Přejít na obsah

Základní hlasování  

45 hlasů

1. 1. Jste ochotni jít do nože od BW až za 10 000,- Kč?

2. 2. Budete akceptovat návrh nože od BW?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 24. 5. 2011 v 13:45, 'sect' napsal:

Tak jak to vypadá? Namaloval něco? Zatím jsi neumístil :guitar:

Stavím se u něj ve středu, byl jsem mimo Lbc.
Odesláno
  V 20. 5. 2011 v 6:30, 'kejklik' napsal:

Až budeš mít nůž v rukách, dej sem pár fotek jako inspiraci pro druhé.

Ten horní jsem měl, ten spodní mám teď, oba můžu jenom doporučit, stejně jako osobu BW.

post-1280-074647000 1306335073.jpg

post-1280-062264800 1306335083.jpg

Odesláno
  V 20. 5. 2011 v 6:45, 'bandicoot' napsal:

co by se mi líbilo:

...s falešným ostřím...

To jako ze se to sice tvari jako opravdovy nuz, ale ve skutecnosti je to neco mezi priborakem a lzici? :)

Odesláno

Nektere noze jsou dost pekne ale 10kk je moc, tak nejak asi nedovedu ohodnotit kvalitu a v mem pripade ani pouziti. Snad nekdy zacnu vydelavat tak aby jsem si takoveho neco koupil, no co to jsem si pred par lety rikal i o hodinkach. Snad casem :angel:

Odesláno

Byl jsem u BW a přináším následující info:

- BW vytvořil nový tvar nože (nikdy tento tvar nedělal), zatím je to ta snýtovaná hračka z celuloidu. Tvar sedí v ruce bezvadně, zasouvat do kapsy půjde taktéž velice dobře. Ten hrbolek nad čepem je skvělý pro opření palce při držení nože pro řezání i bodání.

- velikost je v intencích předchozích informací, tj. délka čepele 8,5 - 9 cm.

- provedení frame-lock s titanovým samonosným tělem.

- nůž, který je na 1. a 2. obrázku pod návrhem, je stejné provedení, ale ve velikosti 4". Ten teď BW nosí v kapse a testuje jeho nezničitelnost.

- provedení jen s pískovaným tělem, střenkou z čehokoliv na straně bez klipu nebo se střenkami na obou stranách bez klipu je možné. Pár inspirací na foto.

- klip z leštěného nerezu?

- dírka na poutko bude

- BW značí samonosné nože na těle raženým BW, pořadové číslo by bylo gravírované patrně u dírky na poutko (pokud tam vůbec bude?). Do RWL čepele toho moc dělat nejde.

- no fotkách je pro inspiraci i několik nožů před dokončením, jsou tam hezky vidět střenky.

- dal jsem BW odkaz na tyto stránky, tak sem prosím nepište sdělení typu "Jebu vaš subotnik i vaši noži", spíš prosím o věcné názory a připomínky.

A zásadní zpráva na závěr: dohodnul jsem se s BW, že vyrobí po uzavření naší diskuze 1 prototyp. Ten se buď stane číslem 1/XX nebo zůstane sám, v každém případě ho ale beru já. Prototyp bude nafocen, může být osahán a pak případně objednáni sourozenci dle počtu zájemců.

Fotky jsem zmenšil, ale víc to nechci tlačit, aby na nich něco bylo vidět. Tak sorry pro ty s pomalým připojením.

post-3826-027988800 1306418106.jpg

post-3826-044666100 1306418146.jpg

post-3826-038522700 1306418177.jpg

post-3826-083104600 1306418203.jpg

post-3826-045066200 1306418241.jpg

post-3826-057799600 1306418272.jpg

post-3826-010501200 1306418285.jpg

post-3826-077546000 1306418297.jpg

post-3826-034281800 1306418308.jpg

Odesláno (upraveno)

Pěkný, ladný nožík. Aby nebyl nudný, pojďme zkusit nikoliv pískovaný titan, ale stone washed. To bude vypadat pěkně industriálně. Pískovaný je dneska každý Ti framelock, Sebenza, Skirmish, Bradley, Sage...

Já bych dokonce zkusil kombinaci titanu na straně locku a klipu. A G10 na tenký příložce na straně druhý. Kejklik tuhle možnost ostatně i naznačil...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno
  V 26. 5. 2011 v 14:47, 'bandicoot' napsal:

pojďme zkusit nikoliv pískovaný titan, ale stone washed.

