Přejít na obsah

Bernhardt Globemaster

Doporučené příspěvky

Doufám, že po Submarinech na delší dobu poslední přírůstek, mám radši když hodinky neleží v šuplíku,ale jsou na ruce a více hodinek už bych neunosil. Sehnat tyhle hodinky dalo více hledání a trvalo delší dobu, než najít perfektně zachovalé Suby.

Ale o to větší jsem měl radost, když se mi konečně podařilo jedny najít a dostatečně rychle zareagovat (kupoval jsem z druhé ruky na WUS, tento model už se nevyrábí)??vlastně tak rychle, že jsem se ani nezeptal jestli je k nim krabička,originál ocelový tah, doklady atd. Bylo mi to v tu chvíli jedno a o tovětší překvapení mě čekalo, když po 4 dnech od platby se ozval zvonek u dveří,já otráveně šel otevřít kdo to zas je a tam stál usměvavý pán z kurýrní služby a podával mi balíček s hodinkami. Myslím, že si dokážete představit moji radost, znásobenou tím, že po otevření balíčku na mě vykouklo originální balení od výrobce, vnější krabička, pěkná vnitřní dřevěná krabička s logem výrobce a v krabičce na polštářku si seděly hodinky v perfektním stavu.

Ta nečekaně rychlá dodávka (za 4 dny z Austrálie až ke dveřím), perfektní stav hodinek a kompletní balení mi udělaly takovou radost a tak zvedly na celý den náladu, žesnad i kdyby mě třeba v autě někdo naboural, já bych to v rámci opojeníz hodinek a super nálady přešel jen se shovívavým úsměvem a pokračoval v dobrém rozmaru dále?.snad to není zatím na chocholouška ;-) Další zajímavé zjištěníje, jak velkou může mít člověk radost z 15x levnějších hodinek než jsou třeba rolexky, které jsem koupil před měsícem, ale vlastně bych měl být asi rád, že mistačí tak málo ke štěstí :-D

Tak teď už něco k hodinkámv pár bodech:

• - pouzdroprůměr 42 mm
  • - jednosměrněotočná luneta
  • - ETA2836 day-date strojek modifikovaný na GMT funkci místo ukazatele dne, ručněsestavený
  • - šroubovacíkorunka a dýnko, vodotěsnost 200m
  • - safírovésklo
  • - screwed-inocelový tah s SEL
  • - limitovanáedice 500 kusů

Bernhardt watchje malá hodinářská firma se sídlem v North Carolina, na východním pobřežíUSA. Narazil jsem na ní víceméně náhodou na WUS při hledání nějakých levnýchdiver hodinek na ?otloukání?. Přepokládám, že jejich roční výroba (vzhledem k tomu,že sestavují hodinky ručně) je řádově max. ve stovkách kusů, nicméně kvalita jepříkladná a ještě příkladnější je servis, který majitel firmy svým zákazníkůmposkytuje. Na WUS na něj členové pějí ódy a jak jsem měl možnost se sámpřesvědčit, jsou pravdivé. Poté co jsem koupil hodinky, rozhodl jsem se ihnedpro výměnu lunety z 24hodinové na potápěčskou. Napsal jsem tedy výrobci email s žádostí, zda je možné tuto objednat a jaká je cena. Druhý den ráno jsem měl přímo od majitele společnosti email, ať mu pošlu adresu, že mi rádlunetu zašle zdarma jako poděkování za užívání jejich produktu. Do 3 dnů jsem měl lunetu doma na náklady majitele firmy, i přes mojí opakovanou výzvu ozaslání ceny a poštovného, že ji rád zaplatím. Tato firma rozhodně zůstane na prvním místě seznamu pro kvalitní hodinky a skvělý servis za velice rozumné ceny (moc hodinek s parametry viz. výše za 500 dolarů za nové asi na trhu nenajdeme).Škoda, že v současné nabídce dostává přednost Miyota před ETA strojky, to je ale bohužel dáno cenovou a obchodní politikou Swatch group.

Hodinky samotné dávají pocit opravdových tool watch, dostatečně robustní, skvělý ocelový tah se šroubovanými články (cca 4 mm tlustými) a solid end links, v této cenové hladině naprosto nevídané kvality. Např. spona na starších submarinech (předglide lockem) v porovnání s tímto tahem působí nepřesvědčivým plechovým dojmem (jen můj názor-please no flame). Přesnost je stabilních 12sekund za 24 hodin, ručky krásně čitelné a ciferník přehledný. Jediná výtka jek GMT ručce, která je kovová a z určitých úhlů hůře čitelná. Alehodinky se dělaly ve více variantách, respektive barvách GMT? od červené, žluté až po bílou. Bohužel shánět ještě konkrétní barvu GMT ručky, kdo ví jestli bychty hodinky vůbec někdy sehnal.

Pár fotek proilustraci:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadají velmi dobře!

To pouzdro je komplet broušené?

Tvar pouzdra- byla by možná fotka z boku?

Nožky ve tvaru Sumo nebo OmegaSM nepotřebují komentář, jsou dokonalé...

Díky! Ano, pouzdro je celé broušené. Fotka z boku bohužel zatím jen takto, vyfotím lepší jak bude příležitost.

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Taková vstřícnost firmy se opravdu často nevidí.

Líbí se mi a ten mesh je super.

Můžeš sem dát prosím odkaz odkud je a na kolik tě i s poštovným vyšel?

Mesh byl k hodinkám už od předchozího majitele (a úplnou náhodou mi velikost sedla naprosto přesně bez potřeby milimetrové úpravy) , ale když jsem mrknul na eBay jedná se přesně o tento: Já mám 20mm, ale vidělj sem tam i 22 a 24 mm, cena se pohybuje okolo 50-70 dolarů.

Odkaz ke komentáři

Mesh byl k hodinkám už od předchozího majitele (a úplnou náhodou mi velikost sedla naprosto přesně bez potřeby milimetrové úpravy) , ale když jsem mrknul na eBay jedná se přesně o tento: Já mám 20mm, ale vidělj sem tam i 22 a 24 mm, cena se pohybuje okolo 50-70 dolarů.

Díky za info.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...