Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Mám neplánovaně tři dny volna v Paříži. Doporučte nějaký netradiční cíl, Louvre mne moc nebere. Předem díky

Můžu doporučit můj cestovní zápis z Paříže, kde jsem byl s manželkou na víkend loni, nachodili jsme toho dost, třeba si vybereš :)

http://kfl.ontheroad.to/pariz-2008

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Jednoznačne chod na Place Vendome, kto tam nebol, nebol v Pariži-snad najkrajšie europske namestie a z toľkych hodiniek dosiahneš desať nasobny orgazmus-Omega, Jaeger-LeCoultre, Richard Mille, Cartier, Rolex, myslim, že aj Patek Philippe ;)

Odesláno

Moulin rouge- dnes turistická,ale kousíček atmosféry tam snad ještě nekde zbyl

Odesláno

POkud jsi trochu na letadla, pam muzeum na letišti LeBourget. Čtvrť sama je dnes taková řekněme mimoevropská, ale muzeum je moooc pěkné. Zvláště hala věnovaná WWI je skvostná.

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Pár fotek z krátké návštěvy Paříže (jeden a půl dne).

Cesta z CDG: Pohodlná cesta z CDG je pomocí vlaku RER. Jelikož je CDG mimo Paříž, je nutné zakoupit jízdenku z letiště do města za 8,5 EUR na osobu. Pro pařížská pásma 1-3 si můžete koupit celodenní permanentku v ceně cca 14 EUR na osobu a den. Tato permanentka ale neopravňuje k cestě na letiště RER vlakem. Dále je možné zakoupit permici Paris Visit(or) za cca 30 EUR na den - ta už opravňuje i na cestu na letiště.

Rozumné ubytování Hotel All Seasons Paris Voltaire - pokoj pro dvě osoby za noc včetně snídaně cca 79EUR (pokud má váš zaměstnavatel uzavřenou smlouvu s hotely sítě Accord, může to být i 60 EUR). Hotel je v centru Paříže pár minut od náměstí Republiky a zastávky metra, kde se kříží 4 tratě. Pokoje jsou čisté, hotel má slušný standard a zdarma wifi na pokoji v ceně. Nižžší cena je vykoupena menšími pokoji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Montmarte - ideální způsob, jak se vyhnout davům turistům šplhající na kopec ke katedrále je vzít cestu nahoru postraními uličkami. Klidně si udělejte i delší obchůzku. Odměnou budou téměř prázdné uličky a ta správná atmosféra. Při troše štěstí narazíte na krámek se zeleninou, který hrál ve filmu Amélie.

Centre Georges Pompidou - architektonický skvost Paříže. Netřeba nic dalšího dodávat. Kdo neviděl, nebyl v Paříži.

Eiffelovka - pro její návštěvu si zvolte stanici Trocadero. Nádherný výhled na věž i návštěva samotných monumentů stojí za několik desítek minut času navíc. Pro zakoupení lístků na věž budete přes den čekat i více jak dvě hodiny. Výrazně menší fronta (cca 10-15 minut) je na výšlap pěšky do prvního patra (také se platí, ale méně)

Kostely obecně: Většina hlavních kostelů a katedrál je střežena ochrankou. Většinou jim focení nevadí (ani když jsou všude možně cedule zakazující focení). Vadí jim hluk - i běžné povídání - zejména na Sacré-Coeor kde probíhají stále modlitby, případně i v Notre-Dame. Jednoznačně doporučuji se podívat i do dvoupatrového kostela Sainte-Chapelle v prostorách Pařížské Prefektury. Vstupné 8EUR za osobu rozhodně za ten zážitek stojí.

Co si dát k jídlu: Klasika - francouzské bagety. Doporučuji si dát domácí mátový přeslazený čaj. Hromada cukru vzbudí i mrtvolu. Jednoznačně se vyhnout turistickým restauracím v turistických lokacch. Spíše navštivte nějaké bistro provozované majitelem ze střednho východu. Doporučuji palačinky - ať už sladké, nebo slané.

Rada na závěr č.1 : Pokud to bude možné, brouzdejte uličkami Paříže mimo klasické turistické lokace. Jedině tak pochytíte kouzlo Paříže.

Rada na závěr č.2 : Leťte s ČSA thumbsup_anim.gifthumbsup_anim.gif

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odesláno
z CDG jedině taxíkem, RER jsem zažil jednou večer a raději už nikdy..

proc ne? tobe se nelibilo mezi uhlazenymi byznysmany stejne jako v parizskem metru?

Odesláno
proc ne? tobe se nelibilo mezi uhlazenymi byznysmany stejne jako v parizskem metru?

my uhlazení byznysmeni jsme si jen křečovitě drželi bagáž aby nám je chudina nevyrvala z rukou :)

no a pokud se jede z centra s většími kufry a na Gare du Nord se přesedá na RER, není to pochodování taky nicmoc...

taxík z CDG do centra je tak za cca 70 EUR a pokud už jedou 2 lidi, vyplatí se to určitě

Odesláno
my uhlazení byznysmeni jsme si jen křečovitě drželi bagáž aby nám je chudina nevyrvala z rukou :)

no a pokud se jede z centra s většími kufry a na Gare du Nord se přesedá na RER, není to pochodování taky nicmoc...

taxík z CDG do centra je tak za cca 70 EUR a pokud už jedou 2 lidi, vyplatí se to určitě

naprosto ti rozumim. delam to stejne. jen si asi jel nekam dal, protoze pokud se pamatuju, ja platitl asi 43-50 EUR. jel jsem do centra,kousek od champ

Odesláno

byl někdo z chudiny ve vyrvání z rukou aktivní?

Odesláno

co se mi na Paříži líbilo, což ocením vždycky nejvíc doma v Ostravě, že i v největším hicu se v MHD přebíjely jemné tóny sofistikovaných parfémů a žádný pot a smrdutá těla. v ČR, a Ostravě obzvláště, je letní jízda MHD hitparádou různých zápachů potu a nemytých těl, případně s odérem alkoholu apod.

• Po roku...
Odesláno

Protože jsem ještě nikdy nebyl v Paříži, tak jsem se rozhodl, že si udělám na pár dní výlet a zajedu se tam podívat (začátkem srpna). A protože vím, že Chronomagoři jsou zcestovalí, tak se chci optat co mi tam doporučíte :) Jsem zvědavý na jakékoliv nápady a samozřejmě mě zajímají i věci od hodinek. Zatím jsem si zjistil, že je tam Breguetovo muzeum, ale bohužel je nutné si tam návštěvu předem domluvit... tak usuzuju, že to bude příliš drahá "sranda".

• Hlasovat proti 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...