skodna Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Dobrý den.Včera jsem zabrousil do jednoho bazaru v Brně a našel jsem tam mimo jiné hodinky Seiko kinetic.Jsou celé v nerez pouzdře a mají origo tah(nerez).Nevyznám se v této značce ani v technologii ,ale při menším pohybu se ozvalo něco jako závaží u automatu ,a vteřinová ručka se dala do pohybu po dvou vteřinách a později už klapala pravidelně po jedné.Bazarník za ně chce 750 Kč.bohužel jsem si nezapamatoval typ z dýnka jen to ,že jsou WR 100m.Proto se ptám ,Vás znalejších jestli někdo nebude tak ochotný a nevysvětlí mě co je v tom za strojek(quartz nebo automat) do jaké míry jsou tyto stroje spolehlivé a funkční a jestli se dájí za tu cenu vzít.Jo a ještě jsem si vzpoměl,že při zasunuté korunce se volně otáčela ,nic nebylo slišet ,při vysunuté se dal přetáčet datum a dny v týdnu .Byl tam ještě jedem čudlík ,na který když se zmáčklo tak se dala do rychlého pohybu vteřinovka.Víc jsem si nezapamatoval.Docela se mě líbyly nebyly zničený co se týče škrábanců.V jakém stavu je strojek to nevím,ale podle toho je asi O.K.Děkuji všem za trpělivost při čtení a pochopení mých názvů a za odpovědi.
Návštěvník Kamil Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 To je v pořádku Seiko kinetic jsou quartzky, ale natahují se rotorem - pohybem ruky. Hoď sem fotku, jestli tam ještě půjdeš.
Návštěvník Oloušek Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Dobrý den.Včera jsem zabrousil do jednoho bazaru v Brně a našel jsem tam mimo jiné hodinky Seiko kinetic.Jsou celé v nerez pouzdře a mají origo tah(nerez).Nevyznám se v této značce ani v technologii ,ale při menším pohybu se ozvalo něco jako závaží u automatu ,a vteřinová ručka se dala do pohybu po dvou vteřinách a později už klapala pravidelně po jedné.Bazarník za ně chce 750 Kč.bohužel jsem si nezapamatoval typ z dýnka jen to ,že jsou WR 100m.Proto se ptám ,Vás znalejších jestli někdo nebude tak ochotný a nevysvětlí mě co je v tom za strojek(quartz nebo automat) do jaké míry jsou tyto stroje spolehlivé a funkční a jestli se dájí za tu cenu vzít.Jo a ještě jsem si vzpoměl,že při zasunuté korunce se volně otáčela ,nic nebylo slišet ,při vysunuté se dal přetáčet datum a dny v týdnu .Byl tam ještě jedem čudlík ,na který když se zmáčklo tak se dala do rychlého pohybu vteřinovka.Víc jsem si nezapamatoval.Docela se mě líbyly nebyly zničený co se týče škrábanců.V jakém stavu je strojek to nevím,ale podle toho je asi O.K. Děkuji všem za trpělivost při čtení a pochopení mých názvů a za odpovědi. Jedny Seiko kinetic máme doma (SUN005), technicky to jsou quartzky, akumulátor se dobíjí mechanickým pohybem (jako u automatů pero). Spolehlivé a funkční - já jsem přesvědčená, že ano. Cena je skvělá. Korunka - hodinky s ní nemůžeš natáhnout, jen pohybem. Ten "čudlík navíc" ukazuje kapacitu nabití - až půl roku. Podívej se na manuál (k SUN005). Olie
skodna Odesláno 27. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Děkuji moc za odpovědi.Hledal jsem na netu nějaký obrázek těch hodinek ,no nenašel jsem nic jen tento typ je dost podobný i s tím "rámečkem-lunetou" kolem slička.Rozdíl je jen v tom,že tyto jsou v provedení pouzdra tytan a zlacení a ty v bazaru jsou celé nerez Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ggrand Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Já ti nevím, ale kinetic podle mého názoru spojuje nevýhody obou světů. Z automatů si bere náchylnost na velké otřesy a pády kvůli rotoru no a z quartzu neživost a poskakování vteřinovky. To už bych raději šáhl po něčem od Citizenu nebo Casia. Obě značky nabízí světlem dobíjené modely a často i rádiově řízené, čili odpadá náchylnost. A to máš hned. Kamarádovi spadly automaty(moje) z metru na zem a rotor byl dole. Oprava zhruba v ceně tebou zmiňovaných hodinek.
skodna Odesláno 27. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Vím jem si vědom nevýhod rotoru .Sám vlastním několik automatů od primu,cymy a orienty.Sbírám primky ,a toto je pro mě taková technická kuriozita.Tak jsem si říkal,že do sbírky a sem tam na provětrání by to bylo pěkný,jen jsem nevěděl co od toho mám očekávat páč jsem to znal jen s doslechu a to okrajově.Běžně nosím prim letecký automat a na hrubou práci mám qartzový Festiny.Ty už jsou tak ojetý a dodělaný ,až je mě jich líto.
