Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Internet je skvělá věc. Na kupování hodinek na celý život to ale není, řekl jsem si. A tak jsem se rozhodl si moje vysněné Nomosy Tangente koupit v kamenném obchodě ve Vídni, kam to mám nejblíž. Po pár mailech jsem ale zjistil, že mě to přestává bavit a nikde je nemají skladem nebo na maily pro jistotu ani neodpovídají. A když jsem si ve čtvrtek večer četl další mail z hodinářství, kde je nemají, došlo mi, že takto to nepůjde. Přítelkyně se mě záludně zeptala jak daleko je to do Glashütte. Stačil jeden pohled a bylo to jasné. V pátek, po 335km jsme dorazili do krásné vesničky někde v horách. Vesnička je charakteristická velkým množstvím obchodů s výlohami plnými tikajících hraček. Jmenuje se Glashütte.

post-6292-099181700 1313227364.jpg

post-6292-067485900 1313227398.jpg

post-6292-017534300 1313227442.jpg

post-6292-062431000 1313227461.jpg

Návštěvník Ondra
Odesláno

Hodinky vypadají moc pěkně, gratuluji :) Jak proběhl nákup?

Odesláno (upraveno)

Nákup v Nomos Betriebsverkaufsstelle byl moc příjemný. Pro jistotu jsem tam ráno volal jestli je mají a paní se mě hned ptala jestli je chci rezervovat. Takže je pro mě měla už nachystané i s kratším řemenem, na který jsem se po telefonu ptal. Obchůdek je to sice malý, ale mají tam skoro kompletní produkci Nomos, zajímavé byly různé barevné kombinace Tetra2. Když jsme tam přišli, paní obsluhovala zákazníka před námi, takže nám mezi tím nabídla něco k pití. Atmosféra věru příjemná, žádná snobárna. Škoda jen, že paní neuměla moc anglicky a já neumím moc německy, takže jsme si moc nepokecali :D

EDIT: mají otevřeno i v soboty 10:00-14:00, což jsem bohužel zjistil až tam.

Upraveno uživatelem adamjursa
Návštěvník Ondra
Odesláno

Tak to je paráda :) Já to mám autem hodinu jízdy. Ideální sobotní výlet. Předpokládám, že cena byla stejná jako na jejich eshopu?

Odesláno

To je hezký, koupit si hodinky přímo tam, kde se narodí.

Nomosky jsem měl, model Tangente Sport a byly moc fajn. Řemen mi byl dlouhej, tak šly na ještěrku, slušela jim. Takže super, že tobě tahle starost odpadla, ten řemen z koňské p....e je parádní.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Me tak napada, ze prumer 35 mm vypada na tve ruce perfektne. Obavam se, ze na me ruce by vypadaly smesne :( Nejmensi mam 37 a je to tak na hrane.

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

Me tak napada, ze prumer 35 mm vypada na tve ruce perfektne. Obavam se, ze na me ruce by vypadaly smesne :( Nejmensi mam 37 a je to tak na hrane.

Do teď jsem nosil pilotky 40mm nebo seika 42mm, takže když jsem je dal na ruku, musel jsem si taky chvilku zvykat :) Je ale pravda, že díky světlému (stříbrnému) ciferníku a prakticky žádné lunetě a relativně dlouhým nožkám k řemenu zas tak malé nevypadají. Každopádně jsem rád, že jsem nevzal větší s datumovkou.

Díky všem za pozitivní reakce. O víkendu zkusím něco málo nafotit :)

Návštěvník Ondra
Odesláno

Každopádně jsem rád, že jsem nevzal větší s datumovkou.

Také bych volil verzi bez datumovky, tenhle design je mnohem čistší. Co rozhodlo pro tento typ hodinek, bauhaus? Volba výrobce, chce-li člověk inhouse, byla asi jasná :)

Odesláno (upraveno)

Hodinky jsem si vybíral jako dárek k promoci na fakultě architektury. Chtěl jsem proto něco, co i za 40 let bude vypadat dobře a bude nositelné. Navíc bauhaus je mi svým konceptem i výrazovými prostředky blízký.. prostě všechny cesty vedly k tangentům a nenechal jsem se vykolejit ani zaváháním nad cluby :)

EDIT: odstranění citace

Upraveno uživatelem adamjursa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...