Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 27. 6. 2011 v 12:06, 'azeppelin' napsal:

No jo, jenže ten výběr firmy na cferník je na sebereflexi zadavatele. Valná většina podnikatelů je na vlastní firmu hrdá, tak jim to nepřijde nemístné. Ta Jawa a Tatra se taky dlouho profilovaly. V současnosti to koresponduje díky totožné vlně nostalgie Prim/Tatra atd. Na druhou stranu škoda by mohla na tom být stejně ale jak je to současná firma v německém vlastnictví,tak je to najednou out. Navíc většina lidí nebere hodinky jako modlu, ale v tomto případě jako reklamní firemní produkt. Značka a cena je pak odvislá od "reprezentativnosti" dárku. Ale všeobecně jsou ty "firemní" hodinky běžnou záležitostí. Větší prodejní firmy potom prodávají vlastní noname hodinky. Třeba Irmscher jako prodejce homologovaných autodoplňků prodává docela mastně hodinky irmscher. Je o to takový zájem že určité výroční modely jsou beznadějně vyprodány a žádány. A myslím že minulý týden jsem zvažoval právě koupi Fortis Opel reklamních limitek z Ebay. Sběratelsky jsou to leckdy zajímavé věci zanedlouho po vyprodání.

Škoda Auto si také nechala dělat u Eltonu své hodinky... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34087-prim-skoda-auto-je-tohle-mozne/ -_-
  • Odpovědi 110
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Na tatře bohužel není s odpuštěním vůbec žádná přidaná image, stejně jako není na soustruhu. Ona není ani na škodovce, přiznejme si. Dokud něco velkýho nevyhraje v rally a nezačne to i prodávat, což se fakt neděje.

Vlastně neznám žádnou českou firmu, snad kromě jawy ( ale i ta velmi velmi pomíněně nostalgií ), která by zvedla imidž hodinek, snad opravdu jen ty vrtulníkové letky a možná avia a aero, ČSA ??

napadá vás něco ??

Odesláno

Logicky vzato, zajimavá by měla být práce s nějakým designérem, třeba výsledky případné spolupráce s Janem Čapkem nebo Jerrym Kozou by mě celkem zajímaly. Nebo spojení s nějakou oděvní firmou, s OP už asi těžko, tak možná Blažek, nebo třeba Blanka Matragi, nadruhou stranu spolupráce s Beátou dopadla bledě a fakt je ten, že model Sphere od Olgojů Chorchojů mě teda nijak neoslovil, takže to vypadá, že se Prim čvachtá furt ve stejným bahně.

Odesláno
  V 27. 6. 2011 v 13:12, 'atomicsteve' napsal:

Škoda Auto si také nechala dělat u Eltonu své hodinky... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34087-prim-skoda-auto-je-tohle-mozne/ -_-

Jo, jo. Já to viděl. Myslel jsem to tak že u té škodovky je to asi na stejném levelu jako hypernova. Zatímco u těch padlých velikánů typu Jawa už není pachuť reklamy, ale spíše ta nostalgie na které se veze i Prim samotný.

Odesláno
  V 27. 6. 2011 v 13:17, 'cigi' napsal:

Na tatře bohužel není s odpuštěním vůbec žádná přidaná image, stejně jako není na soustruhu. Ona není ani na škodovce, přiznejme si. Dokud něco velkýho nevyhraje v rally a nezačne to i prodávat, což se fakt neděje.

Já bych si dovedl představit perfektní koncept např. ve spolupráci se Škoda i Tatra. Problém je ta zkostnatělost a neinovativnost. Zatím se to nikam nehýbe. Když ale vemu průřez historickými modely aut, vytvořím tým designérů hodnek a aut, udělám řadu třeba deseti hodinek, každé inspirované tvaroslovím určitého oldsmobilu, dám k tomu sběratelské hovadiny typu model auta a odpovídající balení. Ale nebastlit notorické tvary ruček a pouzder s logem navíc. Chce to tvar pouzder vycházející z tvaru aut, ručky stylizované do tacháčů atd., k tomu řemen ala retro potahy a je to. Za takovou bombu vysolí spousta lidí těžké prachy a dokonce bude chtít dosáhnout i na několik kusů ze série. Možná je to na hodinkovém fóru troufalost, ale mám pocit že valná většina hodinářského průmyslu je strašně zkostnatělá, předhánět ce donekonečna v komplikacích a lepším inhouse kalibru nejde. Valná většina zákazníků dá přednost dobrému designu s dozdobenou etou.

