Jakubisko Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Dobré odpoledne, přijedu domů, zapnu PC, slyším podivné cvak a odešel mi systémový disk.Zatím přemýšlím, co na něm bylo za data, krom systému. Zálohu nemám, důležitá data mám snad na jiných discích.Ač jsem IT, nemám zkušenost co mám teď dělat.Nedělá náhodou někdo v oblasti obnovy dat? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trňák Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 (upraveno) Nedělám v oboru, ale vytáhnutí dat stojí kolem 10k, do roka nám vždycky tak jeden disk zkolabuje v práci, takže to není zrovna levná zábava. Můžes zkusit připojit jiný disk, na něm rozjet systém a pak k němu připojit havarovaný disk a zkusit se do něj dostat, ale to by nesměl být fyzicky poškozený. Nebo rozjet live distribuci linuxu a zkusit opět to stejné. Když mi posledně odešel disk, tak se to podařilo. Upraveno 23. května 2011 uživatelem Trňák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 No tak to nejsou zrovna růžové vyhlídky Naštěstí mě fakt zatím nic důležitého nenapadlo, co by tam mělo být. Problém je, že bude KO fyzicky. Vůbec se neroztočí, ale součástky hřejí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trňák Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 To by nejspíš znamenalo přesun plotny a to v domácích podmínkách není moc proveditelné :/. S fyzickým poškozením budeš muset asi někam zajít, třeba je to jen minoritní problém, který nebude vyžadovat úplný data recovery... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Mně se takhle nějakou dobu disk taky ... zlobil. Občas ale naběhl po poklepu!!!, tak třeba se to taky povede a pak hned zazálohovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Pokud to neni fyzické tak by mělo stačit to live cd s linuxem párkrát jsem si takhle data zachraňoval, pokud je to druhá možnost, stále je tu šance, že se jen zasekra, či rozbila čtecí hlava a ta se dá nahradit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David Neckar Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Je otazka, co konkretne s tim je, ale moje zkusenosti s firemnimi pocitaci: Disk vytahnout, strcit do externiho boxu nepo proste jen napichnout na drat a zkusit vydolovat data pres programek Get Data Back. Myslim, ze tam je nejaka zkusenni verze zadara. Resil jsem takto i zformatovany disk, a dokonce i z toho se to nejdulezitejsi vydolovalo... Tak hodne stesti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomAnt Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Teraz si nerobim srandu, za pokus to stoji. Daj ho na par hodin do mraznicky a potom pripoj... bacha na vyzrazanu vodu... tu predtym utri...Taktiez skus polohu na "stojaka" t.j. nie polozeny na stole, ale postaveny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quasar007 Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Můžeš prosím uvést typ disku? Osobně mi podobným způsobem (cvakání, cyklické rozjezdy a následně brzda,...) odešly 3 disky od Seagate. Naštěstí byly vždy v mirroru s jiným diskem a tak jsem o data nepřišel. Ale i tak jsem je poslal na analýzu k firmě co dělá "záchranu dat" a ve dvou případech se jednalo o problém s hlavičkami (případná záchrana dat by vyšla na 6-9k při úspěšnosti 95-100%] a v jednom případě o chybu firmware u konkrétní serie (rozjezdy). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Je to Western Digital Raptor WD360. Problém bude zřejmě na PCB neb do do motorku leze jen 1.6V - to mi přijde málo. Fígl s mrazákem zkusím, ale už jsem vyzkoušel všechny polohy a jsem skeptický. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 zkusil bych univerzální metodu které říkám Armageddon. Prostě do toho praštit. Pokud tam je něco mechanicky zaseklého nebo špatný spoj v elektronice tak to může obživnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Dobrá zpráva je alespoň, že jsem našel doklady k disku a je v záruce. Metodu datel jsem zkoušel jako jednu z prvních Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 řešil jsem to samé, bohužel záruka se na tahání dat nevztahuje, mě to stálo myslím šest tisíc, expresně to umí i za jeden den, ale připlatíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 JJ disk Ti dají nový, ale data Ti nijak nenahradí... šupáci :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 24. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2011 Jelikož jsem si vážně nevzpomněl na nic důležitého, co bylo na disku, tak putoval na reklamaci. Místo něj jsem koupil SSD Intel 320 40GB. Celkem to frčí Díky všem za (spíš psychickou) podporu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2011 Jelikož jsem si vážně nevzpomněl na nic důležitého, co bylo na disku, tak putoval na reklamaci. Místo něj jsem koupil SSD Intel 320 40GB. Celkem to frčí Díky všem za (spíš psychickou) podporu SSD jsou super ale 40gb je opravdu malo =P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2011 Na system az dost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2011 Jen tak mimochodem... když na disku není nic životně důležitého třeba rpacovně, tak je na zváženou zda-li jej dávat na vytáhnutí nějaké firmě. Protože to zpravidla znamená svěřit někomu osobní data, pracovní kontakty, případně hesla na ebank apod. Už jsem slyšel od několika lidí o případech zneužití. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 26. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2011 Tak mi taky odešel disk,500giga přenosný Western Digital, prostě nechce načíst,pořád je slyšet jak kmitaj hlavičky a nějak nemůžou najít kam zaparkovat.Takže 300giga dat v háji :suicide_anim:pokud by měl někdo WD(ideální 500giga) který je špatný na plotnách a chtěl se ho zbavit tak bych byl rád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se