Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Teď jsem to řešil s jedním členem přes SZ, vidí tam někdo rozdíl? Popisky na eBay jsou shodné... verze J1 má nápis Made in Japan... ciferníky jsou stejné, tahy jsou stejné, velikosti jsou stejné... cena je jiná :eek:

SNZG13K1

Posted Image

SNZG13J1

Posted Image

Odesláno

Mám verzi K1 a v pátek mi dorazila verze J1,kterou mám jako dárek pro někoho.Položil jsem je na stůl vedle sebe a samozřejmě kromě nápisu Made in Japan na obou stranách žádný rozdíl.Myslím,že to za ten finanční rozdíl vůbec nestojí.Po třech měsících se stáhla denní odchylka na necelou vteřinu a půl,která se dá velice snadno zregulovat a tak už je neseřizuju.Můžou se tímto pochlubit daleko dražší značky?

Odesláno

Když je na výběr, tak jednoznačně J verzi. Proč? Protože J verze je vyrobená v Japonsku s veškerou pověstnou japonskou pečlivostí a kvalitou, kdežto K verze je vyrobená v Koreji (Hong Kongu nebo ještě někde hůř). Na první pohled rozdíl není, hlavní rozdíl se skrývá pod dýnkem (u K verzí je někdy dokonce dýnko Made in China) v kvalitě strojku a hlavně výdrže takových hodinek. Měl jsem několikery Seika a vždy raději ve verzi J.

Ale konečný výběr je samozřejmě na Vás.

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Když je na výběr, tak jednoznačně J verzi. Proč? Protože J verze je vyrobená v Japonsku s veškerou pověstnou japonskou pečlivostí a kvalitou, kdežto K verze je vyrobená v Koreji (Hong Kongu nebo ještě někde hůř). Na první pohled rozdíl není, hlavní rozdíl se skrývá pod dýnkem (u K verzí je někdy dokonce dýnko Made in China) v kvalitě strojku a hlavně výdrže takových hodinek. Měl jsem několikery Seika a vždy raději ve verzi J.

to je přesně ta informace, která mi chyběla :) díky
Odesláno (upraveno)

Na první pohled rozdíl není, hlavní rozdíl se skrývá pod dýnkem (u K verzí je někdy dokonce dýnko Made in China) v kvalitě strojku a hlavně výdrže takových hodinek. Měl jsem několikery Seika a vždy raději ve verzi J.

Máš nějaký důkaz,že u K verzí tomu tak není?Co je špatného na dýnku vyrobeném v Číně.Myslíš,že Číňani nejsou schopni vyrobit tak jednoduché prvky,když vyrábí kupříkladu prvotřídní japonskou fototechniku,elektroniku a další a další?

Pokud se vyrábí v Koreji,tak bych to při jejich technické vyspělosti viděl spíše jako přednost-myslím,že pro to existuje řada důkazů,které vůbec netřeba zmiňovat.

Jestli máš moderní japonskou televizi,tak se podívej,kde byla vyrobená a zjistíš,že pravděpodobně někde ve Španělsku,Francii a dalších zemích,které toho v této oblasti za sebou nic moc nemají-jsou pro to špatné?

Verze K se prodávají i na velice náročném americkém trhu.

Nejdříve poskytni seriózní důkaz a pak kritizuj.

Upraveno uživatelem Jezevcik2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Mám pocit, že mezi J a K je opravdu rozdíl jen v zemi výroby, tzn. díly jsou stejné, vybavení stejné, požadavky na kvalitu stejné, jen v jedné dílně sedí japonci a ve druhé korejci / čínani.

• Dát hlas 1
Odesláno

tenhle citát bych dal do uvozovek, nejnáročnější trh je vždycky ten evropský a existují proto i často dvě divize firem, například oblečení, tričko Hilfiger zakoupené v USA a to koupené v Evropě je nebe a dudy (spíš opačně), to z USA je proti tomu hadr... to samé máš s autama atd., v Evropě jsou vždycky vyšší nároky na kvalitu... i proto si myslim že na americkém trhu se dokáže uplatnit ledacos (čínská auta, která by v Evropě ani nedostala homologaci...) a rozhodně bych podle toho nehodnotil kvalitu
Odesláno

Matthew,myslím,že to není tak jednoznačné,ale to by byla polemika.

Ještě k těm rozdílům:když jsem koupil verzi K,tak v jednom místě mezi články vrzal tah.Spravila to kapka oleje na šicí stroje a bylo po problému.Když dorazila verze J,tak to,světe div se vrzalo na tom samém místě.