Odesláno (upraveno)

Nevim, asi ne. Škodovka například připravila vlastní opravdu parádní qaurtz hodinky, od svých dizajnérů, dali si záležet - a neprodávaly se, pokud vím. Prodávaly se prý nějaké čínské asi za polovinu ceny. To samý policie - krásný a originální primky za pět tisíc nechtěli a rvali se o děsnej čínskej šmejd za 2 tácy.

Jakmile si musíš něco reklamního koupit, tak jak hodinky, tak ten , co reklamu zadává musí být prostě obsolutně tip ťop a ještě vytvářet synergii jak prase, ono těch úspěšných příkladů v historii zas tolik není ( rolex/comex, omega/nasa, breitling/bentley)

Hle - zajímavé téma do všeobecné diskuze.

České firmy nemají imidž, nepracují na tom, leda ta komunostalgie, jako kofola, nějaký ten blbý fórek, jako pivovary. Ony taky české průmyslové firmy málo prodávají finální spotřební produkt, spíš jsou subky.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Jen doplním podobným příkladem ze života:

Kamarád každý rok vráží do drkových předětů děsný prachy. Například sadu kuchyňských nožů. Kalitní, krásn sada od renomované solingenské firmy a ten vůl na to vyrazí logo a název firmy tak, že je na čepeli a i na tom špalku z luxusního dřeva. Marně jsem mu vysvětloval, že lidi kterým to dává si na svoje kuchyňské linky za statisíce OPRAVDU takový nůž nedají.. byť by takovou sadu nrmlně rádi používali... Kamarád to nechápe.

Marně mu říkám, že buď bude rozdávat něco s logem na krabičce a nebo pidi-midi maličkým logem někde decentně... Pokud to bude dělat jako doposud, tak si to od něj všichni vezmeme a pak to někam dáme.. Čumí jako puk...

Odesláno
  V 23. 6. 2011 v 6:46, 'cigi' napsal:

to je vidět azeppeline, žes primky nikdy neviděl, ani neslyšel - mají krásný zvuk tik ťak tik ťak.... ale je také možné, žes viděl a slyšel toliko quartzky, ty zvuk fakt nemají .... to je ovšem zkreslený dojem. ;)

OMYL! Když jsem seznamoval svoji přítelku se svou úchylkou, tak jsem jí mimo jiné dal poslechnout quartzky a mechaniky. Při poslechu quartzek říkala, že slyší právě "tik ťak tik ťak" a na mechaniky řekla (myslim, že to byly igeny), že to zní, jako když tam někdo těžce pracuje :-)

Odesláno (upraveno)

:D :D bezva příměr - primky ( mechanický) znějí jak pracovní lágr !! :D :D no to mě potěš ....

hele onisane, máš recht, ale mě zajímají ty řídké případy synergie - prostě, kdyby tvůj kámoš na ty nože rval logo, které je udělá ještě frajerštější, tak ať je velikánský přes celou kuchyň - jako ostatně to comex na subech, nebo spirotechnique na auricoste doxách a heuerech, nebo GULF na monaco - vždyť se snad i dělá remake, co nemá s gulfem nic společnýho !!! :D.

Ono samosebou taky záleží na tom, co si ta která firma vybere za reklamní předmět, že. I když já mám podezření, že to záleží spíš na osobních preferencích a "vazbách" menažerů.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  V 27. 6. 2011 v 10:30, 'Jezevcik2' napsal:

Jo,dříve bylo z čeho vybírat...

Když jsme si nechali zlikvidovat věhlasný průmysl,tak se jako národ skladníků a logistiků nemůžeme divit,že to Prim upeče s Penny a podobnými srágorami.

Teď si nejsme jist tvojím věkem a jestli jsi to dobře formuloval ???

MY JSME SI NIC NENECHALI ZLIKVIDOVAT

My jsme si to rozkradli, zašmelili a prohospodařili sami. :-)

A budešli se bavit o průmyslu v prvé republice nebo v období komunismu a nebo stejně o době po revoluční rozuměj 89 je to stejné. Vždy jsme to byli my češi. :-((((((

A je-li to Tatra, Karlovarský porcelán, sklárny v Novém boru nebo Prim je to stejný mustr.

Nemá cenu vymlouvat se na druhé.

Mrzí mě jen to o čem se tady bavíme to , že ani přes naši snahu a propagaci značky v jakékoliv podobě jí to nějak nepomáhá a popravdě mě již ani nenapadá s kým by se Prim musel spojit aby to byli hodinky buď pro všechny a nebo vyhledávaná (alespoň lokálně evropská) značka hodinek.

