lub Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 Tak jsem si před časem pořídil nový přírůstek do své seiko rodiny. Vybíral jsem coby kdeby, seiko(jak jinak), něco jednoduchého, čitelného, masivnějšího, s průhledem. Tak nějak z toho vypluly tyhle SRPy, zde na fóru trochu opomíjené. Většinou je o nich zmínka jen skrz plastovou ochranu korunky, jak je to hnusný atp.. Přitom jde (subjektivně) o moc povedené hodinky! Tyhle seiko SRP se vyrábějí ve více barevných variantách, já jsem volil tu s modrými detaily na ciferníku a modrou minutovkou na ocelovém tahu, modrá mi k nim pasuje nejvíc. Už dřív jsem k nim měl vyhlídnutý pěkný gumový řemen s modrým prošitím, tak jsem ho hned po obdržení hodinek objednal, teď je mám na řemenu. Origo tah je seiko klasika, ale má plné koncovky, což vypadá líp a zároveň se tak vymezují proti seiko5. Kalibr 4R15A má rotor zdobený ženevskými pruhy, jinak je stejný jako v SRP043, rezerva parádních cca 57h. Průměr sklíčka 36mm, pouzdro 43, s korunkou 47, výška 12mm. Šířka nožiček 22mm, tah se ke sponě zužuje na 20. Opticky i skutečně jde o dost velké hodinky, hmotností jsou na tom zhruba stejně jako Suma. Korunka má černou úpravu a je šroubovací - to jsem dopředu nevěděl, očekával jsem normální vzhledem k WR100. Černá ochrana korunky je takový pružný gumoplast, asi jako na g-shockách. Osobně to vůbec neřeším, nijak to nepřekáží, neuráží a s tím černým řemenem to k sobě i docela ladí. Jen ty dva malé šroubky které ji drží, by mohly být nějak líp pojednaný. Luminiscence je proti seiko diverskám samozřejmě slabší na indexech, ručky jsou v pohodě. Uvažoval jsem ještě o výměně ciferníku za ten s lumi indexy podobně jako je na SRP043, ale asi to nechám být, i takhle to vyhovuje. Přesnost jsem je zatím tak +10s./den. Celkově mě velmi mile překvapily, jsem s nimi maximálně spokojenej .
FranaD Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 (upraveno) Parádní, s černým řemenem hezčí, jednoduché, čitelné... Lumi jistě vynikající. Gratuluji. Upraveno 14. června 2011 uživatelem FranaD
Návštěvník Tada Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 Paráda! Seiko 5 jsou parádní a za ty peníze...
Dantechno Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Paráda! Seiko 5 jsou parádní a za ty peníze... To nejsou Seiko 5 ..... Jinak gratuluju ststnemu majiteli.
efreeti Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Jsou dobry...ale skoda, ze Seiko nedalo lumi na vsechny cisla a indexy...k tem hodinkam by to pasovalo.U Seika si proste hodinky musi vybrat kazdej ;-)
Entuferus Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 velmi pekne, na tom remeni sa mi pacia ovela viac ako na tahu...
Roman-ZA Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Pripajam sa k predrecnikom :-D Velmi pekne. Ta modra im da viac smrnc ako oranzova. Velmi dobry tah na branu s tym remenom
instant Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 na tej poslednej fotke vyzeraju naozaj dobre, remen im pristane. cifernik sa mi paci, podla mna je vydareny
Pavlucha Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Nevím, co je vedlo k tomu barevně rozlišit ručky, ale jinak parádní a čistej design. Kdyby i hodinová byla "modrá" tak absolutní dokonalost. Gratuluju a užívej je.
Riko Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 (upraveno) Modrá niť v remeni v spojeni s modrou na ciferniku je pecka. Uz velmi dlho uvazujem o SRP, akorat ciernych (029), -> http://forum.chronom...5-seiko-srp029/ Zaujimave by bolo, keby kazdy model mal viac druhov farebnych variaci na ciferniku, trebars mne by sa pozdaval prave tento modry v 029. Mrzute je ze moc neexistuje J, len K. (japonske hodinky bez made in japan :-/) Najzvlastnejsia je cena, u nas to ide po 400?, kdezto v zahranicnych shopoch to je 200?, ale bojim sa to kupovat "na dialku" a mnoho shopov o ktorych som tu nasiel topik so skusenostami maju tento model uz vypredany. Taktiez ma privadza do sialenstva ze ziadne hodinarstvo v okoli (Zilina) nema tento typ hodiniek na predajni aby som si ich mohol vyskusat, nemam totiz naku extra ruku tak sa bojim velkosti. Nemate nejaky typ kde by som ich fyzicky nasiel? Je jedno ktora variacia to bude. Upraveno 15. června 2011 uživatelem Riko
nitram Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Skús www.inhodinky.sk, majú predajňu na "Mariánskom námestí".