Obě verze naprosto nevhodné do srovnávacího kvízu"najdi sedm rozdílů".

Odesláno (upraveno)

Máš nějaký důkaz,že u K verzí tomu tak není?Co je špatného na dýnku vyrobeném v Číně.Myslíš,že Číňani nejsou schopni vyrobit tak jednoduché prvky,když vyrábí kupříkladu prvotřídní japonskou fototechniku,elektroniku a další a další?

Pokud se vyrábí v Koreji,tak bych to při jejich technické vyspělosti viděl spíše jako přednost-myslím,že pro to existuje řada důkazů,které vůbec netřeba zmiňovat.

Jestli máš moderní japonskou televizi,tak se podívej,kde byla vyrobená a zjistíš,že pravděpodobně někde ve Španělsku,Francii a dalších zemích,které toho v této oblasti za sebou nic moc nemají-jsou pro to špatné?

Nejdříve poskytni seriózní důkaz a pak kritizuj.

Jestli požaduješ exaktní důkaz, tak ten opravdu nemám, snažil jsem se jen vysvětlit rozdíl v ceně a ten je vždy i o vnímání produktu zákazníkem a věř mi, že hodně zákazníků ocení Japonsko jako zemi původu více než Koreu, o psychologickém účinku Made in China nemá ani smysl mluvit.

Ale přece jen se tě pokusím uspokojit. Měl jsem cca desatery Seika: Monstra, Samuraje, Suma vyrobeny v Japonsku, žádný problém v konstrukci hodinek, jejich montáži ani přesnosti. SNK01, a několikery pětky vyrobené mimo Japonsko a u všech byl nějaký technický problém (posunutá datumovka, uvolněný rotor, nepřesně nasazený týdenní věnec, dokonce uvolněná korunka a další podobné problémy). Můžeš mít stejné díly, stejnou výrobní linku, ale nezapomínej na lidský faktor. Bohužel Japonec pracuje precizněji než Korejec nebo dokonce Číňan. Má osobní zkušenost tedy mluví ve prospěch Japonských hodinek a za to J jsem ochotný si připlatit.

A ještě jeden argument, Seika s J prodáš za vyšší cenu než s K = se onen psychologický efekt.

Upraveno uživatelem MarvinX
Odesláno

Taky mám s "K" spíše negativní zkušenost: o potisku se již mluvilo, ale že nesedí vložka lunety s cifrem (posunutí "přesně mezi" 2 dílky) to už je bohužel vidět.

Pokud to nebude nutné, příště už do "K" nejdu a všem budu doporučovat to samý.

Odesláno

Marvin,to už jsou argumenty,proti kterým nemůžu nic dodat.Určitě si to nevymýšlíš.Asi Tě taky trochu potkala smůla.Já mám zatím zkušenosti opačné a jsem s K verzemi spokojen.

• Dát hlas 1
Odesláno

Marvin,to už jsou argumenty,proti kterým nemůžu nic dodat.Určitě si to nevymýšlíš.Asi Tě taky trochu potkala smůla.Já mám zatím zkušenosti opačné a jsem s K verzemi spokojen.

To je dobře, aspoň jsi byl ušetřen zbytečných nervů. :)

Nevím jestli to byla smůla co mě potkala, osobně bych to viděl na ne úplně šťastnou konstrukci strojku 7S26 (ten byl na téměř všech mých strojích s Kčkem), kde asi bylo opravdu nutné provádět montáž dokonale (jediná 7S26, která mi fungovala bez problémů byly Monstra vyrobená v J). Ale to už trochu fantazíruju, takže mě prosím ber s rezervou.

Odesláno (upraveno)

Konkrétně zde,pro toho,komu se nechce číst ne zcela záživný text! :crying_anim:

-Na ciferníku klasické popisy a pro mě velmi důležitá drobnost,která údajně nehraje kvalitativně roli,ale minimálně pocitově mě těší je,že se jedná o model J,tedy vyrobený v Japonsku,což je hrdě zvýrazněno jak na ciferníku,tak i na skle spodního průhledu.- :smile_anim:

Upraveno uživatelem legacy
Odesláno

Legacy,s radostí jsem si ten článek vychutnal až do konce.Je to velmi čtivé a přesvědčivé.Mohl bys pracovat ve vkusné reklamě,ve které určitě nepracuješ,proto je její úroveň tak otřesná.Mám rád lidi s nevtíravým literárním pojetím.Ani nevíš,jak Ti rozumím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...