Přejít na obsah

Základní hlasování  

45 hlasů

1. 1. Jste ochotni jít do nože od BW až za 10 000,- Kč?

2. 2. Budete akceptovat návrh nože od BW?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

názor na nůž, který není hotový a který jsem nedržel v ruce ode mne nečekej - za posledních pár měsíců jsem nakoupil pár nožů osobně a pár po netu a kupovat nůž po netu je ještě větší zhovadilost než u hodinek, protože ti to "nepadne" do ruky a vzhledem k tomu, že to je nástroj, tak je to nůž k ničemu

Názor na nůž, kterej není hotovej, tady říkáš celou dobu.

Já jinak, kromě toho, že mně ten votvírák přijde jako nesmysl, mám názor ten, že tenhle nůž není můj typ tvarem. Ale hlavně ten systém pojistky a z toho plynoucí dřevěná vozdoba jen na jedný straně, to bych nepřežil, to mně evokuje žehlení košile jen zepředu. To je celý, celou dobu tady držkuju jen kvůli votvíráku - abych dal jasně najevo, že já votvírat pívo nožem umím. No a hlavně proto, že (určitě nejen) mě Viktor odhalil a že mě fakt baví se hádat s cigim. :)

Odesláno

Milisi, a jak to děláš? Já to kudlou za tři kila taky nějak orvu, ale je to na ní celkem vidět. Takže je na to nějaká spešl finta, jak si ten nůž zároveň nekurvit? Jo a abych nebyl úplně OT, ten otvírákovej nůž je podle mě dost dobrej.

Návštěvník ?po
Odesláno

Názor na nůž, kterej není hotovej, tady říkáš celou dobu.

cigi se ptal "kdyby tam ten votevírák nebyl" = na to sem mu odpovídal

názor na votevírák mám stále stejný - je to hnusný a nechtěl bych to ani za pětistovku - na druhou stranu si dovedu poředstavit každou střenku jinou (jinak upravenou, něčím "vycpanou"), protože když je to dobře udělaný tak to zlepší úchop

Odesláno

musim říct, že jsem byl tím radikálním řešením střenka@klip taky docela zaskočen, ale jak píšu výše, může to být fakt dost zajímavý na držení, zvlášť, když se vlastně o ten klip bude různě opírat ukazováček a prostředníček ve spoustě úhlů a tak, na to se těším, až to zkusím. A že to vypadá radikálně, to miluju už teď ! :D

Odesláno (upraveno)

YPO, tu půvabnou hlubokomyslnou osvětu o názoru někoho, kdo nožům rozumí - té bych se nenadál :D :D nechat si něco pro sebe ale není fér.

Mně taky vrtá hlavou, proč je zrovinky otvírák pro "znalce" nožů, co s nima "uměj zacházet" jak rudej hadr ?? Proč to nůž od nejlepšího českýho nožíře, kterej si nota bene jeden exemplář nechává pro sebe, tak degraduje ?? Nebo vám vadí, že ruší horní linii rukověti, nebo že možná bude tlačit do dlaně, nebo trhat kapsu ??? Vždyť opakuju - je to xakru jen další z výřezů a výstupků , jako očko pro zavěšení, důlek pro pojistku, klip , kolíček na otevření, kloub, šroubky střenek ...... :)

Kejklik - ty jsi fundovanej sběratel - jak si to vysvětluješ :D

Tak jinak - jakej by byl tvůj a milise a bandiho a conrada a longa názor na ten nůž, kdyby tam ten otvírák nebyl ??? Hele, já nerozumím nožům a nemůžu se nijak odborně přít - byl to fakt bezděčný nápad laika, víc motiv než návrh, jsem nadšenej, jak se ujal,že ho kejklik a buddy a Viktor přijali za svůj, ale důvody vášeho odmítání mně děsně zajímaj.

Oceňuju, že peace a respect jsou dodržovány ( snad i já tentokrát :) ), jen asi conrad vůči buddymu, ale to přičítám tomu pro mě záhadnému hlubokému rozhořčení.

Mír v duší bratři.

Je dobře, že jste mi moc nenadali, ale je jasné, že jsem to nemyslel špatně.:sad01_anim:

Odpovídám ale na dotaz, NE nelíbil by se mi ani bez otvíráku.

