Ivca Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Zdravím diskutující Rád bych Vás požádal o radu. Po deseti letech s potápěčskýma Casiama MTD 1001 (průměr pouzdra 43mm) a zvětšení obvodu zápěstí na 22cm koukám po jiných hodinkách. Hodinky používám pro každodenní nošení, práci a zábavu (MTB, Enduro, vodní sporty, nádechové a zřídka i přístrojové potápění). Nelpím na světoznámych značkách a za hodinky pro mé použití jsem ochoten dát kolem 5tkč. Líbí se mi hodinky něměcko - čínské (jak zde bylo zmíněno) značky Tauchmeister. Především ty velké retro kopie ruských potápěčských hodinek s masivním pouzdrem o průměru 52-53mm. Jediné čeho se na fotkách nemohu pořádně dopátrat je to, zda hodinky mají vyboulené sklo, nebo je zároven či mírně pod rovinou lunety. U nás v Kolíně tyto hodinky nikdo neprodává a nemohu si je prohlédnout, proto bych rád požádal informaci někoho z Vás. V případě vybouleného skla které by pravděpodobně bylo dost na ráně bych se musel podívat po něčem jiném. Díky moc Ivča
Ivca Odesláno 13. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Ano přesně tak. Díky :-)No to teda nevím jak dlouho by mi to vyboulené sklo vydrželo bez poškození :-/ Líbí se mi Tauchmeister model T0137.
Bert Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Zůstal bych raději u toho casia... Souhlas. Poslal jsem sice foto Tauchmeisterů, ale nedoporučuji je.
Ivca Odesláno 13. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Vezmu Vaše názory na vědomí :-)Už týden pročítám toto forum, hledám na ebay, googlím atd. Nic rozumného pro mé použití v průměrech od 50mm v dané cenové relaci zatím nenacházím a pod 50mm se mi nechce. Táta má Invicty Russian Diver, ale jsou to jen 100m, tedy sotva na šnorchlování. Corduby mne moc neoslovily a Casio dělá jen "dětské" velikosti ;-) Ale to už trochu utikáme od názvu tématu, bude lepší přesunout se jinám a hlavně pokračovat v hledání :-)
Bert Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 ........ a pod 50mm se mi nechce. ........... Týýýýý jo, začínám si Tě představovovat jako 130 kilo dobře živenýho hovězího, a asi tak 205-210 cm
Ivca Odesláno 14. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2011 No trochu uber :-) Kazdopadne ty 50ky nebudou velikostne ani vahove problem, jen vybrat ktere. Kdyby Russian diverky od Invicty byly 200m tak je beru hned. Jednoduche, masivni, sklo pod urovni lunety.
vraby Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Odesláno 14. května 2011 (upraveno) Vezmu Vaše názory na vědomí :-) Už týden pročítám toto forum, hledám na ebay, googlím atd. Nic rozumného pro mé použití v průměrech od 50mm v dané cenové relaci zatím nenacházím a pod 50mm se mi nechce. Táta má Invicty Russian Diver, ale jsou to jen 100m, tedy sotva na šnorchlování. Corduby mne moc neoslovily a Casio dělá jen "dětské" velikosti ;-) A co třeba tohle: Tough Solar Power Shock Resistant 200M Water Resistant Size of case 55.5 x 53.6 x 17.5mm Raději opravdu to Casio. Upraveno 14. května 2011 uživatelem vraby
Thomz Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Ahoj, pokud bys nakonec oželel vodotěsnost nad 10 ATM, koukni na Kyboe.cz...Průměr 55 mm..Holandská firma, výroba v Číně. Původně jsme tady s kamarádem tuhle značku oversized hodinek zkoušeli rozjíždět, ale pořád eště studujem a nebyly na to prachy, takže to ten general manažer dal někomu jinýmu (tomu patří i ten eshop)..Nicméně se nám jich pořád válí doma cca 20, nevíme co s tim, takže bysme se dohodli třeba na 3500,- (krámová cena 5k)....Jsou to kvarcky, strojek Miyota, tvrzený minerální sklíčko, jednosměrně otočná luneta, šroubovací korunka, LED podsvícení indexů, luminescenční ručky i indexy..Vevnitř 3 baterky - 1 pro strojek, 2 pro LED podsvícení..Jinak my ty hodinky používáme už cca 3 roky, prodali jsme jich zhruba 70 a všechno bez problému, bez reklamací..Samozřejmě ty hodinky díky svojí velikosti vzbuzujou dost ohlasů, vesměs pozitivních.. Jinak nechali jsme je tady rozebrat u hodináře a neměl k tomu výtky, všechno robustní, v relaci k ceně adekvátně kvalitní..Kdyžtak se ozvi..
