Jörg8X Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 Já myslím, že je problém v DEALu... viz třeba: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32093-deal-ostrava/?hl=%2Bdeal+%2BostravaRozhodně by to asi mohli zkusit...
DaveG17 Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 e. čtu, že už se ustálily...no, uvidíš sám časem.No vlastně jsem se blbě vyjádřil, ony jdou v rozmezí -4 až -5 /den od prvního vyndání z krabice (tj. od 23.12.2013) - jsou buď na ruce nebo ve winderu, takže pořád se skoro plnou rezervou nátahu. Asi proto ta stabilní odchylka - právě z toho důvodu si chci pohrát se štelováním. Jestli budou dělat pod 2s/ den tak mě radostí trefí - jsou tak pěkné a přesné až je mi trochu stydno vzhledem k tomu, jak málo stály
Frostie Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 No vlastně jsem se blbě vyjádřil, ony jdou v rozmezí -4 až -5 /den od prvního vyndání z krabice (tj. od 23.12.2013) - jsou buď na ruce nebo ve winderu, takže pořád se skoro plnou rezervou nátahu. Asi proto ta stabilní odchylka - právě z toho důvodu si chci pohrát se štelováním. Jestli budou dělat pod 2s/ den tak mě radostí trefí - jsou tak pěkné a přesné až je mi trochu stydno vzhledem k tomu, jak málo stály pokud nebude jiná chyba v kalibru, tak je to po jeho usazení v zásadě možné. Akorát tuto operaci budeš muset svěřit jinému, kvalifikovanějšímu a ochotnějšímu hodináři
Ivanhoe34 Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 Podla mna vzhladom na poziadavky nebudes spokojny nikdy. 7sx6 su zakladne kalibre a presnost dost lieta podla toho ako sa s hodinkami naklada. Mam 5ky so 7s36c a v klude idu dost presne (do 2sek denne), no ked ich mam na ruke cely den a trepem nimi, zrychlia aj na +10. Mal ich znamy hodinar na vibrografe, tam tie odchylky len potvrdil. A navyse aj casom sa zvykne chod hodiniek menit. Je to proste mechanika... Neriesim to...idu spolahlivo, a to je pre mna najdolezitejsie. Hodinkam za stovku par sek/denne rad odpustim...
Honza.manta Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 . Švýcary dělají stabilních +10s za den. Dal jsem je k hodináři (DEAL Ostrava) na přeleštění pouzdra a přitom jsem nadhodil, jestli by je mírně nezpomalili. Odpověď mě dostala - nemá to COSC, 10 sec / den je super a co na tom chcete dělat??? Ne, přeleštíme, ale seřízení nebude. Je to o hodináři a o jeho vstřícnosti. On aby se s tím mrcasil a kontroloval třeba týden za minimální peníze není zase každý ochotný. Mně takhle jeden vyhodil s Hamiltonama - doslova řekl: "30 vteřin denně? Co chcete víc, jestli se vám to nezdá, tak si kupte Rolexy!" Už mne tam neviděl Jo a asi po dvou letech krachnul - že by kvůli ochotě?
DaveG17 Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 Podla mna vzhladom na poziadavky nebudes spokojny nikdy. 7sx6 su zakladne kalibre a presnost dost lieta podla toho ako sa s hodinkami naklada. ... A navyse aj casom sa zvykne chod hodiniek menit. Je to proste mechanika...Jsem nováček, ale chápu, že 7S36 není žádný high-end kalibr. Zatím jede sakra stabilně a pokud se jen posune trochu dopředu, budu rád. Zpožďování mi vadí, na ML se mi líbí, že je vyndám z winderu, vytáhnu korunku, dám je na ruku, pokochám se jejich krásou, zacvaknu korunku a jdou zas přesně. Vlastně ani u jedněch hodinek mi ta odchylka nijak extra nevadí, jen rád dovádím věci k "dokonalosti" - pokud s tím není příliš velká drbačka.Nehodám do toho vrtat sám, nechci zbytečně riskovat poškození strojku případně ztrátu vodotěsnosti - s pětkama rozhodně půjdu do vody. Za kým v okolí Ostravy zajít?
