cigi Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 noname, to je fakt, ale platina je to pravé, skoro se nerozezná od nerezu a budu VIP! Platinové humberto s 96 kalibrem!! A luneta z růžového zlata osazená rubínem (22 rubis! ), safírové asférické sklo, to nové dýnko celosafírové možná taky asférické, kalibr zdobený modrými šroubky, trochu iritovaný, trochu pozlacený, nezbytný lev na rotoru, hologram s mojí podobiznou, plněno argonem pod tlakem zastudena !!! Vymazlený kousek
31682 Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 cigi: já bych lunetu ponechal plastovou. Platina a plast Bylo by to úchvatně dekadentní.
Roman Šula Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 A co třeba nějaká keramika? S platinou by taky nemusela vypadat zle.
VS Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 31682 napsal: cigi: já bych lunetu ponechal plastovou. Platina a plast Bylo by to úchvatně dekadentní. No nevím, koupil jsem ty sporty nové, nenosím je a barva z toho plastového kroužku mizí jenom pohledem. Dá se s tím něco dělat?
mechano Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 pro VS . chce to si nakoupit lunety do zásoby a čas od času je měnit pro 32t. : mě by se líbila kombinace platina marcipán (přirozeně platina-luneta , marcipán-pouzdro )
31682 Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 mechano napsal: pro 32t. Okamžitě mě přestaň zaokrouhlovat
mechano Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 pro 177.99438 x 177.99438 : promiň , příště to budu žehlit a uvádět i desetinná místa.
typograf Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 31682 napsal: mechano napsal: pro 32t. Okamžitě mě přestaň zaokrouhlovat Mám dotaz: Má ta cifra, kromě toho, že to je jméno, které by se mělo vyslovovat správně, ještě nějaký hlubší význam? Třeba č. hodinek na dýnku?
VS Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 31682 napsal: mechano napsal: pro 32t. Okamžitě mě přestaň zaokrouhlovat když už zaokrouhlovat, tak stylově na 32768 Sice je to quartz, ale hodinkový kmitočet a pěkně kulaté číslo
VS Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 mechano napsal: pro VS . chce to si nakoupit lunety do zásoby a čas od času je měnit ) Jak se to dá sundat? Stačí šroubovák a hrubé násilí nebo je v tom nějaká finta. Nejlepší by byla kovová, ale obávám se, že by u Prima stála několikanásobek ceny těch hodinek Komaxitem by to asi neprošlo, tak se musím poptat v lakovně. Ale nevím, jaká barva bude držet na plastu.
Honza49 Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Normálně prstama zatáhnout. Ono to cvakne a je to. Naopak tím samým způsobem. Šroubovák nee. Poškrábal by jsi pouzdro. Lunetu jsem koupil v Parexu za 20. Oni si přidají ještě 60 manipulační poplatek a 100 poštovné. Tak opatrně.
31682 Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 typograf napsal: Mám dotaz: Má ta cifra, kromě toho, že to je jméno, které by se mělo vyslovovat správně, ještě nějaký hlubší význam? Třeba č. hodinek na dýnku? Je to anagram vyššího zasvěcení. Nemohu ti prozradit nic bližšího neboť před celou lóží jsem odpřísáhl Mistrovi mlčenlivost No teď vážně. Je to ruský kalibr, který by měl údajně pohánět mé hodinky. S tím jsem se také přihlásil do fóra, bohužel, když jsem je otevřel, zjistil jsem, že jsem obětí hanebného podvodu a tluče v nich "pouze" 31 681. Zatím jsem nikde nezjistil jak dalece jsou tyto strojky rozdílné, ale přesto se cítím oklamán a zrazen
typograf Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 To 31682: No, to už je příběh ..... nebo jeho začátek. Až se ti jednou dostane do ruky ten správný kalibr, tak bude příběh pokračovat ........ třeba strojek vyměníš a potom se přejmenuješ .... jako vzpomínku na 31 681.
Prokop Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 To noname: Zákazník se seriózním zájmem o skutečně hodnotnou věc má skutečně vždy trochu výhodnější podmínky. Snažíme se dostat firmu co nejdříve do všeobecného povědomí, k tomu potřebujeme objednávky o větším objemu (jedno jestli jednu objednávku na 100 hodinek po 10.000,-Kč nebo na 1 za milion). Každá takováto zakázka stabilizuje firmu a umožňuje jí plánovat rozšíření kapacit. A hlavně, každá taková zakázka nám zvyšuje prestiž. Problém soudkových sportů je v tom, že nikdo nebude chtít hodinky, jejichž image je degradováno ještě před jejich vznikem, tak proč je vyrábět?
mechano Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Promiňte mi moji zvědavost ale jak by vypadaly ( jen orientačně nebo v náznaku ) ty za ten milion ?
