Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové,

jaký máte názor na kvalitu a přesnost Omega de Ville cal. 2627 (např. 4563.31.00) vers. IWC řada PILOT´S (cal. 30710, 30110 a 79320).

Omega na rozdíl od IWC uvádí COSC. Díky za názor.

Tom

Odesláno

COSC je pěkná reklama. Mám jedny, které prošly certifikací, ale zpožďovaly se o 30 sec. za den. Prodejce mi je seřídil a sdělil mi, že se certifikuje pouze strojek a ne celé hodinky, takže při montáži strojku do pouzdra může ještě bůhví k čemu dojít. Paradoxně mám automatické hodinky EDOX model DELFÍN za cca 5 000,- a ty jdou +- 5 sec. za den.

Osobně bych volil IWC.

• po měsících...
Návštěvník Flieger
Odesláno

IWC ma svoje vlastni standarty, ktere jsou mnohem narocnejsi, nej jsou testy COSC. IWC by napriklad nikdy nepustilo hodinky, ktere by se zpozdovaly.... Doporucuji IWC.

• po měsících...
Odesláno

Taky bych volil IWC, je to menší masovka..

A COSC znamená prakticky řečeno "nízký rozptyl" přesnosti. Tj. že klidně můžou být minutu vedle, ale budou tu minutu vedle ať je člověk nosí nohama vzhůru, nebo se s nima vozí na kolotoči. Když se ale nařídí přesně, tak prostě přesně půjdou..

Na rozdíl od nějakých šlupek, který se chovají v každý situaci jinak.

O IWC jsem se nijak do hloubky nezajímal, ale klidně je možné, že kašlou na COSC a jen tak si doma sami pro sebe testují své výrobky ještě přísněji.. Proč ne?

Odesláno

Ano COSC nic neznamená. Oni totiž netestují každé hodinky (ikdyž je tam nápis COSC), ale třeba jedny z padesáti.

Prostě IWC je IWC a Omega je průměr, ikdyž byly na Měsíci.... Tedy má volba by byla jednoznačně IWC.

Odesláno

>jirka2 - Nesouhlasím..

COSC znamená hodně - jistotu, že hodinky mají nízký rozptyl přesnosti díky nejlepším materiálům a doladění. Ale jasně, že mohou jít i hodně nepřesně, když se špatně nastaví, nebo neudržují.

A nevěřím, že hodinky s certifikátem se testují jen jedny z padesáti. To by totálně eliminovalo smysl certifikace. Můžete to nějak doložit, nebo to bylo jen plácnutí do vody? Co se napřed podívat třeba na http://www.cosc.ch/ ?

Odesláno

jirka2 : To je volovina co píšeš. Na COSC certifikátu jsou i hodnoty naměřené v situacích za kterých to oni testují.

Myslíš, že otestují jedny a pak hodnoty překopírují pro dalších 50 hodinek (strojků) ? :rolleyes:

Odesláno

O COSC se píše v posledním Watch magazine (březen/květen). Jsou tam uvedeny i počty získaných certiikátů pro jednotlivé značky v roce 2004.

První tři:

Rolex - 629 000

Omega - 227 000

Breitling - 135 000

Odesláno
Ano COSC nic neznamená. Oni totiž netestují každé hodinky (ikdyž je tam nápis COSC), ale třeba jedny z padesáti.

Prostě IWC je IWC a Omega je průměr, ikdyž byly na Měsíci.... Tedy má volba by byla jednoznačně IWC.

To nemáš pravdu. Když je na hodinkách napsáno chronometer a dostaneš při jejich koupi společně s paragonem

certifikát, tak si všimneš, že na tom certifikátu je číslo strojku a to samé číslo strojku potom vidíš přímo na strojku vyražené ( tedy pokud mají hodinky zadní průhledné dýnko).

Odesláno

Testuje se každý. Jinak, jak už tu někdo psal, COSC versus chronometr cítím spíše jako garance "nízkého rozptylu" přesnosti a pak teprve garancí odchylky. Z vlastní zkušenosti vím (Omega Seamaster chrono), že hodinky si defakto při různém způsobu nošení stále udržují stejnou odchylku, která se zatím nelišila ani po cca roce od jejich koupě. Hodinky byly doseřízeny a stejnou ale o dosti menší si teď udržují nadále. Zde vidím velký rozdíl oproti levnějším strojkům, kde přesné seřízení není dlouhodobě účinné a přesnost je hodně závislá na způsobu používání.

Odesláno

To Otto,

dík za info. Je fakt, že se v tom zas tak nevyznám, ale asi ve watchmagazínu jsem četl, že se seřizuje jen několik hodinek z určitého počtu. Otázka je, zda-li ke každému kousku s nápisem COSC dávají certifikát o zkoušce, to se mi fakt nezdá, ale možná se mýlím.

Odesláno

Četl jsem všechna čísla Watchmagazinu, ale na nic takového si nevzpomínám. Jo a na hodinky se "nepíše" COSC, je tam "oficiálně certifikovaný chronometr" (samozřejmě, že ne česky). A věř tomu, že každé hodinky, které zkouškou prošly, mají vlastní certifikát! Ono by to jinak jaksi ztrácelo logiku, že?!

Odesláno

No sám za sebe můžu říci, že se mi to pořád moc nepozdává, že by byl testován každý strojek. Vždyť si to spočítejte, kolik je za rok těch jako chronometr označených strojků vyrobeno. Pokud spočteme jen ty, které ve svém příspěvku uvedl PEtrS, tak je to bezmála 1.000.000 kousků a to znamená, že v průměru musí být denně certifikováno více jak 3000 strojků. A to počítáme i víkendy. Bez nich je to skoro 4000 strojků denně. Tak mi to někdo, prosím, vysvětlete. To je možné testovat takové množství strojků najednou?

Odesláno

Snadno, kdyz mas lidi, prostory a finance a ty asi maji, kdyz si to nechaji pekne zaplatit. Napriklad nemecka Stowa za hodinky s cosc certifikatem uctuje + 200EUR. Ty same hodinky bez jsou o 200 levnejsi. Takze pri predpokladu, ze COSC si z te castky vezme aspon pulku, mas hned 100EUR pro ne. A to pocitej, ze Stowa neni kdovijaka spicka! Ale i kdyby jsi pocital, ze vsichni plati tech 100EUR za jeden strojek x milion..slusny balik za rok, ne? ;) Za to uz poridis par lidi i nejake ty prostory.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...