Martz Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 Napsal jsem recenzi na Suunto Core - vzhledem k tomu, že jsem ji psal pro redakční systém a je plná obrázků, dovolím si Vás odkázat na stránku se samotnou recenzí. Čtěte zde: http://expedicni.myslenka.net/2011/09/suunto-core-prave-expedicni-hodinky-recenze/ Časem přidám i nějaká videa, až je zpracuji
Georf Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 Velmi dobrá recenze. Já jsem si koupil pro outdoorové aktivity Casio PRW-5000, ale neosvvědčily se mi. Uvažuji je nahradit hodinkami Suunto Observer Blac, ale teď váhám, zda nejít do těch Core
Radek124 Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 (upraveno) U Core je výhoda velký počet designových provedení, při zachování stejné základní funkčnosti u všech modelů. Mě se třeba Light green s tou "přírodně hliníkovou" lunetou na ruce zdály příšerně lagricové - prostě už moc "čínské" (i když vím že všechny vyrobil číňan). Spousta lidí dává přednost "militaristickým" Black-Black (i když na nich je IMHO prd vidět), líp než na fotkách vypadá v reálu i Black-Yellow (žluto-zlatavý alox na lunetě se fakt povedl, se stejnou soukromou výhradou k inverznímu displeji). Já třeba nakonec skončil u Light-Black - ale důležité je že na výběr je opravdu dost variant. Zajímavé je, že díky kontrastu mezi širokou lunetou a displejem i při průměru 49mm Suunta vypadají (subjektivně) menší, než 44mm "kastrólek" na některých pilotkách a nebo větších potápkách bez vnější lunety. Co se týče recenzované funkčnosti barometru/výškoměru, mimo servisní menu hodinky ukazují VŽDY tlak přepočtený na hladinu moře - takže jakékoliv vyzdvihování přesnosti barometru oproti výškoměru je kravina, když obojí se počítá jako funkce lokálního tlaku, teploty a referenční výšky a na cestě se musí PRAVIDELNĚ kalibrovat - ať už na lokální výšku a nebo lokální tlak přepočtený na hladinu moře. Automatický režim je jen nouzovka pro zapomnětlivé, která při nápadně rychlé změně tlaku přepne na "Altimeter" a při setrvalém stavu na "Baro" - nic víc. Při turistice to stačí (...s občasnou korekcí podle turistických značek, bez keců že "se to zase rozchází"!), jízda autem a nebo atypická kombinace pomalého výstupu/sestupu za současné změny počasí mu ale snadno zamotají hlavu a rozdíl může být za chvíli i několik desítek metrů. Důsledné ruční přepínání Alti/Baro dává samozřejmě mnohem přesnější výsledky - i když i tam občasná korekce aktuální výšky nezaškodí... Ale jinak pěkná recenze - hlavně část o potápění je první která obsahuje reálné informace a ne jen teoretické marketingové kecy! Upraveno 17. září 2011 uživatelem Radek124
Martz Odesláno 17. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. září 2011 Díky za ohlasy. Já jsem je primárně kupoval - upřímně řečeno - opravdu do té vody, ale i na suchu rozhodně přijdou vhod!Těšte se na videa, snad to zítra zpracuji.
Martz Odesláno 18. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 18. září 2011 Tak tady slíbené video http://www.youtube.com/watch?v=BlaICCEjgng 1
Georf Odesláno 18. září 2011 Nahlásit Odesláno 18. září 2011 Video je pěkné, co to je slyšet občas za "kvikot" ? Ještě dotaz, potápět se nebudu, jaké je doporučení pro nákup : Core nebo Observer ? Dík. V 18. 9. 2011 v 13:49, 'Martz' napsal: Tak tady slíbené video http://www.youtube.com/watch?v=BlaICCEjgng
Jakubisko Odesláno 18. září 2011 Nahlásit Odesláno 18. září 2011 Hehe, tak to je hardcore! To kvíkání jsou buď delfíni, kterých je u pobřeží Egypta dostatek... nebo je to Marty, když se snaží vyrovnávat tlak.
African Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Odesláno 19. září 2011 Moc pěkná recenze a dost dobrá light green verze, jelikož ji mám taky a prozatím spokojenost" Velké zátěžové testy ji zatím čekají, ale zatím vše v poho. Píšeš, že výškoměru by jsi moc nevěřil, ale já tedy po kalibracích a jednodeních výstupech odchylky max. deseti metrů" Při blbnutí na větroni, taktéž odchylky do deseti metrů a to i kámoš pilot čučel. Mě ta přesnost ba naopak překvapila, určitě přesnější než GPS navigace, jelikož ty si myslím, že používají pouze GPS nejbližší body a právě ty kolikrát ulítnou i o sto metrů, aspoň moje to tak má Tak mé zkušenosti, ale každopádně jsi to napsal moc hezky" Paráda"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se