Přejít na obsah

SEIKO 5

instant

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

taky bych si dovolit k tehle Seiko klasice otazku:

Koukal jsem, ze cenove rozpeti u 5ky je pomerne velke. Rozdil je jen v designu, tz. kvalita a strojek jsou stejne, viz treba rozdil u techto:

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snxl43

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-srp162k1

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snke01k1

Kalibr je napsany pouze u jednech, tak mi moc rozum nebere co to vlastne ta rada 5, predpokladal bych, ze stejny strojek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky bych si dovolit k tehle Seiko klasice otazku:

Koukal jsem, ze cenove rozpeti u 5ky je pomerne velke. Rozdil je jen v designu, tz. kvalita a strojek jsou stejne, viz treba rozdil u techto:

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snxl43

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-srp162k1

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snke01k1

Kalibr je napsany pouze u jednech, tak mi moc rozum nebere co to vlastne ta rada 5, predpokladal bych, ze stejny strojek

takový to nejhrubší informativní dělení je na seiko5 (kalibr 7S26) a seiko5 sports (7S36).

-ty první jsou menší v průměru a s pouze základní voděodolností, většinou konzervativní vzhled a pouze plechový tah;

-sportsy mají min WR100, jsou větší, většinou modernější modely, často mají otočnou lunetu, lepší luminiscenci, tah z masivní oceli atp.. a jsou dražší.

samozřejmě to neplatí vždy absolutně, jsou různý kombinace a spousta modelů..

no a potom je zatím poslední upgrade seiko5 sports s trochu lepším kalibrem (4R36)= označení mají vždy SRP*** a ty jsou v průměru nejdražší - viz. ty SRP162 z prostředního odkazu (k jejich vyšší ceně přispívá taky ta černá povrchová úprava)..

Odkaz ke komentáři

Dorazily mi nové Sports 5 SNZH55K1 a tak, jak jsem tady někde sliboval, dodávám foto. Koupeno na iHodinarstvi.cz, naprostá spokojenost. Výborná cena, dodání 24h. Hodinky jsem nastavil, no a uvidíme. Dostanou do těla, posilovna, bazén, kolo, prostě všechny mé aktivity, nebudu se s nima nijak s.át. Jsem zvědav, zda budou tak odolné, jak vypadají. Zatím jsem velmi spokojen. Lumi je slušná. Bude-li zájem udělám srovnávací foto s Omegama Seamaster (silná designová podobnost, kromě indexů-více se mi líbí podélné a ne ty bodové).

post-23666-027041600 1349595920.jpg post-23666-058987300 1349595954.jpg

Odkaz ke komentáři

Nedalo mi to a jen tak pro pobavení - srovnání s Bondovkami. Zřetelný rozdíl je v hmotnosti. Planet Ocean - Seamastery působí težším dojmem, určitě mají masívnější tah, a dýnko je taky kus pořádného plechu. Ale zase je vidět prd a ne jemná hodinařina.

post-23666-055352500 1349615460.jpg

post-23666-062497300 1349615483.jpg post-23666-056028500 1349615503.jpg

Odkaz ke komentáři

Seika mám moc rád,ale jsou to dva rozdílné světy.Seika,ač pěkná,tak jsou to prostě obyčejné sporty.Omegy plnohodnotné potápky,proto se taky sluší to plné dýnko.Samozřejmě ale přeju radost při nošení,sám mám taky sporty a pořád mne udivuje ten poměr mezi cenou a kvalitou.

Odkaz ke komentáři

Seika mám moc rád,ale jsou to dva rozdílné světy.Seika,ač pěkná,tak jsou to prostě obyčejné sporty.Omegy plnohodnotné potápky,proto se taky sluší to plné dýnko.Samozřejmě ale přeju radost při nošení,sám mám taky sporty a pořád mne udivuje ten poměr mezi cenou a kvalitou.

Naprostý souhlas. Já jsem to hodil vedle sebe jen díky vzhledové podobě, jinak je mi rozdíl nejedné ligy jasný. Ale, a zase souhlas, ta cena Sportů vs. kvalita je úplně úžasná. Ale hlavně, jsem chtěl pár fotkama přispět k pěknému odpoledni. Ale nejsem dobrý fotograf a lepší to asi už nebude. A děkuji ti za pěknou reakci. :)

Odkaz ke komentáři

pozeram ze modra je celkovo doma popularna :)

edit: inac toto forum umoznuje vkladat fotky z lokalneho disku, nemusis ich davat na iny server. potom budu viditelne rovno pod prispevkom, akurat max. velkost pre dlhsiu stranu je 1000 bodov

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

Ty jsi vyměnil ten origo kovový tah, co na nich byl ? Vypadá to sice dobře, ale přece jen, ten kov mi tam seděl nějak líp. Ale to je jen můj soukromý názor. Jinak se mi Sporty líbí víc a víc. Na ruce festovní kus železa. A přesnost ? Za tři dny -4s. Jsem zvědav, co bude dál.

post-23666-048495800 1349803615.jpg

Odkaz ke komentáři

Uz dopredu jsem o tom byl rozhodnuty. Kdyz me ty hodinky prisly, vubec se me to nelibilo na tom tahu, zato na tom reminku je to pro me luxus:)

Jasně, je to o použití a o vkusu. Já je mám na volnočas, tak se mi jevilo, že ten kov je na bazén ev. spocenou ruku odolnější. (Sakra, čeština...spocená je, myslím správně).

Odkaz ke komentáři

Nedalo mi to a jen tak pro pobavení - srovnání s Bondovkami. Zřetelný rozdíl je v hmotnosti. Planet Ocean - Seamastery působí težším dojmem, určitě mají masívnější tah, a dýnko je taky kus pořádného plechu. Ale zase je vidět prd a ne jemná hodinařina.

post-23666-055352500 1349615460.jpg

post-23666-062497300 1349615483.jpg post-23666-056028500 1349615503.jpg

Jen upřesňuji sám sebe. Omegy jsou Seamaster ne Planet Ocean.

Odkaz ke komentáři

Jsou to Seika,ale bohužel quartz a tím pádem se nejedná o pětky,jak slibuje toto vlákno.Než se mi ten obrázek podařilo na mobilu zvětšit a zjistit pravdu,tak se mi pěkně rozbušilo srdce.Pár sekund jsem žil v domnění,že budou chronopětky :sad01_anim:

jejda, pardon, vobec mi to netrklo ze jednym z 5-tich prikazani su automaty :)

pls modi vymazat, alebo presunut kam to patri... diiik

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...