petr_cha Odesláno 14. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2014 (upraveno) často zde probíhá diskuse na téma Seiko s "K" nebo s "J" ... odcituji k tomuto něco ze včerejšího vlákna z WUS: .....due to the nature of customs and labor laws in Japan, products are generally allowed to be stamped with Made in Japan if they are produced outside the national boundaries as long as they are manufactured in a wholly owned Japanese firm where the work is overseen by Japanese nationals. Generally speaking, watches priced below about 90000 yen (currently $838 US dollars) do not contain enough profit margin to be made in Japan. This is not just for Seiko, but for all major Japanese manufacturers. Watches priced roughly from 90000 to 250000 yen (currently $838 to 2328 US dollars) are often finished or with final assembly done in Japan and higher end watches above this point are often fully assembled in Japan...... Upraveno 14. září 2014 uživatelem petr_cha
petr_cha Odesláno 14. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2014 (upraveno) (RP - Raw Parts, MIM= Made in Malaysia, MIC = Made in China, MIJ = Made in Japan, RA = Robot Assembly, HA = Hybrid Assembly (robot and human), HuA - Human Assembly) Generally Seiko divers and many other models less than about $175 dollars are made of raw parts from China, with assembly done by robots in Malaysia and are overseen by Malaysian technicians. SKX007 K = Raw Parts made mainly in China, MIM, RA, Oversight from Malaysian Technicians SKX007 J = Raw Parts made mainly in China, MIM, RA, Oversight from Japanese Technicians (which allows the J version to be labeled as Made in Japan) SBDC001 (Sumo) -almost all Sumo versions - Raw Parts made mainly in China, MIM, RA, Oversight from Japanese Technicians on assembly line SNM031, 033, etc... (Samurai) - Raw Parts mainly from China, MIM, RA, Oversight from Japanese Technicians SBDC007 (Shogun) - Raw Parts from mainly China, Titanium case machined and finished in Malaysia, MIM, HA, with final oversight done in Japan by human hands SBDX001 (MarineMaster 300m) - Raw Parts mainly from Japan and Malaysia, MIM, RA with final oversight by Japanese technicians in Japan (bet this will surprise many as the 8L35 in this watch is robot assembled) SBDB001 (MarineMaster 600m Titanium) - Spring Drive made in Japan, MIJ, HuA with all assembly overseen by Japanese technicians in Japan SBBN017 - Quartz movement made in Malaysia, MIM, HA with final inspection by Japanese technicians SBBN013 - Quartz movement made in Malaysia, MIJ, HuA with all assembly done by Japanese technicians in Japan SBDX011 - Raw Parts from Japan and Malaysia, MIM, HA with final oversight by Japanese technicians in Japan SBDB009 - Raw Parts from Japan and Malaysia, Spring Drive made in Japan, MIJ, HuA with all assembly overseen by Japanese technicians in Japan Almost all the Grand Seikos are made from Japanese or Malaysia parts, although some of the quartz movements are made in Malaysia. They are all assembled in Japan by Japanese technicians. Most are hand assembled. Upraveno 14. září 2014 uživatelem petr_cha
Frostie Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Díky, konečně pořádné vysvětlení matoucích a psychologických bariér
petr_cha Odesláno 14. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2014 .. takže připlácet si za "J" low-end Seika je nesmysl...
petr_cha Odesláno 15. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2014 (upraveno) Mozna jsem to mel prelozit, ne kazdy mluvi anglicky, i kdyz to hlavni je myslim z te tabulky patrne... Podle japonskych predpisu je mozne oznacovat napisem "made in japan" i vyrobky z tovaren mimo uzemi Japonska, pokud je plne vlastnena japonci a japonsky pracovnik je i pritomen pri vlastni vyrobe.. takze levnejsi hodinky s timto napisem a oznacenim "J" jsou vlastne taky produkovany v Malajsii, uplne stejne jako "K" hodinky.. Navic treba i strojek pro drazsi MM300 (puvodni starsi strojek pro GS) je dnes sestavovan roboticky v Malajsii.. Informace je to od Seiko lidi, ale neoficialni a asi tezko plne overitelna, ale ekonomicky naprosto logicka... Takze kdo chce mit uplnou jistotu japonskeho ducha, tak musi jit do Grand Seiko :-) Upraveno 15. září 2014 uživatelem petr_cha
wizard-ov Odesláno 15. září 2014 Nahlásit Odesláno 15. září 2014 Kluci dík - dal jsem je na modrý Isofrane a hurá na GlobusDiving
petr_cha Odesláno 11. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2014 Tak to se mnou zase clouma, nejak nemam klid... na novy nejsou finance (nastesti) a tak prebiram, co momentalne drzim a badam, jak dale, jake Seiko ted... nejdriv jsem premyslel nad necim jednoduchym v oranzove, ale zakoukal jsem se tak akorat do starsiho kinetiku v japonske verzi, ktery tezko sezenu... no a ted me uz podruhe napadla nebezpecna myslenka, ze bych kvuli vaze a velikosti pustil i svoje MM300, ale za ty penize, co by z toho byly, tezko najdu nahradu... snad GS quartz... to by mohla byt varianta, ale novy za to nebudou.. jety starsi a s lumi moc nejsou.. sem z toho bezradnej, nejak mi chybi Seika v hladine od 20 do cca 40... asi si dam mokrej rucnik, abych neudelal nejakou blbost :-)
