Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 756
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

Bert

Cena /výkon=Nivona.

Odesláno

Zalezi na cene, jinak tu neco psal Jeronimo.

Nejlevnejsi spravnej mlynek je asi Gaggia MDF, znam ho, funguje spravne. Jeste Mahlkoenig / Bartza / Solis Maestro, to je za cca 100USD, ale nemam zkusenosti a neni to tolik oblibeny mezi maniaky jako Gaggia.

Hodne oblibeny jsou jeste Iberital Challenge (coz se prodava taky jako Nemox Lux a Ascaso neco), pripadne Baratza Maestro (Plus) - to bylo do cca 5K.

Do 15K CZK napriklad: Rancilio Rocky, Mazzery jsou taky fajn, hodne dobre na me pusobi Mahlkoenig / Bartza za vyssi ceny (treba Vario) a urcite Macap je OK.

Vyssi ceny... tam uz je to podle pozadavku na umisteni do provozu ;)

Ja mam nejakej malej od Morphy Richards a ten Iberital, ten malej jsem kdysi dostal a nemam srdce ho vyhazovat, i kdyz je moc rychlej. Mozna zadam ukol nekomu z nasich elektrikaru, aby to nejak zpomalil :) S tim Iberital jsem maximálně spokojenej.

Do 5K doporucuji ten Iberital, je fajn, za vic penez... tezko rict, kdyz sezenes levne, tak Rancilio Rocky je super, odolnej, dost dilu shodnych s vyssim modelem, dobra cena je tak do 6,5K i s poštou, clem a DPH ;)

Když chceš trochu "modernejsi" doporucil Mahlkoenig Vario, mj. i proto, ze ma digi ovladani a da se jednoduse velmi presne nastavit, obcas si na nem melu v jedne spratelene kavarne, mam ho rad.

Ale ani s jednim z vyse napsanych asi neslapnes vedle - je to otazka i pocitu a designu. A jestli chces nejaky voditko, tak si projdi zebricky na coffeegeek.com, tam najdes ruzna pro a proti k jednotlivym mlynkum.

Odesláno

..... nemám co dodat, snad jen, že Iberitala vlastním a jsem s ním spokojený. U Varia bych měl trošku strach z elektroniky. U Gaggie MDF se mi nelíbí plastový desing, ale je to jen můj pocit, na funkčnost to nemá vliv, prý mele fantasticky, další co se mi nezamlouvá u MDF je, že se vyrábí pouze ve variantě s doserem (zásobníkem), což není pro domácí použití zrovna nejvhodnější. Na Rockym jsem pár káv namlel, jedná se o velmi slušný mlýnek.

Odesláno (upraveno)

Pan je labuznik!

Pakovka s e61 je jeden z mych blizkych, resp. kratkodobych snu / cilu :) Nejradsi bych Faemu, coz je ale moc penez. Kazdopadne La Scala by mela byt standardne dobra. Je pravda, ze zrovna od tyhle znycky jsem v ruce nic nemel, ale kamarad ano a neco jsem i pocetl...

Ja osobne mam zkusenost s Vibiemme, Fiorenzato a Izzo, nejsympatictejsi mi bylo Fiorenzato, ale nejlepsi Izzo - Alex Duetto II, je to dual boiler...proste super :) Ale domu bych asi bral to Fiorenzato, hx oproti dvema bojlerum domu staci a bylo takovy...nejvic starosvetsky :) Pisu z mobilu, obrazek neumim, bylo to Bricoletta volante.

Upraveno uživatelem boo-beek
Odesláno (upraveno)

Pánové, hodím rukavici do ringu. Co si myslíte o tomhle? http://www.absolute-.../butterfly.html

Máte to někdo? Nějaká zkušenost?