Stone washed znám u jeanů a triček. Jak to vypadá na povrchu kovu? To je broušený povrch?
Odesláno

kejkliku, narovinu říkám, že na titanu jsem tuhle úpravu neviděl - jen na čepelích (áno, na Sebenze např.).

Ani nevím, co je k té úpravě potřeba za mašinu (jestli se to pere jako džíny v pračce se šutrama ;)

Ale je to vzhledný, když je to na rukojeti je to jak jsem psal "industriální" a dobře to působí v kombinaci s nějakými G10 apod...

Navíc na tom nejsou tak vidět nějaký šlince, ošoupání... prostě stopy používání.

Tady je jeden kus, po rozkliku jsou velký fotky s viditelnými detaily

http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=10605

Odesláno
  V 27. 5. 2011 v 4:20, 'sect' napsal:

Tvar je jinde, než jsem si představoval, takže tady asi končím. Jaký je předpoklad ceny?

Zkus nabídnout tvar nože, ale měl by být v intencích prací BW, jinak to postrádá smysl. Jako cenový strop bylo už na začátku stanoveno do 10 000,- Kč/nůž BW.
Odesláno
  V 27. 5. 2011 v 7:14, 'kejklik' napsal:

Zkus nabídnout tvar nože, ale měl by být v intencích prací BW, jinak to postrádá smysl.

Mohu požádat o vysvětlení? Procházím jeho galerii a přijde mi to, že mantinely jsou velmi velmi široké.

Tlačná dýka, nůz na dopisy, kudla s pilkou, ... snad všechny druhy čepelí... paroh, mamutí stolička, titan, dřevo...

Mně to přijde, že už dělal v podstatě všechno.

Odesláno
  V 26. 5. 2011 v 14:47, 'bandicoot' napsal:

Pěkný, ladný nožík. Aby nebyl nudný, pojďme zkusit nikoliv pískovaný titan, ale stone washed. To bude vypadat pěkně industriálně. Pískovaný je dneska každý Ti framelock, Sebenza, Skirmish, Bradley, Sage...

Já bych dokonce zkusil kombinaci titanu na straně locku a klipu. A G10 na tenký příložce na straně druhý. Kejklik tuhle možnost ostatně i naznačil...

titanu na straně locku a klipu. A G10 na tenký příložce na straně druhý .Milý příteli už to raději nepij :smile_anim:

Odesláno (upraveno)
  V 27. 5. 2011 v 7:14, 'kejklik' napsal:

Zkus nabídnout tvar nože, ale měl by být v intencích prací BW, jinak to postrádá smysl. Jako cenový strop bylo už na začátku stanoveno do 10 000,- Kč/nůž BW.

Postoval jsem už výše, co by se mi líbilo, ale chápu že 10 lidí = 10 chutí.....

post-11054-092170100 1306480919.jpg

edit: nebo ten co je na fotce od lolohha nahoře.

Ale nejsem nožíř, ani se v tom nevyznám, tak se mi třeba až bude hotový bude líbit i ten zatímplastový.

Upraveno uživatelem sect
Odesláno
  V 27. 5. 2011 v 7:20, 'NIGHTinGALE' napsal:

Mohu požádat o vysvětlení? Procházím jeho galerii a přijde mi to, že mantinely jsou velmi velmi široké.

Pokud nebudou zásadní připomínky, měl by prototyp vypadat dost podobně, jako ta plastová verze výše. Čepel bude asi mít v klesající části protiostří. Vzhledem k tomu, že to (alespoň pro mě) bude EDC (Every Day Carry), bude mít nůž na jedné straně klip na framu, materiál na druhé straně bude patrně tenká zajímavá dřevěná střenka na framu, ne po celé ploše. U čepu tak vznikne falešný bolster, na konci bude místo pro dírku na případné poutko. Zvažuji i možné anodizování framu, taková purpurová se zlatým nádechem nebo tmavě modrá by taky šla.

Současný sortiment BW je spíš vidět na fotkách z dílny, objevují se ale i kusy, staré mnoho let. Ty ležely hluboko v "tvůrčím nepořádku" a když už se objeví, tak jsou dotvořeny.

Standardní postup u BW je:

- má rozdělanou sbírku čepelí a příložek, případně i celých nožů, které se pro zákazníka dokončují podle jeho přání (je vidět na fotkách).

- se zákazníkem stvoří něco dle jeho přání, ale tak, aby to i on snesl. To jsou ty nože na dopisy apod. (Na pouzdro k hodinkám zatím neslyší...)

Pro info:

http://www.noze-nuz.com/recenze/vybrat-edc/vybrat-edc.php

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...