Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosim o pomoc

Ahoj, vsichni. Tak diky vam jem si uz jakstak urovnal co nutne potrebuji.(teda prozatim):smile_anim:

Precetl jsem toho tady hodne.

Ted moje dilema, prosim o vase nazory ktere s techto hodinek by jste zvolily, popripade + a - u nich

Moc se ani nevyznam vtech strojcich,takze jestli je to spatna volba, tak hodte klidne alternativu

Longines hydroconquest black dial

Fortis B-42 diver day-date

Ja se proste sam asi nerozhodnu. Ty Fortisky jsou na uplne hranici mych financnich moznosti.

Jen doplnuji, ze je chci na bezne kazdodeni noseni.

Vsem predem moooc dekuji.

file:///C:/DOCUME%7E1/Ja/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/Ja/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ty Longines jsou univerzálnější, ale já bych bral Fortis protože se mi líbí daleko víc. Pokud divery od Longines, tak pro mne jedině Legend diver

Posted Image

Odesláno

Předpokládám, že rozpočet je 30k, což bude maximální strop. Fortis je moje srdcovka, měl jsem od nich asi 10 modelů. ..

K věci, s Longines nešlápneš vedle, jsou to univerzální hodinky, byť ve mě evokujou vzhled Omega Seamaster, což mě od nich odradilo... Každopádně, poměr cena/výkon, je super...S Fortisem taky neuděláš chybu, klasická eta 2836 uvnitř, co hovoří v jejich prospěch je to, že si na nic nehrajou, jdou svou cestou - to je mi na této značce velice sympatické, mají parádní antirflex - oboustranný-pastva pro oči. Daň za to je, že se dá poškrábat. Co ještě víc k tomuto modelu - má bílý ciferník, což určitě vidíš :) - bacha na to, opticky bílá dost hodinky zvětšuje...

Mrkl bych ještě na Sinn U1 - podobný cenový level, naživo jsou to krásné hodinky a poměrem cena/výkon, strčí do kapsy i Longines, i Fortis...

Případně ještě Damasko, bohužel v podobné cenové relaci, nemaj nic ve velikosti 42-44...

Zkusil bych ještě případně sehnat starší model Marinemaster - to byl nejlepší model z celé Fortis produkce.

Odesláno

Těžká volba a nesnadné rozhodování,oboje jsou moc pěkné,já osobně bych volil Longines,ale rozhodnout se musíš sám

Odesláno

Diky za tipy

Ty Legendy se mi nelibi. Ale maji hezky, jak se jim toci ta vnitrni luneta:smile_anim:

No a u tech Fortisek, na tom jsem taky myslel, ze se to urcit osoupe a novy sklicko bude alespon za 5k.

Na to bych se asi nevydrzel koukat a urcite by me to mrzelo.

Myslite, ze je to hodne nachylne na poskrabani??

Odesláno

Diky za tipy

Ty Legendy se mi nelibi. Ale maji hezky, jak se jim toci ta vnitrni luneta:smile_anim:

No a u tech Fortisek, na tom jsem taky myslel, ze se to urcit osoupe a novy sklicko bude alespon za 5k.

Na to bych se asi nevydrzel koukat a urcite by me to mrzelo.

Myslite, ze je to hodne nachylne na poskrabani??

Záleží, jak se k hodinkám chováš... Vše spolu úzce souvisí.

Odesláno (upraveno)

Fortis Marinemaster, ale ty cerny, jak rika Peta-Pumpickar. :) Jsou uplne skvely, tyhle hodinky mne chybej nejvic ze vsech tri hodinek, ktery sem kdy mel. Ten bilej cifernik brzo vomrzi.

Upraveno uživatelem Princ Milis
Odesláno

> Fortis - inak Peta-Biker bol jeden z tých čo mi pomohli pri výbere (Fortis) a dodnes neľutujem. Osobne by som uprednostnil čierny cífer, na každodenné nosenie by boli univerzálnejšie.

+ stabilná Eta 2836-2,z mojich skúseností a dal som jej aj často zabrať (hory, doly túry, lezenie - odchýlka +4 až +6s)

+ jednoducho pekné, žiadne carapetičky navyše

+ u diver - reliéfne čislice, pekné modrasté odtiene aj ručiek

+ všeobecne - zobrazenie day/date - praktické

+ výborné ovládanie lunety

+ výborná čitateľnosť a antireflex

+ vodítko - šípky, na ktorú stranu máš točiť korunkou v nastavovaní - šikovné, máš to vždy na očiach

+ super ťah aj kaučuk

+ pull/push korunka - nikdy som s tým zatiaľ problém nemal

- skličko sa stáále patlá, ech :)

- na to že sú akože diver lumi je podľa mňa ešte slabšia ako u B-42 Cosmo.

- paradoxne mi nepasuje spojenie diver - luneta + skoro "šlušnácke" modrasté ručky.

- spona na ťahu - plechovka - rýchlo sa odrbe (rozumej poškriabe)...kým sa rozchodí, otvára sa dosť ťažko.

- trochu slabá výbava balenia - malý pekne graficky spracovaný katalóg histórie Fortis, pokec o hodinkách, o danom modely + prezentačné foto by sa hodilo a potešilo...ale ide o hodinky, že.

Dovolím si pridať foto antireflexu Fortisu.

Odesláno

Fakt na ně rád vzpomínám, škoda, že už se dneska nedělají a dělají ty s tou cipatou lunetou.

Ty zubaty sou divny, to neni to. Nastesti hodinky nejsou napr. ryzlink vlassky PS 1997 z Mikrosvina z Lisci hory - i kdybych ho sehnal, nedal by se chlastat.

Odesláno

škoda, že mariňáky nie sú s čiernym day/date...viem, aj keď sa to vyvažuje s dlhými indexami v pozícii "6" a "9" ale v reále to na mňa veľmi harmonicky nepôsobilo...ale zrejme s týmto názorom budem v menšine :)

Za to lumi je u nich nejlepšie, bez debaty.

K čiernemu ciferníku lepšie padne aj ťah, sú potom také kontrastnejšie ako v kombi s krémovým ciferníkom.

Odesláno (upraveno)

Nekupuj si ani jedny,su to vsetko trosku preflaknute kusy.Skus nieco nezname,Schaumburg watch trebars....:snorkle:

Upraveno uživatelem svijanskymaz

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...