Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

grgo, já přeci z číňanů nedělám hlupáky, naopak. Eterna se na evropským a americkým očividně neprosadila a oni podle mne vsadí na rostoucí asijský trh se "švýcarskou" značkou, přijatelnou cenou a jí odpovídající kvalitou. Bude to tam určitě trhák. Ale pro mne, středoevropana to jaksi nebude atraktivní. No a?

"přijatelnou cenou a jí odpovídající kvalitou" ---- toto sa mi velmi paci ....
  • Po roku...
  • Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Congl neni blby jak se zda -- roste mu tam zasadnim zpusobem stredni trida, kterou je potreba feed by affordable luxury, na coz oboje eterna i corum cili...

Je pravda, ze ted vsechny modely budou vic flashy, ale to je presne to, co asiate chteji. A rust v evrope/US cekat nemuzeme, vsechen rust ted bude middle east a asia...

Ja bych se tohoto cinana zade tolik neobaval...

Návštěvník swanieck
Odesláno

A bude ještě víc zle...chtěl bych vidět, jak se budete tvářit na "kultovní" LONGINES od šikmejch očí.

Odesláno (upraveno)

Congl neni blby jak se zda -- roste mu tam zasadnim zpusobem stredni trida, kterou je potreba feed by affordable luxury, na coz oboje eterna i corum cili...

Je pravda, ze ted vsechny modely budou vic flashy, ale to je presne to, co asiate chteji. A rust v evrope/US cekat nemuzeme, vsechen rust ted bude middle east a asia...

Ja bych se tohoto cinana zade tolik neobaval...

....a Afrika. Ak dovolia miestny mafiáni, pardón...legálne zvolení prezidenti :-) tamojšej strednej triede rásť a rozširovať sa. Zatiaľ je tam totiž určite zo všetkých častí svete najužšia.

Takže si škrtám Eternu a Corum si za seba škrtám, a som zvedavý čo mi ešte "čajna" odškrtne. Nepredpokladám totiž, že by vývoj v tých hodinárskych firmách mohol ísť po takom prebratí oprát do "šikmích" rúk tým smerom...ktorým to bude stále môjmu oku "lahodiť".

No každopádne ak prekvapia - budem prvý čo rád zmení názor.  :notworthy:

F.

Upraveno uživatelem F.B.
Odesláno

A bude ještě víc zle...chtěl bych vidět, jak se budete tvářit na "kultovní" LONGINES od šikmejch očí.

let's face the reality - vzhledem k lenosti zapadni civilizace nas stejne drive nebo pozdeji (doufam, ze ne uz za meho zivota) asie prevalcuje...

...cakajme umelohmotne ozubene kolecka, plastove priehlady na strojcek a synteticke remienky

cinan nedela pouze cheap shite... koukni se, kolik veci kolem sebe mas made in china - ne vsechny jsou opravdu cheap shite...

Odesláno

co to je za hovadiny? jaguar je indickej a progres ma mnohem lepsi, nez se cekalo.. 

...chcel by si nový Jaguar? Ja nie, kúpil by som jedine starý...

F.

Odesláno

...chcel by si nový Jaguar? Ja nie, kúpil by som jedine starý...

F.

Já ano, především však Jaguár přežil a o to šlo ;)

M.j. nepochybuju, že máš na sobě, doma, v práci, kdekoliv, více než polovinu věcí z Číny na které si v žádném případě nestěžuješ :D

Odesláno

Já ano, především však Jaguár přežil a o to šlo ;)

M.j. nepochybuju, že máš na sobě, doma, v práci, kdekoliv, více než polovinu věcí z Číny na které si v žádném případě nestěžuješ :D

Je to možné...ale, nemusí to byť práve od firiem, ktoré Čína 100% prebrala ako akcionár, a keď na také veci prídem, budem sa ich snažiť nahradiť niekým, kto vyrába "doma", alebo aspoň nie je "čajnou" vlastnený.

Za mňa to mohol Jaguár i neprežiť, neverím tomu že ešte vyrobí model, čo bude lahodiť môjmu oku.

F.

Odesláno

mam asi spoustu veci z ciny, ale na tech mi nezalezi............ale hodinky z ciny nechci.........je to jedna z mala veci, kde si muzu jeste vybrat a to ja delam............mozna je to naivni, nebo hloupy, co ja vim, ale ja cinsky srackovy hodinky nechci a nebudu mit

Odesláno (upraveno)

Tobe se nelibi F cabrio? Tak to jsi asi jediny na svete.

Super. Páčia sa mi totiž iba "staré" Jagurary...a súhlas s Frantíkom  :cheers: kde si môžem vybrať, tam si vyberiem. To že má vačšina oblečenia od slovutnych značiek nálepku "Made in China" či "Made in Thailand"...bohužiaľ, o chvíľu si už si veľa vecí "Made in Czech/Slovak Republic" či "Made in EU" na seba nebudeme môcť kúpiť. Ale kde budeme mať na výber, tak tam je to...o voľbách.

F.

Upraveno uživatelem F.B.
Odesláno (upraveno)

mam asi spoustu veci z ciny, ale na tech mi nezalezi............ale hodinky z ciny nechci.........je to jedna z mala veci, kde si muzu jeste vybrat a to ja delam............mozna je to naivni, nebo hloupy, co ja vim, ale ja cinsky srackovy hodinky nechci a nebudu mit

nemyslim si, ze congl bude najednou do etarna corumu davat sea-gull strojky - to by tam nemohli dat tu nalepku 'swiss'... pro eterna je akvizice conglem asi nejlepsi, co se mohlo stat - otevrou ji trhy zatimco firma sama o sobe zustave swiss made...

ja si myslim, ze to moc resite - polskou klobasu taky vsichni zerete ani nemrknete :)

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

nemyslim si, ze congl bude najednou do etarna corumu davat sea-gull strojky - to by tam nemohli dat tu nalepku 'swiss'... pro eterna je akvizice conglem asi nejlepsi, co se mohlo stat - otevrou ji trhy zatimco firma sama o sobe zustave swiss made...

ja si myslim, ze to moc resite - polskou klobasu taky vsichni zerete ani nemrknete :)

to se pleteš, v mém jídelníčku nemají potraviny z Polska nebo s označením polský... co pohledávat!

Odesláno (upraveno)

to se pleteš, v mém jídelníčku nemají potraviny z Polska nebo s označením polský... co pohledávat!

Jenom se malinko tak jako miminko přebalej.

K tématu,dnes najdeme čínu úplně všude,ale hodinařina je jedna z oborů,kde ji nemusíme akceptovat.V mnoha jiných už nám nic jiného nezůstává.

Upraveno uživatelem Daemonultimate

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...