ivan13 Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Čaute,cca. pred dvoma týždňami som sa stal majiteľom prvých automatov (samozrejme s pomocou tochto fóra) a už znova vyberám.Doteraz som hodinky moc nenosil ale nejako ma to chytilo, Hamiltony mám stále na ruke:thumbsup_anim:. Teda skoro stále, na niektoré aktivity ich dávam dole - nejako ich šetrím.....A preto by som si chcel zadovážiť ešte jedny hodinky, ktoré by som nešetril. Hamiltony budú na bežné denné nosenie a tieto druhé na ostatné. Požiadavky:- využitie: všemožné športové aktivity ako bicykel, turistika, plávanie (zatiaľ sa nepotápam) a hlavne chodím dosť na strelnicu. Strielam jak s krátkou tak aj s dlhou guľovou a hlavne dynamické disciplíny.- vodotesnosť: určite 200m- chcem ich s gumovým (kaučukovým) remienkom. Kovový ťah mi nevyhovuje a koža do vody nepatrí- sklíčko som chcel pôvodne zafír ale to je už trocha iná cenová kategória ako by som chcel, takže môže byť aj minerálne- pohon: aj keď som prišiel na chuť automatom, pri tomto využití hodiniek bude Quartz asi vhodnejší- určite nechcem digitálne hodinky typu G-shock - ja viem že sú dobré ale mne sa nepáčia a sú dosť vysoké. Chcem analógové + dátum, nie chrono. Vzhľadovo sa mi zatiaľ celkom pozdáva Luminox. Buď séria 3050 alebo 8800. Zatiaľ som ešte ani nepozeral aký je medzi nimi rozdiel okrem vzhľadu.Ale nebránim sa ani iným značkám v podobnej cenovej kategórii.
StanoBare Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Ahoj,ideš na to dobre a vybral si si dobre. Určite tu zaznie ešte odkaz na TRASER. Tu už asi bude len o vzhľade hodiniek, čo Ti viac padne do oka. Jediná vec, čo mi vadila pri tebou vybraných modeloch, bolo nasadenie sekundovky - nešla pekne na indexy a periodicky sa v jednom okruhu odchyľovala a zase ďalšom približovala...ale to je normál pri quartzoch a zavisí to od kusu.
Radimk Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Trochu mě tam zaráží ta střelba, ty rázy jsou docela podstatné. Slabé místo těchto hodinek bude uchycení ruček, někde sem je tu viděl s " utřepanýma" ručkama.Quartz je jednoznačná volba, já bych se ještě taky klonil k těm Traserům.
JiříR Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Ještě bych se kouknul po hodinkách firmy Marathon! Hodniky které jsou dělané pro armádu, ty by měly něco vydržet a také jsou s tritiovými trubicemi. A dělají modely i v automatech.
bandicoot Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Nevím proč, ale Traser řadím z těchto Military Quartzů s trubicema nejvýš.Mají tuším i nějaký zesílení uchycení ruček nebo převodů...
Petr_P Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Pokud máš rád hodinky s typickým US vojenským vzhledem, chceš ručičkový quartz, beztarostné nošení, tak je Traser velmi dobrá volba. A to asi ještě nemáš zkušenost s tím, jak fámozní je tritiový GTLS osvit vůči zbytku světa. Například takový model P6504 Black Storm Pro se dobře hodí na pracovní porady s kolegy... ... nebo na poznávací výlety po krajině... ....a podle těch fotografíí soudím, že ty tvoje požadavky také zvládnou. Ale teď vážněji. Proč Traser (P6504 nebo jiný model) a ne třeba Luminox? Ve skutečnosti jsou ty hodinky plus mínus srovnatelné a to včetně vzhledu. Ale v Česku je Traser jasná volba kvůli místnímu váženému profi-členovi Kubsonovi a jeho Chronoshopu. Jeho přístup k zákazníkům, možnosti záručního a pozáručního servisu jsou k NEZAPLACENÍ! V případě "oprav" famózních GTLS trubiček, to není nadsázka, ale holá skutečnost. Již zmiňovaný Marathon je trošičku jinde jak po stránce technické (hlavním výrobním sortimentem jsou jednoduché polní hodinky, speciály pro letecké posádky a řada profesionálních potápek), tak zejména po stránce prodejní a servisní sítě v našich končinách. Ani jedno z toho tady není, a tak jsou podle mě tyto hodinky určeny pro nadšence, kteří chtějí mít 100% US/Kanadský vojenský originál i za cenu složitého nákupu a ještě složitějšího servisu.
