Pirx Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 Co by dodalo novym kalibrom hodne na patose je COSC, ale tu si vobec netrufam odhadnut na kolko je to technicky a administrativne realne. Obavam se, ze to neni mozne, protoze COSC testing generally applies to watches manufactured/assembled in Switzerland. Mimochodem z tohoto duvodu nekdy v 60tych letech Seiko muselo(?) prestat pouzivat nazev chronometer pro svoje Grand Seiko.
bandicoot Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 Odpusť mi, čeština není můj první jazyk a dělám chyby, ale učím se. Mám rád nové Primky ale jsou prostě příliš drahé. promiň, to jsem nevěděl. Nedošlo mi to. Moje chyba. Stydím se. Primky jsou drahý. Ale je spousta věcí je drahých prostě jen tak. Protože to jde.
bandicoot Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 Protože tvá dobrá čeština všechny zmátla a nikdo netušil, že nejsi rodilý Čech, dej si prosím do svého profilu tvoji Location (Bydlí). Myslím, že nám to tady v Čechách pomůže se příště vyvarovat trapným nedorozuměním.Souhlas, už jsem se tillmanovi přes SZ omluvil a aspoň jsem mu jako omluvu přidal vlastní pohled na to, jak je to s primem a cenami. Má chlapec co číst a louskat
long Odesláno 18. září 2011 Nahlásit Odesláno 18. září 2011 To Petr P.: Tak Tillamnovi možná tvé zdův odůvodnění stačilo, ale mě ne. 1) Ekonomická krize a nebo spíše správně doba kdy jsme se měli dobře je fuč a navíc český a slovenský trh je malinký a dle mého názoru již fakticky vyčerpaný2) Stejně tak je pryč doba kdy se dařilo Eltonu jen díky maximálnímu usilí managerů a zřejmě i dalším postupům prodávat mraky hodinek do velkých a středně velkých firem3) nedokáži si představit kupce z Rakouska a nebo Německa jak stojí frontu na naše hodinky Prim(Elton) Že je má prezident je fajn . ale ten si je stejně tak jako mrajy jiných lidí nekupoval, ale dostal je. Na druhou stranu si dokáži přesdtavit jít cestou limitovaných edicí v počču cca 50 kusů, které jsou ale bohužel následně v plné kupní ceně nepodejné a to neberu nějaké zhodnocení.Osobně jsme koupil několik straších limitek Orlíku a dobře vím za kolik ! Navíc si myslím, že ubyde i řada pacientu na restaurování srdových vintage kousků vzhledem k té době v které jsme atd atd. Navíc když si myslíš, že víš která bije a osočil jsi se na Tillmana vysvětli mi prosím například :1) proč stoji klenuté (konklávní) sklo asi tak 3 až 4 násobek ceny za kterou ho koupíš na netu ?2) proč je na x tém remake Orlíku který ten model pomalu degradují vodotěsnost pouze 60 metrů když vodotěsnost na hnusných kapitalistikých západních hidnkách od 5000 KČ je normálně 200 metrů ???
Petr_P Odesláno 18. září 2011 Nahlásit Odesláno 18. září 2011 Komu: Long To Petr P.: Tak Tillamnovi možná tvé zdůvodnění stačilo, ale mě ne. 1) Ekonomická krize a nebo spíše správně doba kdy jsme se měli dobře je fuč a navíc český a slovenský trh je malinký a dle mého názoru již fakticky vyčerpaný 2) Stejně tak je pryč doba kdy se dařilo Eltonu jen díky maximálnímu úsilí managerů a zřejmě i dalším postupům prodávat mraky hodinek do velkých a středně velkých firem 3) nedokáži si představit kupce z Rakouska a nebo Německa jak stojí frontu na naše hodinky Prim(Elton) Že je má prezident je fajn . Ale ten si je stejně tak jako mraky jiných lidí nekupoval, ale dostal je. Na druhou stranu si dokáži představit jít cestou limitovaných edicí v počtu cca 50 kusů, které jsou ale bohužel následně v plné kupní ceně neprodejné a to neberu nějaké zhodnocení. Osobně jsme koupil několik straších limitek Orlíku a dobře vím za kolik ! Navíc si myslím, že ubude i řada pacientu na restaurování srdcových vintage kousků vzhledem k té době v které jsme atd. ... Díky za reakci. Máš ve všem pravdu! Stejně jako každý, kdo k tomuto tématu něco publikuje, protože každý z nás publikuje jen osobní pohled na Elton/PRIM, tak jak ho vidíme očima externího pozorovatele, aniž bychom asi cokoliv věrohodně detailního věděli o tom co se děje uvnitř. Po pravdě řečeno neznáme ekonomická čísla, neznáme obchodní strategii ani budoucí záměry; neznáme výsledky prodejnosti podle zemí ani expanzní záměry za hranice česko-slovenského trhu; neznáme jejich typického zákazníka, jeho kupní sílu ani jeho designové a technické požadavky, atd. Nebo je tady snad někdo, kdo ví více a může to veřejně publikovat? Což samozřejmě nevylučuje možnost, že typickým zákazníkem jsi například třeba ty, a pak Elton nezná svého typického zákazníka. Bohužel moc verifikovaných dat neník dispozici. Jediný, kdo tady dříve byl ochoten něco dopředu prozradit - člen Prim (jinak obchodní zástupce Eltonu Jan Prokop), se už do zdejších plamenných diskusí nezapojuje. ... Navíc když si myslíš, že víš která bije a osočil jsi se na Tillmana vysvětli mi prosím například : 1) proč stoji klenuté (konklávní) sklo asi tak 3 až 4 násobek ceny za kterou ho koupíš na netu ? 2) proč je na x tém remake Orlíku který ten model pomalu degradují vodotěsnost pouze 60 metrů když vodotěsnost na hnusných kapitalistických západních hodinkách od 5000 KČ je normálně 200 metrů ??? Pokud můj předchozí příspěvek snad vyvolal dojem, že někoho osočuji, tak se Tillmanovi, tobě i všem členům Chronomagu omlouvám. To rozhodně nebylo mým úmyslem. Ale k tvým otázkám. Můj názor, proč tomu tak je, bude irelevantní, takže bude asi nejlepší, zeptat se na to přímo v Eltonu.
long Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Odesláno 19. září 2011 Komu: Long Díky za reakci. Máš ve všem pravdu! Stejně jako každý, kdo k tomuto tématu něco publikuje, protože každý z nás publikuje jen osobní pohled na Elton/PRIM, tak jak ho vidíme očima externího pozorovatele, aniž bychom asi cokoliv věrohodně detailního věděli o tom co se děje uvnitř. Po pravdě řečeno neznáme ekonomická čísla, neznáme obchodní strategii ani budoucí záměry; neznáme výsledky prodejnosti podle zemí ani expanzní záměry za hranice česko-slovenského trhu; neznáme jejich typického zákazníka, jeho kupní sílu ani jeho designové a technické požadavky, atd. Nebo je tady snad někdo, kdo ví více a může to veřejně publikovat? Což samozřejmě nevylučuje možnost, že typickým zákazníkem jsi například třeba ty, a pak Elton nezná svého typického zákazníka. Bohužel moc verifikovaných dat neník dispozici. Jediný, kdo tady dříve byl ochoten něco dopředu prozradit - člen Prim (jinak obchodní zástupce Eltonu Jan Prokop), se už do zdejších plamenných diskusí nezapojuje. Pokud můj předchozí příspěvek snad vyvolal dojem, že někoho osočuji, tak se Tillmanovi, tobě i všem členům Chronomagu omlouvám. To rozhodně nebylo mým úmyslem. Ale k tvým otázkám. Můj názor, proč tomu tak je, bude irelevantní, takže bude asi nejlepší, zeptat se na to přímo v Eltonu. Prosím tě to neblázni to vůbec nebylo osobní. O omluvy tady vůbec nejde, je to prostě diskuse. :-))) Ale když si vezmu kolik hodinek si koupím namísto jedněch Primek za 50 kulí tak se mi zatočí hlava a věř, že v téhle blbé době takhle počítá více a více lidí. Z Eltonu nám nikdo nic nepoví. Alespoň ne nyní.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Odesláno 19. září 2011 Co by dodalo novym kalibrom hodne na patose je COSC, ale tu si vobec netrufam odhadnut na kolko je to technicky a administrativne realne. Tady se přímo vybízí znovuoživení a aplikaci ČSN na výrobky PRIM. ČSN 1710 Jemná mechanika - Hodinářský průmysl by se postavila po boku norem typu COSC, DIN, ISO apod. Domácí norma klasifikující přesnost chodu strojů časoměrných zařízení ale zřejmě vůbec neexistuje, což je nelichotivé, vememe-li v úvahu tradici norem v českých zemích a dále. že zde máme normy asi uplně na všechno :-). To vše s vědomím, že zde máme pouze jednoho výrobce vlastních kalibrú vs. stovky ve Švajcu. http://www.unmz.cz/urad/unmz
Návštěvník Tada Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Odesláno 19. září 2011 Hele aplikovat měřítka západního světa na ELTON nikdy nevedlo a nikdy nepovede k ničemu dobrýmu, buď si jejich hodinky za jejich cenu kup nebo ne...
Sorbus Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Odesláno 19. září 2011 (upraveno) Tady se přímo vybízí znovuoživení a aplikaci ČSN na výrobky PRIM. ČSN 1710 Jemná mechanika - Hodinářský průmysl by se postavila po boku norem typu COSC, DIN, ISO apod. Šmankote, jen to ne, nic ve zlém :-) Nemusí být na všechno norma, zákon nebo vyhláška. A kromě toho, sebelepší ČSN by COSC stejně marketingově konkurovat nemohla. Ostatně Elton přesnost svých kalibrů jasně deklaruje i bez normy: -6 až +18 s/d (platí pro kal. 94 a 98). Nic úžasného, ale také nic, za co by se měl stydět. A popravdě, ubylo by zde na fóru kritických příspěvků, kdyby COSC splňoval? Kalibry se krůček po krůčku vylepšují: přibyly verze se zvětšeným datovým věncem, zvýšila se rezerva chodu díky novému typu pérovníku a kvalitnějším perům (na mých dvou hodinkách s kalibrem 94.00 dosahuje víc jak 57 hodin), pracuje se na mikroregulaci a tak dále. Ale i kdyby díky postupnému zlepšování mohli v budoucnu deklarovat COSC přesnost -4 až +6 s/d, tak si tím u zdejších kritiků a skeptiků vůbec nemohou. Což má ten pozitivní efekt, že v podobných vláknech je o zábavu postaráno :-) Upraveno 19. září 2011 uživatelem Sorbus
Bert Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Odesláno 19. září 2011 Což má ten pozitivní efekt, že v podobných vláknech je o zábavu postaráno :-) Amen :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se