Připadá mi jako kříženec Lowendu z marketu a nožíku firmy Herbertz z roku 1990.

A nechtějte aby jsem ho na netu opravdu někde hledal.

Nožů na každodenní nošení mám dost a stejně tak jsme jich dost měl, ale říkám a možná se pletu bo je to POUZE můj názor, že by se mi jiný nožíř chechtal.

Až by jsem mu řekl, že jsme za něk dal 9 kulí tak by na mě zavolal sanitku.

Ale RESPEKTUJI plně, že se vám líbí a máte dost kaček na tuhle záležitost. :smile_anim:

Upraveno uživatelem long
Odesláno (upraveno)

Já už jsem svý řek. Mně vadí jenom ten pivní motiv. Pivní motiv vnímám jako trapný český klišé. Pivní motivy (votvírák na klíčích, průkazka pivrncova klubu, triko Staropramen apod.) jsem opustil někdy ve dvaceti. Mně tahle šablona Čechy=pivo mrzí. A nedivím se, že světový renomé pivních chlastačů přetrvává, když i chytrý lidi ho přiživují.

Jinak jako lowend to určitě vypadat nebude. Teď jen klame, protože je bez finishingu a to je 80% vzhledu.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Mně tahle šablona Čechy=pivo mrzí. A nedivím se, že světový renomé pivních chlastačů přetrvává, když i chytrý lidi ho přiživují.

Co máš kur.va furt proti tomu pivu? :D Dyť pivo je důkaz, že nás má pánbu rád.
Odesláno

Já mám pivo rád. Moc rád. Viděl jsem teď první film ve full HD, tak si jdu pln rozrušení jedno dát. A cígo k tomu.

Ale to neznamená, že ten motiv musím mít všude.

Sorry, tohle je můj problém. Vždycky se můžu zvencnout, když mi někdo venku řekne, jo ty jsi Čech, tam máte dobrý pivo.

Ale jak říkám, to je jen moje optika.

Odesláno

Já mám pivo rád. Moc rád. Viděl jsem teď první film ve full HD, tak si jdu pln rozrušení jedno dát. A cígo k tomu.

Ale to neznamená, že ten motiv musím mít všude.

Sorry, tohle je můj problém. Vždycky se můžu zvencnout, když mi někdo venku řekne, jo ty jsi Čech, tam máte dobrý pivo.

Ale jak říkám, to je jen moje optika.

Bandi, já ti přísahám, že s tím budu otvírat jen Fantu a Cola Zero. To nepiju, takže nic. Ale kdybych chtěl, tak vím, že nemusím ku..t čepel a mám na to "výklenek". A to platí pro kakýkoliv korunkový uzávěr. V Itálii mají dole velice slušná vína DOCG, která jsou jako prodotto regionale uzavřena jen korunkou a jak chutnají...
Odesláno

YPO, tu půvabnou hlubokomyslnou osvětu o názoru někoho, kdo nožům rozumí - té bych se nenadál :D :D nechat si něco pro sebe ale není fér.

Mně taky vrtá hlavou, proč je zrovinky otvírák pro "znalce" nožů, co s nima "uměj zacházet" jak rudej hadr ?? Proč to nůž od nejlepšího českýho nožíře, kterej si nota bene jeden exemplář nechává pro sebe, tak degraduje ?? Nebo vám vadí, že ruší horní linii rukověti, nebo že možná bude tlačit do dlaně, nebo trhat kapsu ??? Vždyť opakuju - je to xakru jen další z výřezů a výstupků , jako očko pro zavěšení, důlek pro pojistku, klip , kolíček na otevření, kloub, šroubky střenek ...... :)

Kejklik - ty jsi fundovanej sběratel - jak si to vysvětluješ :D

Tak jinak - jakej by byl tvůj a milise a bandiho a conrada a longa názor na ten nůž, kdyby tam ten otvírák nebyl ??? Hele, já nerozumím nožům a nemůžu se nijak odborně přít - byl to fakt bezděčný nápad laika, víc motiv než návrh, jsem nadšenej, jak se ujal,že ho kejklik a buddy a Viktor přijali za svůj, ale důvody vášeho odmítání mně děsně zajímaj.

