Ondrej Berkus Odesláno 16. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Si se?or Celé hodinky jsou tak nějak vymyšlené a poskládané z materiálů a designových prvků jednoho naprosto úžasného stroje (který při předání uvidím naživo - mám to slíbené ). Nožky jste si doufám všimli, že mají tvar (stylizovaný) vaček, tlačítka budou taky doladěné do celkového konceptu, a tím podobnost se vzorem zdaleka nekončí Ale nebudu prozrazovat, počkejte si, a uvidíte O'p'B 1
Ondrej Berkus Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Tak další díl - zítra vezu hodinky majiteli na kouknutí, a chtěl jsem, aby se mohl podívat i na sponu na řemen, kterou jsme tak nějak vymysleli. Nezvládl jsem ji sice v dnešním šíleném pondělku udělat na hotovo, ale aspoň základy jsou. Takže - spona má být inspirovaná brýlema, které drží přední tlumiče motorky. Takže jako první, inspirace :) brýle samotné budou vyrobené z karbonu, tyčky, které je budou spojovat a imitovat přední vidlici, budou z titanu. tady navrtáno pro M1.6 šroubek s 2.6mm hlavou, a narýsováno. Použil jsem stejnou silnou flákotu uhlíkových vláken, abych nemusel vyrábět stejný díl dvakrát - takže jsem si vyřezal, vybrousil a ze všech stran dofinišoval jeden díl... který jsem pak rozřezal a zabrousil a dofinišoval z vnitřní strany. Teď už jenom vysoustružit titanové tyčky, navrtat je, nažezat závity, a celé to sešroubovat dohromady... Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B 1
Mirek Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Krásnej Monster, tam se ti bude inspirace hledat bez problémů.
Ondrej Berkus Odesláno 25. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2011 (upraveno) Díky Zatím mě spíš děsí, ale i tak :) skoro dokončená spona - při vrtání jsem si nevzal na poslední díru nový vrták - to většinou dělám čistě pro vy*****í s Murphyho zákony... no, jak taky jinak, vrták se mi v díře zalomil, takže budu muset jednu z kulatinek vyrobit zítra znova. No co už, věšet se nebudem šroubky jsou tam jenom cvičně, ve finále tam budou stejné torxy jako na nožkách Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B Upraveno 25. května 2011 uživatelem Ondrej Berkus
boo-beek Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 Pico voe, to je husty! Priznam se, ze z no 21 jsem byl trosku zklamanej, bylo to na me moc preplacany, ale tohle ma grady a udernost. Jsem fakt zvedavej na vysledek. Jakym strojkem to bude osazeny? Doufam, ze pokud ETA, tak alespon 2892 v chronometer grade...
Ondrej Berkus Odesláno 27. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2011 Díky Strojek bude high grade ETA 2894-2 s ručně dělaným rotorem, a ciferník... no tam se taky budou dít věci Tady máte fotku (pozdě ale přece) hotové spony. Teda, relativně hotové, ještě pořád chybí šroubky, a dodělání pořádných povrchů na všech dílech. Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B
Ondrej Berkus Odesláno 1. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. června 2011 tak tady je pokračování, přišly mi dneska polotovary na ciferník a lunetu... a po úpravách (soustružení lunety zvenku a zevnitř, pasování na pouzdro, ztenčení ciferníku a dopasování do pouzdra), takhle nějak to bude vypadat... Ty značky nejsou špatné, ne? Mám je tam nechat? :D Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B
Harry Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 Takhle ten cifernik vypada jako ozralej smajlik
Ondrej Berkus Odesláno 19. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2011 Pánové, omlouvám se za dlouhý výpadek, ale trochu mi tady houstla situace, pracovně a tak Každopádně, nějaký pokrok na hodinkách se udál, takže: nafrézované značky pro měření vteřin- neptejte se mě radši jak jsem to dělal, frézování 0.5mm frézou je natolik traumatizující, že se mi o tom nechce ani mluvit . No ještě, že to nebylo do titanu... třetí pokus o korunku, snad finální pár čísel z 0.3 mm silného stříbra... tlačítko, a jejich uchycení v pouzdře - samotná stěna pouzdra je docela tenká, a takhle bude mít tlačítko víc prostoru, nebude dřít o uhlík, a celkově to vypadá líp... aspoň myslím Na většině dílů pouzdra už jsou ty správné finální povrchy, už jenom dodělám ciferník a všechny jeho značky, luminiscenci, dám je dohromady, a je to (zní to jako pár operací, ale ve skutečnosti to vůbec nebude sranda ) Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B
obchodnik-o3 Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Odesláno 19. června 2011 snad sa ti bude darit a nenechas nas tak dlho cakat
libor2002 Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 (upraveno) Jak to s temito #22. vlastne dopadlo? Zrovna u techto hodinek jsem byl docela zvedavej "co to bude az to bude" Upraveno 5. srpna 2011 uživatelem libor2002
M@nas Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 přesně, jak to dopadlo ? Jak to s temito #22. vlastne dopadlo? Zrovna u techto hodinek jsem byl docela zvedavej "co to bude az to bude"
Ondrej Berkus Odesláno 30. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Tak už konečně pokračujeme Výroba rotoru: Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B
Ondrej Berkus Odesláno 22. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2011 Tak, po více než čtrnácti dnech mimo dílnu jsem se tam zase dostal, konečně už můžu zase pracovat, takže tady je trocha postupu na #22. Měl jsem takové lehčí nucené prázdniny ležíc v posteli, po tom, co jsem toho Monstříka z obrázku o něco výš, napasoval asi v... ehm, 85 (protože jet víc by bylo nezákonné), do srny... Ani guláš nebyl Ale motorka bude v pořádku, právě se jí dostává renovace a oprav, na příští srnčí sezónu bude ready Spona dostala ty správné torx šroubky a finální leštění, a spolu s řemeny or Ondry Šímy (pěkně se na nich vyřádil), už je jedna část hodinek hotová. ještě jeden pohled na sponu a celkový. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale na foťáku už se projevujou roky používání v agresivním prostředí dílny, asi už by potřeboval vystřídat... Dneska chci dodělat rytí rotoru, a spolu s ciferníkem je vzít na DLC. Další postup práce vám ukážu doufám dřív než za měsíc A pro vás, co jste dočetli až sem, malá pozornost - obrázek z dalšího projektu, který se nám v dílně klube... Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B
josse Odesláno 3. října 2011 Nahlásit Odesláno 3. října 2011 Ahoj,a jak to je s vodotěsnosti tvojich kousku? Josse
Návštěvník admira Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Odesláno 5. října 2011 Stranky Prim se tu probiraji, tak jsem se mrknul i na webovou prezentaci p. Ondreje Berkuse. O hodinkach neni zadna zminka, novinky nejsou zrovna aktualni. V anglictine to je to same, radeji ale nenahlizet do guestbook.
Ondrej Berkus Odesláno 6. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2011 Nová webovka je v přípravě :-) A guestbook je stále aktivní, navzdory tomu, že jsem byl už několikrát ujištěn, že bude zrušena, vyčištěna, nebo zabezpečena proti botům. O'p'B
Harry Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Dneska jsem se stavil na výstavě nožů a prohlédnul si tyto (a i jiné) hodinky. A musím říct, že naživo vypadají parádně, byť ještě nejsou hotové - Měl by sis pořídit lepší foťák, Ondro Je to prostě pecka
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se