Mašinka založena na konceptu hlavy E61 se kteru první přišla tuším Faema. Pokud do tohodle pujdete Jay Doll, budu Vás oslovovat Mistře Jay Doll. :smile_anim: Dva roky jetá ve slušném stavu se objevila nedávno na Aukru z Frýdku Místku za famózních 12000,- Stroj na celý život. Hodně oblíbený je taky Vibiemme Domobar

http://www.youtube.c...feature=related

Přikládám odkaz Domobaru s E 61 v akci s Naked portafilterem, pro intenzivnější orgastický zážitek.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno (upraveno)

Hehe, kdyz uz jsme u toho, tak tohle: http://aukro.cz/baro...1848075885.html nebo neco podobnyho je muj sen v teto oblasti v dalsim levelu.

Bohuzel repase staryho San Marca je celkem draha, je tam nejaka rtut a musi se opatrne.

Je to uplne jiny, nez stylovky E61, ale ty masiny postaveny na LSM hlave maji taky svy kouzlo. Pamatuju si, ze kdyz jsme jeli nejakym trajektem kdesi u Chorvatska, meli na lodi bar, kterej vypadal jak vystrizenej ze stary francouzsky detektivky - a tam podobnou vec... bylo to uzasny!

Btw, kdybyste nekdo chtel koupit starsi vec a resit repasi, muzu s timmozna pomoci - kamarad se tomu venuje (i dovazi nove a starsi veci - hlavne LSM, Reneca, Fiorenzato, Saeco), kddyztak sz.

A jeste dodam, ze na home-barista.com jsou fajn diskuze o tom, jak to vsechno funguje - namatkou http://www.home-barista.com/espresso-machines/what-makes-it-e61-group-t3728.html, http://www.home-barista.com/espresso-machines/e61-group-espresso-machine-is-its-reputation-justified-t376.html ...

Odesláno

Ja mam doma Dolce gusto a naprosta spokojenost, drive jsem mel i tu masinku, co si clovek musi spoustu veci udelat sam, ale byla s tim prace, atp...

Tohle dela vyborny kafe, vzdy stejny a muzes si vybrat kapsle, ktere mas rad...co clovek to nazor, no...jinak venku mam rad Illy...

Odesláno

:robot: To už je kategorie Hardcoore, nic většího než La Cimbali Junior bych doma nechtěl :smile_anim:.

Hele, tohle bych nechtel domu... je to soucast vetsiho snu, kde to hraje jednu z hlavnich roli. V dalsich hlavnich rolich jsou pak:

Sklep s klenutymi stropy

Otevrenej krb

Velka a tezka kozena kresla

Velkej humidor

Velka vinoteka

Dobry audio a plno cedecek s jazzem, klasikou a metalem

Takze tak ;) Masina je to krasna, ale domu je to nesmyslm uz jen proto, ze to ma prikon jako 3x celej zbytek domacnosti :D

Odesláno (upraveno)

To Mistr shag: gratuluju, smrtící kombinace. Mít to doma, za pár dní bych byl hospitalizován na předávkování kofeinem.

To Jay Doll: Má i nemá. Je to asi dražší, ale rychlejší varianta jak se k něčemu dopracovat. Já žádný kurz nemám, ikdyž jsem o něm uvažoval. Na internetu je kvanta informací, ale zase je to jen suchá teorie.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno (upraveno)

Díky za názory na tu pákovku. Myslíte, že má smysl si k tomu pořídit i baristický kurz?

:) Záleží na tom, co umíš a chceš umět, plus kdo by ten kurz měl dělat :)

Pokud najdeš něco, co dělá Jarda Tuček z Doubleshot (ex- La Boheme), kterej je IMHO jeden z nej českých baristů, tak do toho jdi. Nevím ale, jestli to pořád dělá, z blogu doubleshotu mám pocit, že se espressu věnuje už míň.

Pokud ne, tak bych šel rozhodně do něčeho z http://www.skolakavy.cz - Havrlíková je dobrá a za Trevisana mluví mj. všechny ty placičky a odznáčky (CBA a hlavně SCAE).

Edit: Jeronimo to popsal výborně... je to rychlejší cesta (v případě kvalitního kurzu). Metoda pokus-omyl v zásadě taky funguje, ale např. u pěny, která ze začátku není jednoduchá, je důležitý vidět, jak má vypadat správně udělaná. Mnoho Ti to usnadní.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...