Spojení s BEATOU a podobné ÚLETY značce jen škodí. Ty by si mohl přiznat i skalní fanoušek.

Takhle jich musí mraky rozdat, aby si je alespoň někdo v tom našem malém údolí pár kousků koupil.

Docela by mě zajímal DŮLEŽITÝ poměr a to je kolik hodinek si koupí jednotlivci z našeho fora a kolik se jich Primu povede narvat do firem jako firemní dárky atd. a potom samozřejmě kolik procent tvoří koupě lidí tzv z ulice??????

Tušíte někdo ????

Nejsem si popravdě ani jist smyslem následné investice do stávajícího podniku, tedy byl li by jsem ten kdo by na konci roku kontroloval co je pod čarou a jakou barvu mají čísla

Jinak jako sběratel Primek,úzce lokální značky samozřejmě ano, ať má syn co zbírat i když se bojím, že těch pár hodinek co se nyní prodává se jen těžko dostane do volného trhu.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
  V 27. 6. 2011 v 6:41, 'cigi' napsal:

Ale co mě specielně na primu v tomhle ohledu silně štve, je to, že tím naprosto míchá hierarchii svých modelů. On dělá linea s mechanikou za 30 - a pak udělá to samý s quartzem tak za 5 a ještě s tím děsem dole.

Včera jsem v Eltonu poptával Linea 40 v quartzu. Nabídli mi je s Rondou za 11.500,- Kč v základním provedení. Za 5 to tedy není. Co myslíte, je 11,5 přiměřená cena?

edit: Nechci dělat rychlé soudy, ale myslím si, že za tyhle peníze se dá lehce sehnat víc muziky i v mechanice...

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno
  V 28. 6. 2011 v 14:29, 'long' napsal:

Teď si nejsme jist tvojím věkem a jestli jsi to dobře formuloval ???

MY JSME SI NIC NENECHALI ZLIKVIDOVAT

My jsme si to rozkradli, zašmelili a prohospodařili sami. :-)

Jo,ten věk sedí a máš pravdu,že jsme si to rozkradli sami prostřednictvím vlád z devadesátých let..Jejich vrchní představený dokonce sedí na Hradě,místo aby za tyto zločiny velezrady"odpočíval"v podhradní šatlavě.

Otevři si nějaký starší křížovkářský slovník a podívej se na slovo podnik.Budeš mít před sebou několik stránek ze všech možných oblastí a koutů republiky.Dnes by se tam vyjímal výraz"hala".

Odesláno
  V 28. 6. 2011 v 17:13, 'Jezevcik2' napsal:

Jo,ten věk sedí a máš pravdu,že jsme si to rozkradli sami prostřednictvím vlád z devadesátých let..Jejich vrchní představený dokonce sedí na Hradě,místo aby za tyto zločiny velezrady"odpočíval"v podhradní šatlavě.

Otevři si nějaký starší křížovkářský slovník a podívej se na slovo podnik.Budeš mít před sebou několik stránek ze všech možných oblastí a koutů republiky.Dnes by se tam vyjímal výraz"hala".

Lehni!

Odesláno
  V 28. 6. 2011 v 17:13, 'Jezevcik2' napsal:

Zkus se zajímat o to jak ten přechod probíhal a dopadl v ostatních postkomunistických zemích.

Odesláno
  V 28. 6. 2011 v 19:00, 'Jezevcik2' napsal:

Tím chceš říci,že je to v pořádku?

Tím chci říct že po bitvě je každý generál (v naší kotlině jsme na to superexperti).

Odesláno

Beru to tak,že jsme v té době byli všichni hodně naivní,ale ať mi nikdo neříká,že ti nahoře byli svatí a o ničem nevěděli.To byla řízená likvidace nepohodlného konkurenta v evropském prostředí.Jak je možné,že nechali padnout takového giganta jakým byl SONP aj.?

Odesláno
  V 28. 6. 2011 v 19:00, 'Jezevcik2' napsal:

Tím chceš říci,že je to v pořádku?

Chtěl tim myslím říci, aby jsi sem netahal politiku

Šlo o hodinky a o tvé formulace.

PROSTĚ SAMI SOBĚ. :-)

Odesláno

Kluci,to máte pravdu,politika vždy znesváří.Stejně už s tím nic neuděláme.Vždycky se při tý představě hrozně na...u a nechám se unést.Je to tu především o hodinkách...tak pardon.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...