čímkoliv jedna báseň, ale perem to chce psát a psát a psát.... type.gif, ale ne takhle

@ railmaster: dnes mi dorazil od Jana Petra Obra ruční papír, no paráda, nevím, nakolik to bude perspektivní obor pro tvou dceru, jestli je dost pracovních příležitostí na Slovensku. Je tam dost takových dílen? Je pravda, že celkově bohatnem a tak si můžeme vymýšlet i takové nápady, že si koupíme ruční papír.

Odkaz ke komentáři

lenze co s takou skolou potom?

Vysoká škola a okamžité uplatnenie, dokonca uzákonené. Všetky významné knižnice musia mať reštaurátora. Zvládnutá technológia výroby papiera, knižnej väzby, grafiky, kaligrafie, maliarskych techník, tlače a tiež chemické postupy. A základ - veľa a veľa kresby. Najväčší problém sú náročné talentovky - zase kresba v tužke a len cca 10 žiakov v ročníku na strednej a z toho len polovica na vysokej škole ročne.

Odkaz ke komentáři

11,8 bez uzaveru

14,7 otevrene s uzaverem

13,5 zavrene

zatim jsme tam dali bombicku (2 byly v cene, konvertor taky) ohledne inkousku si rad necham poradit..

btw hnátu mám dohryzanou od pséka :)

An dem Füller muss die Kappe sein. Máš ruce jako lopaty a nenasadíš si víčko? Pak je hodně per malých. MB Meisterstückovi musím víčko vždy nasadit, protože by se špatně drželo - bylo by krátké. Zavřený demonstrátor je o 0,5 cm kratší nez Meisterstück, takže bez toho to nejde. S Pelikan Souvärenem 1000 píši bez problémů bez víčka, ale ten je v zavřeném stavu o 7 mm delší než ten Montblanc.

Rád bych se zeptal JJe, jaké jsou rozměry jeho Conwaye, řekl bych, že to je stejný "kyj" jako můj Pelikan.

Odkaz ke komentáři

lenze co s takou skolou potom?

Vysoká škola a okamžité uplatnenie, dokonca uzákonené. Všetky významné knižnice musia mať reštaurátora. Zvládnutá technológia výroby papiera, knižnej väzby, grafiky, kaligrafie, maliarskych techník, tlače a tiež chemické postupy. A základ - veľa a veľa kresby. Najväčší problém sú náročné talentovky - zase kresba v tužke a len cca 10 žiakov v ročníku na strednej a z toho len polovica na vysokej škole ročne.

V Brne ted probiha vystava s tematem rastauratorstvi. Musi to byt opravdu zajimava, i kdyz narocna, prace.

Odkaz ke komentáři

11,8 bez uzaveru

14,7 otevrene s uzaverem

13,5 zavrene

zatim jsme tam dali bombicku (2 byly v cene, konvertor taky) ohledne inkousku si rad necham poradit..

http://farm1.static.flickr.com/149/3748407..._105db13a48.jpg

klik pro chlapské rozlišení

btw hnátu mám dohryzanou od pséka :)

Me v penshopu doporucili inkoust Pelikan (samozrejme cerny). Ale jeste jsem jej netestoval. Bombicka co mam v Sailoru jsem jeste nevypsal.

Jinak s mym Sailorem o prumeru 7-8mm a delkou 122mm (s vickem) & 131mm (bez vicka) problemy nemam. A to s nim pisou zasadne bez nasazeneho vicka. Asi mam mensi ruce;)

Odkaz ke komentáři

Rád bych se zeptal JJe, jaké jsou rozměry jeho Conwaye, řekl bych, že to je stejný "kyj" jako můj Pelikan.

130 mm zavřené

118 mm otevřené bez víčka

162 mm otevřené s nasazeným víčkem

je tedy menší než Cross Townsend

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...