sonny.c Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Táta má Invicty Russian Diver, ale jsou to jen 100m, tedy sotva na šnorchlování.To bych ti možná vzal trochu iluze jestli má tvuj táta původní ruský divery tak 100metrů znamená 100metrů myslím že oni je moc při zkoušení nešetřili.A i kdyby to bylo zkoušeno na 100m statickejch,myslím že 50m reálnejch je i na přístrojový potápění celkem dost (teda nevím na jaký úrovni to děláš)
sonny.c Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 koukni na ruce http://zpravy.idnes.cz/moskva-vitala-polarniky-kteri-posunuli-hranici-ruska-pfv-/zahranicni.asp?c=A070807_153006_zahranicni_ost
Klotzman Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Táta má Invicty Russian Diver, ale jsou to jen 100m, tedy sotva na šnorchlování. To bych ti možná vzal trochu iluze jestli má tvuj táta původní ruský divery tak 100metrů znamená 100metrů myslím že oni je moc při zkoušení nešetřili. A i kdyby to bylo zkoušeno na 100m statickejch,myslím že 50m reálnejch je i na přístrojový potápění celkem dost (teda nevím na jaký úrovni to děláš) Kdyz má táta Invicty tak to těžko budou "původní ruský divery". A taky Ivca na rozdíl od tebe evidentně ovládá hantýrku hodinářských firem týkající se vodotěsnosti a atmosfér - 50m je maximálně do sprchy, ta 100 opravdu tak na šnorchl. To nemá s reálným zkoušením do 50 nebo 100m nic společnýho.
sonny.c Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 (upraveno) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24113-vojenske-potapecske-hodinky/http://www.netgrafik.ch/russian-dive-watches.htmVodotěsnost: tlak vodního sloupce 3kg/cm2 (tedy cca 2,9 ATM/ 29 metrů) po dobu 1 hodiny. Nelze srovnávat s dnešními hodnotami podle ?měkké? normy ISO 2281, kdy je hodnota tlaku vody testovaná pouze po dobu 10 minut! Hodinky nebyly určeny pro průzkum velkých hloubek, ale pro bojové plavce/potápěče sovětského vojenského námořnictva a parametry odpovídaly ostatní použité potápěčské výstroji. zdroj Petr_phttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24113-vojenske-potapecske-hodinky/page__st__80holt jen 30m Upraveno 24. května 2011 uživatelem sonny.c
Klotzman Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24113-vojenske-potapecske-hodinky/ http://www.netgrafik.ch/russian-dive-watches.htm Vodotěsnost: tlak vodního sloupce 3kg/cm2 (tedy cca 2,9 ATM/ 29 metrů) po dobu 1 hodiny. Nelze srovnávat s dnešními hodnotami podle ?měkké? normy ISO 2281, kdy je hodnota tlaku vody testovaná pouze po dobu 10 minut! Hodinky nebyly určeny pro průzkum velkých hloubek, ale pro bojové plavce/potápěče sovětského vojenského námořnictva a parametry odpovídaly ostatní použité potápěčské výstroji. zdroj Petr_p http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24113-vojenske-potapecske-hodinky/page__st__80 holt jen 30m No jo, ale to pořád mluvíš o originál ruských potápkách ze Zlatoustské továrny ze 70. let - ty se notabene skoro nedají sehnat. Remake od Invicty jsou v podstatě normální hodinky s "normální" vodotěsností - kdepak na potápění...
boo-beek Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 Pokud bys ozelel tu vodotesnost, tak 47mm pilotky by mozna mohly fungovat Pripadne (ale to uz bude asi za raketu) nejake 55mm, coz byl - jestli se nepletu - originalni diametr B-uhr.
Ivca Odesláno 2. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. června 2011 Zdravím chronomaniaky Dlouho jsem tu nebyl a toto vlákno nesledoval. Táta bohužel nemá původní russian diversky, ale jejich novodobější napodobeninu od Invicty. To masivní železo je na jeho tlapu tak akorát :-) Díky za nabídku na výše uvedene hodinky ale 100m (dle novodobého značení) je pro mé použití opravdu málo. Ale web výrobce si prohlédnu. Trochu jsem vás neposlechl a zakoupil potápky Tauchmeister T0137. Zatím je nenosím neboť si je nadělím až o víkendu :-), ale už teď mám vyzkoušeno že mají rezervu chodu 49 hodin. Hodinky jsou pěkné, slušně velké, řemen mohl být kapku delší a pokud bych sklo někde drápnul tak už mám nastudovaná zdejší vlákna o leštění skel diamantovou pastou :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se