Petrson Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Mohu jen potvrdit výše zmíněné, sám jsem u Kubsona koupil Traser P6600 Type6 MIL-G a jak na gumě, tak zejména na NATO strapu, který jsem ovšem koupil jinde jsou bomba ! Hlavně to permanentní podsvícení......
ivan13 Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Prečo som ja nebol ticho a nevydražil som si pekne nejaké Luminoxi za 180 $. Nie, ja si budem radšej pýtať rady . A teraz vážne, tie hodinky Marathon asi nie. Nie že by tie automati GSAR neboli perfektné ale cena a dostupnosť nepustí. A Quartzky som ani nikde na predaj nenašiel, takže ani netuším čo stoja a kde by som ich zohnal. No a s tými Traser P6504 si ma dostal, spĺňajú všetky parametre čo som chcel , teda až na jeden - a tým je cena. Sú skoro raz tak drahé ako základné Luminoxi, ktoré by mi na humplovanie asi mali stačiť. Ale chrobáka si mi do hlavy teda nasadil. Tá červená sekundovka je parádna. Ešte som pozeral aj lacnejšie P 6600 Elite Red ale tie sa mi až tak nepáčia. Ináč, nehľadám iba hodinky s typickým US vojenským vzhľadom ale tie "odolné" skoro všetky tak vyzerajú. Nehovorím, že by sa mi to nepáčilo ale ak by si mal typ na nejaké nevojenské daj to sem prosím. Traser P 6504 Black Storm Pro by som mohol asi porovnávať s Luminox F-117 Nighthawk 3401. Mali by mať zhruba rovnaké parametre, a majú aj podobný dizajn a cenu, až na tú "sekundovku". Alebo sa mýlim?
Americkej Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 V 10. 8. 2011 v 7:59, 'ivan13' napsal: A teraz vážne, tie hodinky Marathon asi nie. Nie že by tie automati GSAR neboli perfektné ale cena a dostupnosť nepustí. A Quartzky som ani nikde na predaj nenašiel, takže ani netuším čo stoja a kde by som ich zohnal. http://www.chronometer.net/wrist.htm tady je máš, značené jsou TSAR, cena příznivá
fermuello Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Cau, ja som mal podobny problem pred nedavmon. Tiez strielam, sportujem, rybarcim ...a poptreboval som nieco co nebudem setrit ....tiez som chcel LUMI-NOXi ale nakoniec som zobral Suunto CORE ( nie su analogove ale oplati sa pozret )
Bison Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 (upraveno) Ještě mě napadli: H3 Tactical http://www.h3tactical.ch/pages/en/Collections.html Rouge Warrior http://roguewarriorbrand.com/ Jinak já mám Trasery Upraveno 10. srpna 2011 uživatelem Bison