Oceňuju, že peace a respect jsou dodržovány ( snad i já tentokrát :) ), jen asi conrad vůči buddymu, ale to přičítám tomu pro mě záhadnému hlubokému rozhořčení.

Cigi velmi se mýlíš Buddyho znám roky velmi si ho vážím a proti němu nikdy nic ,je to skutečně umělec a je stejné potěšení mít od něj nůž jako si s ním o nožích povídat,všechny mé výhrady jsou proti tvaru toho nože

Odesláno

Můj poslední příspěvek k noží za 10 kulí, protože tomu nerozumím a stále si myslím že je to jen sranda a že za něho ty prachy nedáte.

Jak jsem řekl , ten váš vypadá jako Herbertz (dvě prvé foto)

Ten můj další co jsem vyfotil a dal sem jako třetí a čtvrtou fotku Gerber je opravdu nůž a myslím, že ještě praktičtější než S Endura. (Jo a oteřu s ním vše , tedy i to pívo kamarádovi.) a navíc je to na ovládíní jeden z nejlepších jednorukých nožů co jsem měl nebo mám. :-)

Ať vám ta vaše kudlička hezky slouží.:smile_anim:

p.s kolik lidí si ji vlastně objednalo, dva nebo tři ????

post-965-096418000 1310815476.jpg

post-965-046520200 1310815499.jpg

post-965-069437900 1310815525.jpg

post-965-072362200 1310815539.jpg

Odesláno

Nedá mi to, dneska se zde objevila nádherná kudla s vejvrtkou.

post-2676-005250400 1310840457.jpgpost-2676-075659200 1310840476.jpg

Jo tak to je jiná káva,

Tenhle by jsme klidně nosil a vytahoval se s ním!!!

Ten tvar nemá chybu stejně tak jako celkové proporce a zakomponování té vývrtky.

A ta vývrtka sama a její profil ??? POHÁDKA:smile_anim: :smile_anim: :smile_anim:

Odesláno

Jo tak to je jiná káva,

Tenhle by jsme klidně nosil a vytahoval se s ním!!!

Ten tvar nemá chybu stejně tak jako celkové proporce a zakomponování té vývrtky.

A ta vývrtka sama a její profil ??? POHÁDKA:smile_anim: :smile_anim: :smile_anim:

Jakej v tom je rozdil? Vyvrtka je vic nez otvirak? Nejak tuhle diskuzi a ty vytky nechapu, co je na tom spatne? Bandi ma blok z asociace pivo - CR (jen mi unika co je pivni symbolika), ale to, ze ma nuz od BW decentne zakompovanej otvirak na zatky rozhodilo spoustu lidi - proboha proc? Ten nuz tim otvirakem snad prisel o nejake dulezite vlastnosti nebo blok ohledne "pivni symboliky" je novym poznavacim znamenim chronomagoru?
Odesláno (upraveno)

Jakej v tom je rozdil? Vyvrtka je vic nez otvirak? Nejak tuhle diskuzi a ty vytky nechapu, co je na tom spatne? Bandi ma blok z asociace pivo - CR (jen mi unika co je pivni symbolika), ale to, ze ma nuz od BW decentne zakompovanej otvirak na zatky rozhodilo spoustu lidi - proboha proc? Ten nuz tim otvirakem snad prisel o nejake dulezite vlastnosti nebo blok ohledne "pivni symboliky" je novym poznavacim znamenim chronomagoru?

Mé vytky jsou jen šťouchnutí, Vždy tam píši smajlíky a chápu, že každému se líbí něco jiného.

PROTO třeba raději ani nepíši jaké máme doma auta a čím jezdím. :-)

Píši to bez vulgarit a bez osobních výpadů.

A VYJÁDŘIT SE K TOMU snad mohu bo byla doba kdy jse měl nožů více než hodinek.

Neměl jse nikdy vytriňáky , ale nože na každodenní nožení i když jsme přesvědčen , že by jsem ho nikdy na nikoho nevyndal a také jsem tak neučinil.

O tvíráku na PÍVO jsme nenapsal ani tečku, mrkni, jen mě prostě nevzal za sdrce.

