Přejít na obsah

Moonwatch - prakticnost

klobadysek

Doporučené příspěvky

Dekuji Gasi za zkusenost.

Pro mne je prave dilematem to, ze bych se vzdal Seamasteru - hodinky v porovnani se Speedama veskrze moderni a majitele nijak nezatezujici. Nejsem sto psychicky drzet vice jak jedny hodinky takove ceny, proste by mi bylo lito, ze neco tak pekneho zahali. :sad01_anim:

Je jasne, ze historicky design a odpovidajici technologie vyzaduji od uzivatele ochotu prijmout tyto limity. Abych pouzil primer z automobiloveho sveta - je to jako jezdit denne vrstevnikem Speedu Jaguarem E type .

Rad bych nosil tyto hodinky pravidelne - ale ohleduplne. Samozrejme ne do kamenolomu ci na diving.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda me menili vse od pera pres osu natahu, korunku a tu nalisovanou vodici trubicku v pouzdru, takze by to melo byt stejne jako u novych hodinek a jde to natahovat v pohode i kdy je mam na ruce. Treba pouzivat spis ukazovacek a palec mit jen oprenej... nicmene pokud je to u vas jen vec tesneni, tak casem se to bude zlepsovat snad. Hesalit bych vubec neresil, jde snadno rozlestit i z dost hlubokych vrypu, navic stoji par set. Vic si je treba davat majzla na lunetu, ktera stoji cca 3 tisice...

Souhlasim s psychickym blokem si je brat do vody.. Proste i kdym mam tlakovou zkousku, tak moony se mnou plavat nechodi, navic je mam na kuzi..

Moje jsou po servisu u Dušáka. Tuhost korunky při natahování i vytahování na seřizování času porovnávám pouze s dalšíma pěti hodinkama (dvoje kapsáče, dvoje Seika a starý Strely). Natahuju pořádně palcem i ukazováčkem.

Odkaz ke komentáři

Som majiteľom Speedov vyše roka. Ide o 3570.50, iné som ani pri kúpe neriešil. Chcel som mať hodinky čo najbližšie pôvodnému modelu, ktorý chodil po Mesiaci. Ten príbeh proste stojí za to a stále ma berie. Teraz k ich noseniu. Používam ich ako oblekovky a aj keď to nie sú jediné hodinky ktoré mám, dostávajú najviac času. A určite viem, že ich nikdy nepredám. Hesalit, absencia dátumu a manuálny náťah mi absolútne nevadia. Opakujem - ak chceš "pravé" Moonwatche, tak je to jednoducho tak. Je to ako keby si si chcel kúpiť Ferrari ale s komfortným pružením a tichým motorom. Ani po roku nemôžem povedať, že by bol hesalit nejako extrémne poškriabaný. Pri rozumnom zaobchádzaní sa nemáš čoho báť. A ranné naťahovanie sa stalo rituálom, ktorý mi robí radosť. Mám ich na originálnom oceľovom ťahu, je fantastický. Jedine korunka je naozaj nízka a "utopená" a na to si človek musí zvyknúť. Hodinky sa na ruke ťažko naťahujú. Ale keď to zvládli Neil a Buzz v skafandroch ... :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

K názvu vlákna, můžou bejt hodinky týhle cenový kategorie praktický? Myslím, že ne.Prostě je buďto chceš i s jejich "neduhama"(ze kterejch si jako správnej chronomagor uděláš pozitiva), nebo je lepší je nechat ležet.