petr_cha Odesláno 13. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Tak kostky jsou vrzeny.. nema cena cekat a rozmyslet.. aktualne zaplaceno za modry GS quartzky a to asi tedy znamena rozlouceni s MM300.. jedny tu na foru behaji, tak to budou druhe... fotka na ruce puvodniho majitele a ted zacina dlouhe cekani :-)
petr_cha Odesláno 21. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2014 .. takže GS jsou na čekačce u celníků a zatím se chronoblázen baví tím, že vymění hodinky, kterou jsou mu velké za hodinky... které jsou ještě větší :-)) aspoň papírově... aneb když už jsem pouštěl MarineMastery, tak nakonec jenom tak napůl a místo nich připluly Tuňáky se stejným označením na cifru :-) první rychlé postřehy.. jsou lehčí a nosí se fakt supr.. tah je jednodušší, ale s kratšími dílky a lépe přilne k ruce.. spona se stejnou extenzí a je širší, 20 oproti původní 18, což je docela nečekaný fajn bonus.. titanový vršek spony mi přijde světlejší a lépe sedí k ocelovému tahu, na MM300 byl tmavší a byl viditelně odlišný od zbytku.. signovaná korunka.. luneta má 42, s konickou ochranou nahoře 44 a těch papírových 48 je někde u základny shroudu u dna na ruce.. celkově samozřejmě tyhle nemůžou klasické MM300 úplně nahradit, na to jsou to prostě jiné hodinky, jsou to takové fajn sestřičky... namísto výjimečného pouzdra tyhle vlastně ani žádné pouzdro nemají.. jenom tu plechovku, ochranu... :-) .. první kroky po výměně realizované v obchoďáku mířily do nejbližší hodinářství/klenotnictví na vyndání jednoho dílku.. nejdřív na mě trochu koukali, co jim to tam nesu za hodinky, ale pak to paní docela rychle dala.. chvíli tam tedy byly ty Seika ve vybrané společnosti.. :-)
wizard-ov Odesláno 22. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2014 Jo sednou ti... mám SBBN017 a taky bych řekl, že na ruce sedí lépe než MM300.
petr_cha Odesláno 22. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2014 Jojo velky jsou :-) ale i tak velka spokojenost, u tehle mi to nevadi... Az me prestanou zdrzovat celnici, tak mi dorazi i ty male.. Ty maj 38 mm, ty budou na paradu... Tyhle naopak beru jako velke sportovni hodinky... Ono kdyz se k tomu vezme, ze mam skoro 2 metry, tak to zas tak hrozny neni :-)
vraby Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 (upraveno) Jóó 2 metry tak to se vyrovnává a já už budu hodný.Až pojedu s klukem do Teplic(hraje fotbal) rád bych se na ně mrknul. Upraveno 23. listopadu 2014 uživatelem vraby
petr_cha Odesláno 23. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 (upraveno) Hodnej bejt nemusis, mne nevadi nazory zvenci... Upraveno 23. listopadu 2014 uživatelem petr_cha
petr_cha Odesláno 23. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 Sice tisicovky, ale asi to bude stejny..
kubajznik Odesláno 23. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2014 Něco takového bych potřeboval :-)
petr_cha Odesláno 14. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2014 Tak moc smutny byt nemusim z toho, ze jsem pustil superquartzky... Tunaky to zvladnou taky.. :-)
Waya03 Odesláno 15. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2014 Tak moc smutny byt nemusim z toho, ze jsem pustil superquartzky... Tunaky to zvladnou taky.. :-) Smutný nebuď, superquartzky už udělaly skoro vteřinu do plusu. Povíme si tak za rok, jak si to sedne :-)
petr_cha Odesláno 11. května 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2015 (upraveno) Tak muj prvni email v japonstine.. Mala objednavka od seyi.. Nikdy nepochopim, jak se to pismo muze nekdo naucit.. A k tomu tri mozne abecedy :-) Ten email mi navic prijde jako mix kanji (ty prokreslenejsi obrazky) a hiragany (ty jednodusi znaky)... ? ????????????????????????????????s. kobayashi ??????????????????? s. kobayashi ???Petr Cha ???????????????????????????????? ???????EL022184836JP???????2015/05/11 21:40?????Posting (??)???????(?????s. kobayashi ??????????????????URL???????????????????????????????(???)????????????????????????????? ????????????????????????s. kobayashi ??????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????? ?????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????? *************************************************************????????????????????????????????????????????????????????????????****************************** Edit: a k tomu tapatalk vyhodnotil nektere japonske znaky jako smajliky... Dobrej gulas :-) Upraveno 11. května 2015 uživatelem petr_cha
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se