Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

a jak jsem už psal, poradí ti kudy kam i v jiných obchodech, neboť hodinekchtivých - přitom bloudivších - si již stačili všimnout :)

• Odpovědi 159
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

X-Bob+Milis: To je přesně to, co mě na těch černých Aviatorech láká, jsou trochu netradiční, řekl bych dokonce, že většina lidí ani netuší, že se černěné ocelové hodinky vyrabí, natož v Rusku :-). Jen se trochu bojím, zda se ta černá vrstva časem nepoškodí. Ani ne tak škrábanci a oděrkami, zato představa budoucího častého natahování korunkou a používání tlačítek ve mně moc důvěry nezanechává. Uklidňuje mě jen to, že tyto hodinky nebudou každodenně využívány. Na ebay jsem objevil ty první mnou na fotce prezentované (chybí jim na ciferníku 3,6,9) v přepočtu za cca 8000Kč, což už stojí za úvahu. Ty na druhé fotce jsou tuším za 11000Kč na webu http://www.russiansouvenirs.com. U obou je průměr 42mm. Levnější maj jen 5ATM oproti tomu dražší 10ATM. Zajedu se rozhodnout do Prahy :).

Odesláno

Nicméně - nedej se lacino a zeptej se prodavače na všechno. A klidně bych napsal výrobci. Mimochodem, ptal jsem se na něco emailem do továrny, kde vyrábí Vostoky a odpověděli. Vyčerpávajícím způsobem, za 3 dny, ale OK ;) Ikdyž se to týkalo hodinek za cca 24 USD :D :D

Odesláno
Tazatel: Právě toho ošoupání bych se trošku bál. Ale snad to mají vychytaný a když to nebudeš nosit každej den..

Ocel se taky pokrabe a zesedne, ale narozdil od tehle upravy ji lze znovu vykartacovat. Bezne se vsak takoveto "cerneni" pouziva na vojenske hodinky, tak by ta vrstva mela neco vydrzet.

Odesláno

Ideální by bylo, kdyby existovala přímo černá. K jakékoliv takovéto podobné úpravě mám tak nějak odpor. Chápu, že kvalitní vrstva třeba něco vydrží, ale rýha může být prostě hlubší a pak s tím člověk nenadělá nic. A přeci jen hodinky se nedělají z tak tvrdých materiálů jako např. nože.

Odesláno

To je pravda, jakmile se na černěných hodinkách udělá šrám, tak už s tím asi nikdo nic neudělá. Myslím si, že jejich cena ale neni zas tak vysoká, aby to rozhodovalo, kdyby se jednalo o hodinky za desetitisíce, určitě bych si povrchově upravené nekoupil. Taky je pravda, že jsem zatím nenarazil na nikoho, kdo by si na tuto povrchovou úpravu stěžoval. Bohužel si nejsem jistej, zda na dálku nebudou působit jako levné černé plastové digitálky :D. Díky koženému řemenu snad ne.

Odesláno

Pro někoho třeba drobný škrábanec, za který si může už sám používáním, může hodinky jaksi zlidštit, je to patina, přímo od uživatele, prostě ty hodinky s majitelem žijí, nejsou to jen lapače prachu ve vitrině, jestli mi rozumíte.

Odesláno

X-Bob: Takle jsem nad tím nikdy nepřemýšlel, ale je fakt, že s takovýmto uvolněným pohledem(nadhledem) na věc se o dost lépe žije. :)

Odesláno

já to mám vyzkoušené, dokonce teď ani nechci na svých sportovních Prim nové sklíčko (0,5 mm miniškrábnutí) a nějak zacelit lunetu, nějak to k nim patří, nosil jsem je (do návštěvy Chronomagu) - vč. sprchování, koupání, šťourání se v moto atd. - stále a je jasné, že se to na nich podepsalo. Ale právě proto teď mají patinu, vím, co se kde škráblo či proč urazilo a tak už jsou prostě moje. Ikdyž to není nic extra (a hrůza, je to Quartz!), nikdy je neprodám. Takže takhle bych přistupoval k těm černým. Mimo jiné, zdají se mi čím dál tím víc hezčí... Že bych začal hledat vedlejší pracovní poměr se slušným příjmem? :D :D

• po 2 týdnech...
Odesláno

Prosím o radu které zvolit, ty první mají elegantně nevtíravý ciferník a ty druhé na mě působí zase výraznějším dojmem. Tak nevím...

Odesláno

Kapo: že mě to hned nenapadlo :D

Ještě se mi zdá, že ty druhé mají o trochu světlejší ciferník, což na fotce díky nasvícení nevynikne, ale ve skutečnosti to bude asi výraznější rozdíl.

Odesláno

To je pravda, ve skutečnosti je ten ciferník šedej - je to ta nejšedější šedá, jaká existuje. Ani tmavá, ani světlá, prostě šedá. Terčíky jsou černý s takovým efektem. Celé to vypadá na první pohled neobvykle, když už jsem si ale na to jednou zvyknul, za černej ciferník bych to nevyměnil ani za nic :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...