Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Pomoooc! Nejdřív čongové koupili do anglánu moje MG a teď todle. To je rána, to je rána ...

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Kdo ví, kdo komu co dluží... Já bych to vlastnictví tak neřešil, možná je to pro Eternu příležitost si vyhrát s novými (třeba i HH) projekty ;)

Odesláno

U zbytnych, nadbytecnych, nenutnych, hobby, luxusnich veci to resim. Variant ve vsech cenovych relacich je nastesti stale vice, nez dokazu spocitat, takze proc se trapit. Nastesti me nikdo Volvo a Eterny kupovat nenuti, takze vlastne pohoda. Jede se dal. Jednotlive soucastky uhlidat nejdou, ale aby i marze z hotovych hodinek sla rovnou na zaplaceni statni navstevy Umara al-Basira, to fakt nemusim.

Odesláno

Chlapci z Porsche zřejmě udělali dobrý obchod. Ty pěkný kalibry od Eterny nebyly zadarmo a to se projevilo na hospodářských výsledcích. A budoucí vývoj? Kdo si tohle dovolí odhadnout...

Odesláno (upraveno)

U zbytnych, nadbytecnych, nenutnych, hobby, luxusnich veci to resim. Variant ve vsech cenovych relacich je nastesti stale vice, nez dokazu spocitat, takze proc se trapit. Nastesti me nikdo Volvo a Eterny kupovat nenuti, takze vlastne pohoda. Jede se dal. Jednotlive soucastky uhlidat nejdou, ale aby i marze z hotovych hodinek sla rovnou na zaplaceni statni navstevy Umara al-Basira, to fakt nemusim.

No, ještěže já v tomhle směru neřeším ani to. A taky je fajn, že jako lidstvo máme tak výhodně krátkou paměť. Jinak bych musel každý švýcarský hodinky, který jsem kdy měl, okamžitě rozmlátit kladivem. Však víme - zbrojní výroba pro němce, židovský transporty přes Švýcarsko, židovské zubní zlato ve švýcarských bankách, byrokratické průtahy (žádost o úmrtní list z koncentráku po pozůstalých :sad01_anim: ) při vydávání židovkého majetku po válce... A vůbec - celá ta jejich neutralita byla taková mazaná.

Musel bych se zbláznit.

Mám rád poctivé švýcarské výrobky. Mám rád ten starosvětský pocit, který je z nich cejtit. A nemám vůbec žádnou radost, že Číňané pomaloučku kupují ten "náš starej dobrej svět", jak ho známe.

Jenže co naplat? Můžu produkty v jejich vlastnictví bojkotovat. Pokud o tom vlastnictví vůbec vím, samozřejmě.

Svět se mění.

A taky předpokládám, že hned za tejden nepředělaj Eternu na výrobu čínskejch kvarcek za dolar padesát. :D

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

Skor ci neskor bude cinanom patrit asi vsetko. Pokial vsak zachovaju kvalitu a meno znacky a budu pokracovat vo vyvoji, design im budu robit europania, tak v tom nevidim problem. A okrem ineho tu mame dalsi dokaz ze nikomu nejde o znacku, povest, kvalitu a tradiciu, kazdemu ide iba o peniaze, aj ked je to taka slavna znacka ako Eterna...

Odesláno

Skor ci neskor bude cinanom patrit asi vsetko. Pokial vsak zachovaju kvalitu a meno znacky a budu pokracovat vo vyvoji, design im budu robit europania, tak v tom nevidim problem. A okrem ineho tu mame dalsi dokaz ze nikomu nejde o znacku, povest, kvalitu a tradiciu, kazdemu ide iba o peniaze, aj ked je to taka slavna znacka ako Eterna...

A najhoršie je, že rovnako ako USA, sa aj EU stáva kolóniou Číny, kam budú predávať svoje prebytky, budú nám požičiavať, čo sa vlastne už deje /USA, dlhopisy EU/ a nakoniec nás budú poučovať aj o ľudských právach a životnom prostredí :frusty: . Keby ma dnes niekto dostatočne ovplyvňoval a manipuloval, tak idem : :tank: :tomcat: :sniper: .
Odesláno

Bude toho čím dál tím víc... Bohužel, aspoň tedy pro mě. Jediné čemu můžeme věřit je, že kupují tyto značky, aby nasytili hlad po luxusu na čínském trhu. No a potom už jen tomu, že touha po západním stylu života vyžene cenu čínské práce dostatečně vysoko a konečně zdraží jejich produkty natolik, že se vyplatí je zase začít vyrábět v Evropě a ne vozit přes půl zeměkoule...

Odesláno (upraveno)
http://www.milus.com/en/watches-gents/master-herios-triretro-hert830

To sa urcite bude pacit milovnikom Orientu ....

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odesláno

Ja nechcem, ale nepomozem si. Vsetko uz preslo Cinou. Nenahovarajme si, ze luxusne svajci su na tom inak. Zial.

Odesláno

nevidim to tak cerne - i Cinane vedi, ze pokud chteji z Eterny neco mit, nemuzou ji degradovat na uroven hodinek kterych se u nich vyrabi na kila. ja v tom problem nevidim, tak tu znacku vlastni Cinane - a co - proboha nedelejme z nich Darth Vadery kteri na co sahnou tak tam 100 let trava neroste. Eterna bude na 99,999% porad nosit znacku swiss made, budou tam pracovat stejni lide atd. Prestanme skuhrat nad "starymi dobrymi casy" - ja to naopak pro Eternu vidim jako vyzvu a moznost se rozvijet dale (treba i diky bezpochyby stedrym investicim od noveho vlastnika.

Odesláno

To nevím, západní styl života naučil lidi nedělat rukama. Dneska se mlaďoši vidí tak leda v křesílku s prstíčkama na klávesnici. Předpokládám tedy, že se sem na tu práci přitáhne různá verbež odjinud, která pak bude tvořit polovinu národa a toho se já dožít fakt nechci. Škoda lidské chamtivosti a nenažranosti, nemuselo to tak dopadnout.

Kde jsou ty časy, kdy lidem vydržely obyčejné primky půl života, pračka klekla po dvaceti letech, nová televize se koupila, až ta stará došla, za 15 let.

V minulosti sa veci vyrabali tak, aby ti sluzili a dlho vydrzali. Dnes sa veci vyrabaju tak aby v pohode fungovali urcitu dobu a aby si si ich potom kupil opat. Jeden priklad - moja Skoda 120 bola z roku 1983 a stale v pohode sluzila, mala 27 rokov. Myslis ze dnesna Fabia vydrzi do roku 2038 ?
Odesláno

Kdyby pánbu dal, grgo, ale něco mi říká, že číňani s eternou nemíří na evropský, ale na asijský trh - takže se mu přizpůsobí. Podle mne ponechají beze změny jen jméno a logo.

Nemám nic proti autentickým čínským hodinkám. Ale "švýcarské", "německé", "české", "nezávislé" hodinky vyráběné v číně mě nerajcujou.

Odesláno

teď kupují číňani .. za pár set let budou kupovat Měsíčňané...myslim že to moc řešíte pánové..jde snad k o kvalitu a ne o to jestli to vytvoří Jurgen, Sigfried, Lasse, Pavel nebo Kim...jde o kvalitu a ta směr na východ zásadně neklesá zas tak rapidně jak se nám z našeho pohledu zdá.. dokud budeme žít konzumní životy nic se nezmění

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...