No a k tématu: miluju můnvoče, jsou skvělý, pohodlný, nositelný úplně všude. Patří k nim ocelovej tah, a i když to není můj vkus, musím uznat, že na pořádnym krokoušovi s origo překlápěčkou vypadají taky moc dobře. Jen nemám rád škrábance na skle, takže vlastním 3576.50.00 a troufnu si opatrně tvrdit, že je nikdy neprodám. Jako kofola, když ji miluješ, není co řešit :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

ja mam 3570 verziu, bez vyhrad. Datum ani safir mi vobec nechyba (safir sa da tiez poskrabat, ale uz nie rozlesit tak lacno a amatersky ako hesalit ), maju perfektnu citatelnost pri kazdom osvetleni, WR 50m tiez na denne nosenie staci, manualny natah mi vyhovuje dokonca viac ako automat, osobne ich natahujem 2xdenne - udrzia si vyssiu presnost - bavi ma to,

Speedom velmi slusia vsetky druhy remenov (od NATO po kroko,zraloka ci klasiku - pre motivaciu klikni a inspiruj sa na WUS forum ), kaliber je spolahlivy a presny, vyborne sedia na ruke, sice nemaju taky macherindex ako napr. Breitling alebo ine do oci bijuce kusy od Omegy- pre mna plus. Generalka raz za 4-5 rokov ta vyjde na cca. 10k Kc (350-400 Eur)

Podla mna sa jednoznacne jedna o odolny a spolahlivy nastroj na nosenie v praci, vo volnom case ako aj pri sporte (beh,plavanie,bicykel,korcule...)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Nekdo tady psal o 100m vodotesnosti, ale na oficialnich strankach omegy je psano u vsech modelu 3570, 3573 i 3576 pouze o 50m. Jak to tedy je?

Mel bych jeste dotaz ke kovovemu tahu, je pohodlny na denni noseni? Co uzivatele psali, mel by byt lepsi jak u Rolexu, je to tak?

Diky za info o techto dream watches :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

Nekdo tady psal o 100m vodotesnosti, ale na oficialnich strankach omegy je psano u vsech modelu 3570, 3573 i 3576 pouze o 50m. Jak to tedy je?

Mel bych jeste dotaz ke kovovemu tahu, je pohodlny na denni noseni? Co uzivatele psali, mel by byt lepsi jak u Rolexu, je to tak?

Diky za info o techto dream watches :smile_anim:

Měl jsem oboje a starší tahy na Roládách chrastí. Nosí se ale všechno dobře. Na speedech je při dennim nošení blbý, že je musíš furt natahovat a že nemaj datum. Což někomu nevadí, že? Mě jo.

K tý vodotěsnosti,... 50m u nich není hloubka, kam se můžeš potopit, ale vzdálenost, jak daleko ujdeš v dešti, než se zastaví. Samozřejmě kecam, ale na koupání to neni. Takže klasika, pohoda, ikona, ale jako hodinky pro každej den bych už je nechtěl.

Upraveno uživatelem dlubix
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

..... Takže kdybys chtěl Speedy jako jediné hodinky na každodenní nošení, asi bych doporučil safírový sendvič 3573.50.00 i kvůli hesalitu, ten se poškrábe velice snadnou a 3573 tohle řeší safírem a taky mají 100m vodotěsnost. ......... A věř, že s tímhle modelem mám veliké zkušenosti :)

oprava - zadne Speedmaster Professional nemaji 100m WR, tu maji jen Speedy Co-Axialy

Odkaz ke komentáři

ve FAQ na strankach Omegy jsem nasel jak je to s vodotesnosti jejich hodinek.

tady

Je z toho patrne, ze origo Moony (50m) muzete vzit i do bazenu. Ale uz bych neskakal sipky...

Pod jednim videem na youtube (uz nevim pod jakym), na kterem nekdo vybaluje moony, se jeden veteran sveruje s tim, ze je ma uz 40 let. Pry s nim prezili valku ve Vietnamu, procestovali vsechny svetadily a plaval s nimi ve nekolika morich a oceanech. Tak bezne koupani snad tyhle superstroje vydrzi. Zkusim se po tom videu podivat at si to sami muzete precist

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Have worn my Speedmaster every day for over 42 years -- through a year in combat in Viet Nam as an Infantry officer, on safari in Africa, India and Nepal, travels on 6 continents, snorkeling and swimming in 7 different? oceans and seas -- and it's never missed a beat or let me down in any way. My late older sister bought it in Geneva in '69 and lovingly gave it to me upon my departure for Nam, to "bring me home, safe" -- and it did. It's always been my proudest possession.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...