Je to jako u hodinek´, tedy pro někoho nejsou jméno výrobce a značka zárukou kvality a druhý si to PRÁVĚ JEN KVŮLI TOMUTO KUPUJE..

P.S mrkni znovu na ten hnusný neznačkový a podívej se na ten detail profilu té vývrtky a celkový tvar toho nože. :-) Nemluvím o té kombinaci titanu a materiálu té čepele. (Kolik pak asi stojí ???)

Připojuji ti kousky které dost často nosím.:smile_anim:

Již jsem na ně hodně lidí dostal, tedy rozesmál !!!!

p.s 2 ty hodinky jsem musel dát dostatečně dozadu bo jinak by se ty nože snad ještě menší :-)

post-965-012011900 1310882676.jpg

post-965-081564700 1310882702.jpg

post-965-042956800 1310882736.jpg

Upraveno uživatelem long
Odesláno

Nedá mi to, dneska se zde objevila nádherná kudla s vejvrtkou.

post-2676-005250400 1310840457.jpgpost-2676-075659200 1310840476.jpg

Osobně mi připadá, že rovná vývrtka úplně bourá klenutý profil nože. Kromě toho vývrtka by měla mít konec šroubovice do kužele, by dobře procházela špuntem.
Odesláno

3 kousky BW jsou ve výrobě (2x s klipem, 1x bez klipu). Předpokládaný termín předání je konec srpna, pokud do toho něco nevleze. Záloha se nevybírá, předpokládá se gentlemanství objednávajících. :smile_anim:

Pokud se někdo rozhodne pro následování průkopníků, tak do konce července přes SZ!

Prosím neplevelit vlákno konkurenčními noži (i když některé jsou opravdu vydařené), na to je rubrika v ostatním. Díky

Odesláno (upraveno)

Tak díííky za tu kapinku krotké kritiky, pánové. Už to chápu:

- bandi má blok, naštěstí mu nebrání v konzumaci moku :D , ale i tak bychom mu mohli od něj pomoct - jaks k němu v těch dvaceti přišel, bandi ?? Oprosti se !!! :D

- longu, milis, YPO, - asi vám přijde za tu dardu nevýrazný, takový skoro nepodarek - na tom něco je, co já ale neumím zcela posoudit, zejména když není dodělaný - je to dílo mistra nožíře, umělecké řemeslo, musíme BW věřit, to se těžko s průmyslovým výrobkem srovnává a nedá se do toho pindat, když ček nechce paskvil.

- celková kompozice, proporce a tak dále jsou opravdu na první pohled dejme tomu nahodilé, ad hoc, a otvírák tomu fakt ještě napomáhá, nechci říct přímo vyšlizmus, ale , řekněme - plánovaná náhoda :D (Znalci vědí, že pouze pečlivě plánované věci skutečně vypadají nenuceně náhodile :)). Hořím zvědavostí, jak si BW nakonec s tím poradí, přiznávám, že se mi to zdá každým krokem od celuloidu k druhému prototypu lepší a lepší !!

milis - já jsem tak myslel ten tradicionalismus, prostě nůž není tak jednoznačně vykomponovaný, až vyumělkovaný na efekt - by se taky dalo říct :D ( NEMÁ TŘEBA ANI KOLÍČEK, ANI POJISTKU, ANI KLIP, ANI DÍRU NA STŘAPEC) - jako třeba ten vývrtkový, který takhle na super foto hotov a vyfintěn, dává našemu účeláku zatím na první pohled esteticky za uši . Zatím a první pohled ..... Buddy Weston ale již jistě ví, jak bude krásný, jinak by se do něj ani nepustil.

kejklik - jak je ten bowie herbertz od longa - tak nějak jsem si přestavoval tu stranu s klipem - jen se střenkou na konci mimo klip. Hele nemůžeme si do něj taky dát nějaký ten měsíční kámen pro štěstí, klidně jen zrníčko ???? :D :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

kejklik - jak je ten bowie herbertz od longa - tak nějak jsem si přestavoval tu stranu s klipem - jen se střenkou na konci mimo klip. Hele nemůžeme si do něj taky dát nějaký ten měsíční kámen pro štěstí, klidně jen zrníčko ???? :D :D

Strč placatý měsíční kamínek do obálky a pošli, předám BW.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...