Roman-ZA Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Skús www.inhodinky.sk, majú predajňu na "Mariánskom námestí". Tu ich mas, aj ked nie modre: http://www.inhodinky.sk/product_info.php?cPath=128_160&products_id=6030 Je to eshod INHODINIEK z Marianskeho.
eXe Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Na te prvni fotce se mi moc libi, ale na tech s cernym paskem mi pripominaji PRIMKY a k tem mam odpor
lub Odesláno 15. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2011 dík za reakce pánové. Modrá niť v remeni v spojeni s modrou na ciferniku je pecka. Uz velmi dlho uvazujem o SRP, akorat ciernych (029), -> http://forum.chronom...5-seiko-srp029/ Zaujimave by bolo, keby kazdy model mal viac druhov farebnych variaci na ciferniku, trebars mne by sa pozdaval prave tento modry v 029. Mrzute je ze moc neexistuje J, len K. (japonske hodinky bez made in japan :-/) tohle vlákno mi uniklo, býval bych navázal. máš pravdu - ta kombinace modrá a celočerné provedení by se mi taky líbila nejvíc. jestli je to ale K nebo J, tak to fakt nemá význam řešit, co by člověk za tu cenu chtěl. tady je přehled variant z chronographu:
synek Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 S tím gumovým řemenem jsou parádní. Kdes ho kupoval?
piktor Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 pekne hodinky, teda az na tu cernou ochranu korunky se sroubky (to je v mych ocich srazi hodne dolu)...
Jezevcik2 Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Luboši,moc se mi líbí.Podle mého názoru sis vybral tu nejhezčí variantu.Dej vědět po záběhu,na kolik ses dostal s denní odchylkou.To jediné,co mi vadí je pochopitelně ten plast.Při troše odvahy bych se možná pustil s nějakým hodinářem do demontáže,"ucpání"dvou direk nějakými vhodnými šroubky a na závěr bych zjistil,že je tu problém s délkou hřídelky.
ggrand Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 Já ti nevím, prostě tyhle hodinky by byly krásné, kdyby neexistovaly srpy43,ale takle mi to přijde, takové bez koulí a ani nesvítí pořádně, jak se na Seiko sluší a patří. Ale chápu, že jsou menší, a asi ti velikostně sedí víc než tebou kdysi vlastněné 043, takže gratuluju.
lub Odesláno 17. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2011 S tím gumovým řemenem jsou parádní. Kdes ho kupoval? http://cgi.ebay.com/22mm-HQ-Rubber-Diver-Strap-Fit-PANERAI-Maratac-22-BLUE-/110666059794?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c4361012 Luboši,moc se mi líbí.Podle mého názoru sis vybral tu nejhezčí variantu.Dej vědět po záběhu,na kolik ses dostal s denní odchylkou.To jediné,co mi vadí je pochopitelně ten plast.Při troše odvahy bych se možná pustil s nějakým hodinářem do demontáže,"ucpání"dvou direk nějakými vhodnými šroubky a na závěr bych zjistil,že je tu problém s délkou hřídelky. pro tu ochranu je v pouzdře vybrání, s tím se nic neudělá. kdyby byla ochrana v rámci pouzdra nebo úplně bez ochrany jako u seiko5 military - jako máš ty - tak by byly určitě populárnější, škoda. přesnost už neřeším, každý seika mi jdou jinak, tady je to aspoň do plusu. Já ti nevím, prostě tyhle hodinky by byly krásné, kdyby neexistovaly srpy43,ale takle mi to přijde, takové bez koulí a ani nesvítí pořádně, jak se na Seiko sluší a patří. Ale chápu, že jsou menší, a asi ti velikostně sedí víc než tebou kdysi vlastněné 043, takže gratuluju. dík. když jsem tehdy koupil SRP043, tak se mi tyhle přišly divný. no jo, známe to všichni, chutě se mění a navíc mám furt puzení zkoušet další a další seika . tohle je s velkou nadsázkou spíš military nebo pilotní styl - prostě vobyč hoďky za cenu lepších seiko 5; potápky mám čtvery, tak jsem chtěl změnu .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se