Petr_P Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 V 10. 8. 2011 v 7:59, 'ivan13' napsal: Prečo som ja nebol ticho a nevydražil som si pekne nejaké Luminoxi za 180 $. Nie, ja si budem radšej pýtať rady . Není zač! V 10. 8. 2011 v 7:59, 'ivan13' napsal: No a s tými Traser P6504 si ma dostal, spĺňajú všetky parametre čo som chcel, teda až na jeden - a tým je cena. Sú skoro raz tak drahé ako základné Luminoxi, ktoré by mi na humplovanie asi mali stačiť. Ale chrobáka si mi do hlavy teda nasadil. Tá červená sekundovka je parádna. Ešte som pozeral aj lacnejšie P 6600 Elite Red ale tie sa mi až tak nepáčia. Traser P 6504 Black Storm Pro by som mohol asi porovnávať s Luminox F-117 Nighthawk 3401. Mali by mať zhruba rovnaké parametre, a majú aj podobný dizajn a cenu, až na tú "sekundovku". Alebo sa mýlim? Traser P 6504 a luminox 3401 jsou skutečně téměř stejné. Kromě designových věcí je asi hlavní rozdíl v tom, že P6504 má lunetu z plastu (s uhlíkovými vlákny) a 3401 má lunetu kovovou. Na druhou stranu, pokud koukám na koncovou cenu nových hodinek v ČR , tak je P6504 výrazně levnější. Stejně jako Luminox i Traser má v nabídce také o něco levnější modely. Pokud jsem se dobře díval, tak u Traseru je s WR 200m v military/professional řadě levnější pouze P6600 nebop P6502. Luminox má WR 200m i v levnější řadě 3000 modely s WR200, ale oproti řadě 3400 a Traseru 6504 je tam rozdíl v materiálu pouzdra - plast s uhlíkovými vlákny (3000) vs. kov (3400) a sklíčka - minerál (3000) vs. safír (3400). Ale jak jsem již napsal v minulém příspěvku, jsou i jiné věci, které hodně můžou ovlivnit nákup té nebo oné značky. V 10. 8. 2011 v 7:59, 'ivan13' napsal: Ináč, nehľadám iba hodinky s typickým US vojenským vzhľadom ale tie "odolné" skoro všetky tak vyzerajú. Nehovorím, že by sa mi to nepáčilo ale ak by si mal typ na nejaké nevojenské daj to sem prosím. Přetěžké, přetěžké přání - odpovědí je prakticky asi značná část dosavadního obsahu Chronomagu, neb zadání na "odolnost" z principu splní prakticky "nekonečné množství" quartzových hodinek od obrovského počtu výrobců/značek. Trošku se sice výběr omezí požadavkem na WR 200, ale i tak je to nekonečný příběh, kde bude jako vždy rozhodovat metoda libí-nelíbí, nákupní dostupnost a cena.
fermuello Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 ešte ma napadla značka Victorinox , tiež má zaujimavé modeli
ivan13 Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Americkej: ďakujem za link. Ak dobre čítam, tak má kanceláriu v Amsterdame a odtiaľ to aj posiela. Cena za tie hodinky je síce o dosť vyšiia ako by som chcel. Ale nikdy nehovor ....... fermuello: dík za typ ale asi máme iný vkus
Petr_P Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 V 10. 8. 2011 v 10:14, 'ivan13' napsal: Americkej: ďakujem za link. Ak dobre čítam, tak má kanceláriu v Amsterdame a odtiaľ to aj posiela. Cena za tie hodinky je síce o dosť vyšiia ako by som chcel. Ale nikdy nehovor ....... A pokud by se ti něco od Marathonu zalíbilo, tak o hodinkách této značky tady máme jedno dlouhé vlákno.
