Přejít na obsah

Novodobá náhrada za Seiko chronografy 6138-8020

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra
Odesláno

Pokukoval jsem po mých oblíbených Seiko chronografech ze 70. let a náhodou jsem našel tato novodobá Seika, která by mohla být jejich (hlavně z pohledu designu) možnou náhradou. Jedná se o model SNN151P1. Co na ně říkáte?

Návštěvník Ondra
Odesláno

Přesně, proč masově nedělají i mechanická chrona...? :)

Návštěvník Ondra
Odesláno

Z pohledu designu mozna, ale jsou to baterkace... :(

Ja mel tyhle: SND219

Z těchhle jsem vycházel, ale mají jiné rozložení subciferníčků... ;)

Odesláno

Velice podobny mojim 6138, nebyt to baterka, zvazoval bych je. Vcera jsem ve dvou obchodech obdivovsl Seika a Orienty a vse, co se mi libilo, jako naschval quartz.

Návštěvník Tada
Odesláno

Přesně, proč masově nedělají i mechanická chrona...? :)

Dělají... ETA 7750 je masová až až.

Problém je v tom, že teď vidíme 6138 a 6139 chronografy za pár kaček a neuvědomujeme si, že když byly nové, stály dost těžké prachy. Možná se najde někdo, kdo to najde a spočítá, kolik by stály na dnešní peníze.

Odesláno (upraveno)

Tada: Jsme se bavili o Seikách, ETU bych do toho netahal. Tipnul bych si, že ani v době 6138 to nebylo tak, že nejlevnější mechanický nechrono bylo víc než 30x levnější, než mechanický chrono. (Jinak, to je hrubej odhad - patnáct set za nějaký obyč pětky, vs. pade za nejlevnější Anantu nebo Brightz chrono).

A co já vim, třeba kecám.

EDIT: blbost

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Dělají... ETA 7750 je masová až až.

Přečti si to ještě jednou a pořádně...

Ondra: Být tebou, smířil bych se s trochu větší utracenou částkou a šel bych do původních. Nositelné jsou i dnes, díly většinou seženeš a jsou jednoduše krásný. Jenom pozor na aftermarket ciferníky, někteří prodejci mají tendenci neuvést to do popisu inzerátu.

Odesláno

Tada: Jsme se bavili o Seikách, ETU bych do toho netahal. Tipnul bych si, že ani v době 6138 to nebylo tak, že nejlevnější mechanický nechrono bylo víc než 30x levnější, než mechanický chrono. (Jinak, to je hrubej odhad - patnáct set za nějaký obyč pětky, vs. pade za nejlevnější Anantu nebo Brightz chrono).

A co já vim, třeba kecám.

EDIT: blbost

Nekecáš, při uvedení stály 6139 chrona 90-100 usd. Hodně tříručkových modelů stálo zhruba stejně (samozřejmě byly i podstatně levnější nebo dražší). Takový bellmatic stál 105, deep sea diver 95 atd.
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Hodně jsem přemýšlel, kolik by taková Seika stála asi dnes. Jestliže tehdy stála 100 doláčů a Cortina 1600 doláčů, tak když to zhruba vezmu v tomto poměru, tak nová "Cortina" (samozřejmě Focus) stojí cca 320 tis. Kč, tak výsledná cena našeho Seika by se asi pohybovala kolem 20 tis. Kč, což vzhledem k 7750 by byla cena jistě vstřícná.

Odesláno (upraveno)

Hodně jsem přemýšlel, kolik by taková Seika stála asi dnes. Jestliže tehdy stála 100 doláčů a Cortina 1600 doláčů, tak když to zhruba vezmu v tomto poměru, tak nová "Cortina" (samozřejmě Focus) stojí cca 320 tis. Kč, tak výsledná cena našeho Seika by se asi pohybovala kolem 20 tis. Kč, což vzhledem k 7750 by byla cena jistě vstřícná.

pouzil by som jeden Rolex ako univerzalnu horologicku menu. Ked vtedy stal column wheel chrono od Seika cca polovicu zakladneho modelu rolex /povedzme submariner stal nejakych 220USD/, tak ta cena je zhruba aj dnes absolutne porovnatelna. akurat uz je to podstatne vacsia kopa penazi :)

edit: pri tomto pohlade, Seiko z toho vychadza este relativne lepsie dnes ako vtedy :)

Upraveno uživatelem instant
Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Když už jsme u toho, tak by mě zajímalo, kolik bonů ve své době stály tyhle "pandy" v Tuzexu. Z českých herců je vlastnil Adamíra, a v 70. letech jsou na něm vidět v několika filmech.

Jestli jejich cena byla poloviční ve srovnání s Rolexem, tak to musela být celkem darda...

edit: Ještě si nejsem jistej, jestli můžeme srovnávat cenu mechanických chronografů dnes a v 70. letech... Dnes je mechanika libůstka, dřív to byl masový standard.

Dnes je možné koupit od Seika prakticky stejné hodinky v quartzu za pětinovou cenu oproti mechanice.

Upraveno uživatelem Ondra
  • Po letech...
  • Po roku...
Odesláno

Nekecáš, při uvedení stály 6139 chrona 90-100 usd. Hodně tříručkových modelů stálo zhruba stejně (samozřejmě byly i podstatně levnější nebo dražší). Takový bellmatic stál 105, deep sea diver 95 atd.

Ceny vybraných modelů z katalogu 1972:

6139 Pogue - 95 dolarů
6138 UFO (Yachtsman) - 135 dolarů
Seiko Bell-matic - 95 dolarů
6105 (cpt. Willard) - 85 dolarů
World Time - 65 dolarů
Navigator Time - 69,50 dolarů

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...