sosice Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 no je to zvláštní, já někdy před půl rokem psal o 4R36 a mejch novejch hodinkách, pánové, po 5 dnech spoždění 0s!!!, ono se ty sekundy blbě odečítaj tak tam možná bylo 0.5s, no a pak najednou přes noc šup +30s ani nevím jak a pak zase přesně atd... atd... a teď? už to neřeším, stejně je občas zapomenu natáhnout tak co, že jo no, hlavně že tak pěkně tikaj
Dee Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 To je právě problém levnějších kalibrů, že jsou nepředvídatelné... Zatímco 7750 mi jede pravidelně -5s za den ať dělám prakticky cokoli, tak 7S26 je schopný jet týden -1s denně, pak +30, pak +5... atd. Měl jsem jich několik a pravidelná přesnost pod 10s je spíš vyjímečná. Na druhou stranu je třeba říct, že málokdo řeší vteřiny i u quartzek - když jsem se v hospodě koukal kamarádům na čas tak tam byly rozdíly v řádu minut, tudíž mě nějaká minuta týdně moc nebere....
Ivanhoe34 Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2014 (upraveno) To je právě problém levnějších kalibrů, že jsou nepředvídatelné...Ja si myslim ze ich prednostou je skor dobra cena a spolahlivost, nez svetoborna presnost. Zjavne mame podobne skusenosti no skutocne, presne ako pises - tu je to o pristupe, netreba to prilis riesit a strachovat sa o sekundy ... Upraveno 6. ledna 2014 uživatelem Ivanhoe34
enoid Odesláno 11. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2014 Tak přispěju s mou troškou do mlýna, moje Vánoční SNK809 a nato strap od Zrna
Návštěvník swanieck Odesláno 11. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2014 "es pětky" na cestách .... somewhere over the Kalahari desert
Kome Odesláno 11. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2014 Tyhle jsou takový nefotogenicky. V realu mi přijdou mnohem hezčí.
Tom19 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2014 Tiež si myslím že je to tým ťahom, stačí hľadať obrázky v googli s heslom Seiko SNZGxx leather a je vidieť že sú dosť fotogenické. Na tom kovovom náramku mi prídu také utopené, nevýrazné. Pritom sa dá na ne dať koža v dosť veľa štýloch, letecký, military a pod., ešte aj racingovku s dierami si viem na niektorých kusoch predstaviť ale to už beriem ako svoj vlastný vkus nie každému sa to môže páčiť.
Kome Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2014 S tim tahem je to pravda. Jak je to u tehle řady s luminiscenci? Někde jsem cetl ze pry ztraci rychle svítivost.
Ivanhoe34 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2014 S tim tahem je to pravda. Jak je to u tehle řady s luminiscenci? Někde jsem cetl ze pry ztraci rychle svítivost.Za mna nato strap. Super im to sekne.Lumi svieti chvilu uplne brutalne. A seikacka lumibrite sa oproti superluminove aj rychlejsie nabija. Do par minut vsak straca vacsinu jasu. No ocami zvyknutymi na tmu precitas cas aj po 8 hodinach v uplnej tme. Cize v pohode pouzitelna.
Jezevcik2 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2014 (upraveno) S tim tahem je to pravda. Jak je to u tehle řady s luminiscenci? Někde jsem cetl ze pry ztraci rychle svítivost.Kdyby na tom byly všechny pětky s luminiscencí jako tyto, tak si mohou hvízdat. I po celé noci je to ráno v úplné tmě k přečtení. Tah nebo něco jiného? Asi je to jako se vším, a to otázkou vkusu. Já mám tah, protože se mi to více líbí a někdo to má jinak. Chce to vidět naživo. Tohle je opravdu povedený model. Upraveno 12. ledna 2014 uživatelem Jezevcik2
Kome Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2014 Nazivo se mi prave libily i na tahu, ale na fotkach vypadaji lip s kuzi. Docela me lakaji. Za tu cenu mi prijdou hodne povedeny.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se