ivan13 Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 (upraveno) V 10. 8. 2011 v 10:03, 'Petr_P' napsal: Traser P 6504 a luminox 3401 jsou skutečně téměř stejné. Kromě designových věcí je asi hlavní rozdíl v tom, že P6504 má lunetu z plastu (s uhlíkovými vlákny) a 3401 má lunetu kovovou. Na druhou stranu, pokud koukám na koncovou cenu nových hodinek v ČR , tak je P6504 výrazně levnější. Máš pravdu, keď som to prepočítal na Euro, tak je tam rozdiel cca. 50,- Eur. Ale Luminox sa dá zohnať podstatne lacnejšie cez e-shop, eBay. Ale tá červená sekundovka je fakt super ..... V 10. 8. 2011 v 10:03, 'Petr_P' napsal: Stejně jako Luminox i Traser má v nabídce také o něco levnější modely. Pokud jsem se dobře díval, tak u Traseru je s WR 200m v military/professional řadě levnější pouze P6600 nebop P6502. Luminox má WR 200m i v levnější řadě 3000 modely s WR200, ale oproti řadě 3400 a Traseru 6504 je tam rozdíl v materiálu pouzdra - plast s uhlíkovými vlákny (3000) vs. kov (3400) a sklíčka - minerál (3000) vs. safír (3400). Ale jak jsem již napsal v minulém příspěvku, jsou i jiné věci, které hodně můžou ovlivnit nákup té nebo oné značky. Přetěžké, přetěžké přání - odpovědí je prakticky asi značná část dosavadního obsahu Chronomagu, neb zadání na "odolnost" z principu splní prakticky "nekonečné množství" quartzových hodinek od obrovského počtu výrobců/značek. Trošku se sice výběr omezí požadavkem na WR 200, ale i tak je to nekonečný příběh, kde bude jako vždy rozhodovat metoda libí-nelíbí, nákupní dostupnost a cena. Tak - tak, vôbec som nemal začať premýšľať a vyberať, mal som hneď kupovať Upraveno 10. srpna 2011 uživatelem ivan13
groula Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Tak ti taky "poradim" Strašně sem chtěl Luminox bez chrona, obdivoval sem osvícení tritiem a moje UZI mají osvětlení jenom na 15, 30, 45 a 60 a to mě mrzelo. Zašel sem do prodejny naproti Labuti a když sem je vzal do ruky, tak sem se zhrozil. Plastovější věc sem v životě neviděl Plastový tělo, plastový dýnko na šrouby, plastová luneta. A tak sem na chronoshopu (a to sem ani nevěděl, že Kubson je tam odtud, tímto mu pozdě, ale přeci děkuji) zakoupil Traser super sport chrono. Sice maj chrono, ale oproti celejm slavnejm luminoxum maj šroubovací dýnko, šroubovací korunku a hlavně kovový tělo. Tož tak za mě
ivan13 Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 V 10. 8. 2011 v 10:19, 'Petr_P' napsal: A pokud by se ti něco od Marathonu zalíbilo, tak o hodinkách této značky tady máme jedno dlouhé vlákno. Nieeeeeee, vy ma tu chcene zblbnúť .....
StanoBare Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 (upraveno) Pekné a bytelné sú Luminox 8251 - zdajú sa mi aj také živšie ako black verzie. Jeho cena je podľa luminoxsk.com 410? (44mm, quartz, nerez oceľ, WR200m, zafír), ale na nete som ich aj videl za cca 340-350?...s kovovým ťahom model 8252 = cca 520? - čo už asi nebudeš akceptovať. Ale na druhú stranu, až tak vojensky už nepôsobia. A úplne civilné sú Luminox z rady 1800 Field day/date. WR máš 200m, quartzom dobrá Ronda, deň + dátum sa hodí, s ťahom sa vojdeš do 400?, alebo ho zameníš za kaučuk. Ale naj vyzerá na koženom remeni - mal som ho a spokojnosť. edit: fotky Upraveno 10. srpna 2011 uživatelem StanoBare
ivan13 Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 V 10. 8. 2011 v 10:32, 'groula' napsal: Tak ti taky "poradim" Strašně sem chtěl Luminox bez chrona, obdivoval sem osvícení tritiem a moje UZI mají osvětlení jenom na 15, 30, 45 a 60 a to mě mrzelo. Zašel sem do prodejny naproti Labuti a když sem je vzal do ruky, tak sem se zhrozil. Plastovější věc sem v životě neviděl Plastový tělo, plastový dýnko na šrouby, plastová luneta. A tak sem na chronoshopu (a to sem ani nevěděl, že Kubson je tam odtud, tímto mu pozdě, ale přeci děkuji) zakoupil Traser super sport chrono. Sice maj chrono, ale oproti celejm slavnejm luminoxum maj šroubovací dýnko, šroubovací korunku a hlavně kovový tělo. Tož tak za mě Už som na ne pozeral ale ja fakt chrono nemusím. Neviužijem to a hodinky sú neprehľadné (podľa mňa). A potrebujem - chcem čísla (index) na ciferníku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se