Přejít na obsah

Odešel mi disk

Doporučené příspěvky

Dobré odpoledne,

přijedu domů, zapnu PC, slyším podivné cvak a odešel mi systémový disk.

Zatím přemýšlím, co na něm bylo za data, krom systému. Zálohu nemám, důležitá data mám snad na jiných discích.

Ač jsem IT, nemám zkušenost co mám teď dělat.

Nedělá náhodou někdo v oblasti obnovy dat?

Děkuji :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedělám v oboru, ale vytáhnutí dat stojí kolem 10k, do roka nám vždycky tak jeden disk zkolabuje v práci, takže to není zrovna levná zábava. Můžes zkusit připojit jiný disk, na něm rozjet systém a pak k němu připojit havarovaný disk a zkusit se do něj dostat, ale to by nesměl být fyzicky poškozený. Nebo rozjet live distribuci linuxu a zkusit opět to stejné. Když mi posledně odešel disk, tak se to podařilo.

Upraveno uživatelem Trňák
Odkaz ke komentáři

To by nejspíš znamenalo přesun plotny a to v domácích podmínkách není moc proveditelné :/. S fyzickým poškozením budeš muset asi někam zajít, třeba je to jen minoritní problém, který nebude vyžadovat úplný data recovery...

Odkaz ke komentáři

Je otazka, co konkretne s tim je, ale moje zkusenosti s firemnimi pocitaci: Disk vytahnout, strcit do externiho boxu nepo proste jen napichnout na drat a zkusit vydolovat data pres programek Get Data Back. Myslim, ze tam je nejaka zkusenni verze zadara. Resil jsem takto i zformatovany disk, a dokonce i z toho se to nejdulezitejsi vydolovalo... Tak hodne stesti.

Odkaz ke komentáři

Můžeš prosím uvést typ disku?

Osobně mi podobným způsobem (cvakání, cyklické rozjezdy a následně brzda,...) odešly 3 disky od Seagate. Naštěstí byly vždy v mirroru s jiným diskem a tak jsem o data nepřišel. Ale i tak jsem je poslal na analýzu k firmě co dělá "záchranu dat" a ve dvou případech se jednalo o problém s hlavičkami (případná záchrana dat by vyšla na 6-9k při úspěšnosti 95-100%] a v jednom případě o chybu firmware u konkrétní serie (rozjezdy).

Odkaz ke komentáři

Jen tak mimochodem... když na disku není nic životně důležitého třeba rpacovně, tak je na zváženou zda-li jej dávat na vytáhnutí nějaké firmě. Protože to zpravidla znamená svěřit někomu osobní data, pracovní kontakty, případně hesla na ebank apod. Už jsem slyšel od několika lidí o případech zneužití.

Odkaz ke komentáři

Tak mi taky odešel disk,500giga přenosný Western Digital, prostě nechce načíst,pořád je slyšet jak kmitaj hlavičky a nějak nemůžou najít kam zaparkovat.Takže 300giga dat v háji :suicide_anim:pokud by měl někdo WD(ideální 500giga) který je špatný na plotnách a chtěl se ho zbavit tak bych byl rád

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...