Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

pohrávám si s myšlenkou rozšíření svého multimedálního centra v obýváku o tzv HTPC. Má s tím někdo nějaké zkušennosti, eventuelně je tu nějaký prodejce, který by mě dokázal nabídnout níže uvedený stroj?

SCALEO E Pentium 4 630 Intel? Pentium? 4 630 (3 GHz, HT, 2MB SLC), 1024 MB (2x512MB DDR 400), 250 GB SATA 7200 rpm, DVD+-RW+-R (dual layer), nVidia GeForce 6600 256 MB

Odesláno

Myslíš, že ten udávaný výkon ti bude stačit i za půl roku? Já mám procesor taktovaný na 3,2 GHz, giga paměti, tu samou grafiku a je to na hranici. Chci procesor dvoujádro, 2 giga paměti a odpovídající grafiku. To snad 2 roky vydrží :-((

Odesláno
Myslíš, že ten udávaný výkon ti bude stačit i za půl roku? Já mám procesor taktovaný na 3,2 GHz, giga paměti, tu samou grafiku a je to na hranici. Chci procesor dvoujádro, 2 giga paměti a odpovídající grafiku. To snad 2 roky vydrží :-((

muzes mi naznacit kde si to nechas postavit, nebo to delas svepomoci. a do jake krabice to das?

Odesláno

muzes mi naznacit kde si to nechas postavit, nebo to delas svepomoci. a do jake krabice to das?

Zkus: www.czechcomputers.cz

Porozhlédni se, poptej se, ujasni si co chceš a pak si najdi nejlepší cenu a prostě to kup! :)

Odesláno

2 Petrando - Stavíme to doma, bednu mám "novou", tak to do toho nacpu. Disky použiju, DVD vypalovačku taky a zdroj je s rezervou, tak taky. Monitor mám LCD 23 palců. Takže koupím základní desku, procesor, paměti, grafiku. Počítám, že do toho narvu tak 18K, ale něco dostanu za ty "starší" komponenty.

Odesláno

Gandalf: co na tom hodláš v tom obýváku provozovat, prosím Tě? :-O Jediné, co ze chvíli nebude stačit, je hard disk.

Petrando: vykašli se na počítání gigahertzů, kup si pidimaca s 1GB RAM - jako multimediální centrum v obýváku je to ideální (malé, tiché), výkon je na přehrávání a kódování multimedií dostatečný a nepotřebuješ-li na tom běhat klasický software, může Ti být ukradené, co na tom běží za systém (a ostatně Windows na tom běží stejně dobře jako OS X).

Odesláno

No já se o to pokoušel s nádhernou bednou od Coolermaster a dopadlo to blbě.

Chtěl jsem mít relativně slušný počítač (3GHZ, dual core) se slušnou grafikou (GeForce7900) a mít to jako videorekordér a čas od času si zahrát nějakou hru.

Bohužel teplota procesoru byla okamžitě na 75 stupních a při zatížení rostla až ke stovce. Větráky 100% času běžely naplno, což do obýváku taky není dobré..

Takže jsem ho přesunul s digitální TV anténou do ložnice a dal to do normální bedny. Nutnost vyměnit i chladič na grafice, ten byl nejhlasitější. Teď je to pěkně tichounký a teplota je 50-60 stupňů..

Odesláno

Nevim, tak nejak se mi nelibi predstava klasickeho PC nebo i laptopu v obyvaku? Tam mam predstavu jedoho LCD/Plasma panelu, repraku a jedne "magicke" skrinky obsahujici tichy a relativne vykonny pocitac, vcetne TV(2x)/FM tuneru.

Odesláno

Já jsem na nVidia GeForce 6600 musel měnit chladič, protže osička ventilátorku je z plastu a ukroutila se! To byl hukot na tom procesoru se dalo grilovat. Na štěstí se neutavil. Muselo se to stát v době, kdy u počítadla nikdo nebyl, takže zachrastění upadlý vrtule nikdo neslyšel, až když následkem přehřátí vypadávaly barvy, tak jsem se podíval a bylo jasno. Takže na tu 6600 bacha, ale dnes jsou už karty zase modernější, než když jsem to kupoval. Tak jsem tam dal nový větrák s "výfukem" mimo a je klid. Na CPU mám chlazení taky posílený, takže při maximálním zatížení systému je to kolem 50 stupňů, alarm mám nastavený na 55 st.

Odesláno

Uz mam vybrano, ted jen najit nekoho, kdo to slozi. Neni tu nejaky prodejce?

Bedna: Thermaltake VC4000SNSD Mozart

Deska:GigaByte M59SLI-S5, nF590-SLI

CPU: AMD ATHLON 64 X2 4200+ 2.2GHz BOX

GK: GIGABYTE NX76T256D G7600GT 256MB DDR3 HS, DVI TV

RAM: Kingston DIMM 1024MB DDR II 533MHz Dual Channel Kit CL3

Zdroj: THERMALTAKE W0089RE 470W

HDD: Seagate HDD Barracuda 7200.10, 320GB, 7200rpm, SATA 3G, 16MB

Mechanika: LG SuperMulti GSA-H22LR černá Retail

Interní šuplík

MS WindowsXP Pro Cz

Zapojení + testy

Odesláno

Petrando, více než slušná sestava. S tím šupleten jsem neměl dobré zkušenosti - opotřebovávaly se konektory, nedělalo to dobrotu. Když potřebuju další disk, tak ho dávám dovnitř. Tu mechaniku LG mám taky, je dobrá, bezproblémová.

Já jsem přestavbu plánoval na sobotu, ale na poště zásilku asi někdo ukradl, nebo se zatoulala /byla tam základní deska grafika, paměti, CPU/. Ještě že to byla dobírka. Odesílatel neposkytl číslo zísilky, pošta bez toho odmítá hledat :-(. Tak jsem namydlenej. Už doma mám novou bednu pro známého, co si bere ty "starší" věci a tak mám jednu navíc, tedy zatím. Skříň má pěknou, je to Mironet, černá vpředu displej /teploty a pod./, z boku připravena na přídanvé větráky. Docela mu jí závidim.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...