instant Odesláno 27. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 Link 1 Link 2 kuriozita... snad nie, Seiko toho produkuje na vagóny. ja by som radsej bral solar, ked uz to nemaju byt jedine hodinky. + kinetic sa udrziava natiahnuty este zlozitejsie ako bezne automaty.
skodna Odesláno 27. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. srpna 2011 (upraveno) Ano vím že toho mají ***óny ,ale v té mé sbírce jsou převážně mechaniky (samé prim) a několik automatů.Tak jsem si říkal že by to byla tak nějak kuriozita do sbírky.Samozřejmě pokud bych šel do nových tak bych asi koupil nějakej solar,ale jak jsem už psal nosím mechaniky v automatu je v nich víc života ,taky se v nich dá dost rejpat a já si je i opravuju.Navíc od mládí jsem měl jen mechanické hodinky a když jsem si později koupil quartz nabo digitálky tehdy ještě ve fabrice od soudruhů žluté pleti,kteří se u nás ještě učili tak jsem se vždy později vrátil zase k tikacím hodinkám.Asi mě ty bateriové nějak nepřirostly k srdci. edit :kruci proč to nechce napsat ***óny Upraveno 27. srpna 2011 uživatelem skodna
Dantechno Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Maly obrazek pro info... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cody Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Nemáš pls i řez kinetic direct drive? Bude tam asi jen rozdíl v absenci rotoru a přidanému ukazateli rezervy. Ale nikdy jsem v řezu neviděl.
Dantechno Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Bohuzel. Kdybych na to narazil - prihodim sem.
grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Pokiaľ viem, Seiko Kinetic už dlhšie nepoužíva pre uskladnenie elektrickej energie kondenzátory. Kondenzátory niekedy zvykli po určitej dobe stratiť podstatnú časť svojej kapacity, čím sa hodinky stali prakticky nepoužiteľnými. Mohlo to byť spôsobené aj pádmi hodiniek, kto vie... Teraz tam dávajú lítium-iónové akumulátory, ktoré majú omnoho väčšiu kapacitu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Neměl bys ty stránky ve větším rozlišení?
Chumpus Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Teraz tam dávajú lítium-iónové akumulátory, ktoré majú omnoho väčšiu kapacitu.Ty kondenzátory snad měly kapacitu na 14 dní, pokud si dobře pamatuju. Vím, že se to pak dalo vyměnit za novější technologii se standardní kapacitou. A možná byly i dražší. Kineticy už ale nemám dva roky, tak se to těžko tahá z hlavy...
grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Staré kondenzátory: typ Seiko SL920 Li-ion akumulátory: typ Maxell TC920S proces výmeny: http://www.pmwf.com/...2%20Kinetic.htm
cody Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 To mě dost překvapuje. Nemile. Baterie na bázi práškového Lithia jsou nebezpečné sami o sobě, hlavně je riziko při nabíjení. Koukám jako blázen, že to u Seika zřejmě nějak vyřešili. Holt kdo umí umí. Každopádně tím kinetic v mých očích více spadl ke quartz. Lionek, liféček, lipolek mám doma plné šufle, další v hodinkách na mě působí divně. Ale co, od doby kdy jsem viděl Seiko Hi-beat netouím už ani po Sprin drive:-))
grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 To mě dost překvapuje. Nemile. Baterie na bázi práškového Lithia jsou nebezpečné sami o sobě, hlavně je riziko při nabíjení. Koukám jako blázen, že to u Seika zřejmě nějak vyřešili. Holt kdo umí umí. Každopádně tím kinetic v mých očích více spadl ke quartz. Lionek, liféček, lipolek mám doma plné šufle, další v hodinkách na mě působí divně. Ale co, od doby kdy jsem viděl Seiko Hi-beat netouím už ani po Sprin drive:-)) Osobne si myslím, že akumulátory a monočlánky robia z hodiniek iba spotrebný tovar. To je hlavný problém quartzových hodiniek. Či už obyčajných, Kinetic, Thermic, Eco-Drive alebo iných. Inak, tie nové hi-beat na krokodílovi sú skutočne nádherné. No aj tak preferujem spring drive.
grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Neměl bys ty stránky ve větším rozlišení? Na tineye.com sa dajú nájsť v trochu väčšom rozlíšení.
cody Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Osobne si myslím, že akumulátory a monočlánky robia z hodiniek iba spotrebný tovar. To je hlavný problém quartzových hodiniek. Či už obyčajných, Kinetic, Thermic, Eco-Drive alebo iných. Inak, tie nové hi-beat na krokodílovi sú skutočne nádherné. No aj tak preferujem spring drive. Zase Seiko to má určitě na tuty zmáknuté, asi ví co dělají. Ale působí to divně... Vím na tuty, že když li-polka klesne pod 2V, je kaput. Li-féčko taky. Pochybuju že by li-onky byli na tom lépe. Z toho mi vychází, že i kdyby hodinky měli napěťové jištění a nějak spínaný zdroj, pokud je odložím např. na rok, je po nich. Nepomůže už nic. Jen hádám, ale ani v Seiku neumí čarovat. Jsem na to zvědavej.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se