X-Bob Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 trošku mi uniklo, v čem je spatřována ona degradace soudkového tvaru... Je li to firemní tajemství, nebo na dlouhou odpověd, klidně na post k tomuto Prime rezignujte
Prokop Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 To mechano: brzo již budu mít k dispozici fotku! V kostce tedy, kompletně zakázková výroba pouzdra dle vzoru originálního pouzdra ze 60. let, kompletně přetvořený podle současných měřítek. Pouzdro, dýnko, korunky a spona řemínku z platiny, safírové cylindrické sklo o průměru 34mm, 3D reliéfní číselník originálního designu PRIM, uzavřené v ochranné atmosféře. Strojek Prim kalibr 96, kompletně pozlacený s ruční rytinou. Pásek z kůže aligátora a balené v nadstandardní dřevěné krabičce. K hodinkám bude vyrobena ručně vázaná kniha v jednom jediném výtisku s kompletním příběhem firmy, vzoru hodinek, které stály modelem a výkresovou dokumentací původních hodinek. Možná jsem na něco zapomenul, ale stejně jste to chtěli tak nějak zhruba, ne? To X-Bob: Nejsem zrovna nadšený z toho, že si tu pár lidí chce předělávat sporty II na automaty, po vzoru leteckých hodinek. Nejsem z toho nadšený, protože už mi i naši zákazníci řekli, že v takovém případě to pro ně ztrácí smysl. Docela je chápu. Na druhou stranu je to jediné, co mohu udělat, prostě se přizpůsobit situaci. Nebudu nikomu zakazovat co smí a co nesmí jenom proto, že se mi to nelíbí. Každý má právo si dělat co chce, žijeme ve svobodné zemi. Já mohu udělat jen to, že tomu nebudu ještě pomáhat a pak se ještě mohu rozhodnout, na jak dlouhou dobu bude nutné dát k ledu celý projekt remaku leteckých náramkových hodinek. Vcelku chápu, že si ostatní účastníci fóra nedělají hlavu s historickou a marketingovou hodnotou jednotlivých modelů, ale mě to příjde tak trochu jako svatokrádež. Nejdříve jsem si myslel, že je celá kauza vyvolaná tím, že si chcete začít s hodinkami hrát, a tak jsem nabídl, že bychom připravili něco jako hodinářskou stavebnici, ale ani to nezabralo, a tak jsem to nechal plavat a spokojuji se s tím, že to z povzdálí sleduji. Také si mohu doma upéct chleba a skutečně to vyjde levněji, ale také nad ním ztrávím docela dost času (který si samozřejmě neúčtuji:)) a občas se i nepovede (což už se dostanu do ztráty už i na vstupních surovinách). Kdyby to bylo tak jednoduché, už by tu dávno bylo spousta výrobců hodinek. A to vůbec nepodceňuji šikovnost českých lidí a schopnosti mnoha malých českých firem. Toť má odpověď, které jsem se delší dobu bránil, ale většina z Vás mě tu zná jako velmi otevřeného a upřímného, takže to nebudu měnit. Nezmění se ani můj vztah k lidem, kteří do toho projektu šli. Věřím, že je to jen extrémně vygradovaná touha po vlastní tvorbě. a to není žádný hřích. Možná naopak po takové zkušennosti přibude lidí, kteří si budou naší práce vážit.
X-Bob Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Díky za upřímnou odpověd. Já jsem z toho odložení trošku smutný, protože by se mi remake Sportů s klasickým mechanickým strojkem líbil. Ne s automatem. Už jen proto, že hodinky asi budu střídat. Mě by se líbil remake klasických Sportek II.( možná i I.), ne verze pro ČSLA, nicméně byla-li by otevřená verze leteckých sportek - kvůli ceně s klasickým mechanickým kalibrem, asi bych třeba i ty "potřeboval" No nic, kdo si počká, ten se dočká. Možná si třeba nechám od Eltonu zrenovovat normální Prim Sport II, když mi při čekání na remake začnou překážet vousy, které mi do té doby narostou :-)
Prokop Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Všechno je otázkou poptávky. Budu-li cíti, že je o remake Sportu II zájem, udělám je a když už je udělám, budu myslet na to, aby pouzdro šlo, relativně snadno uzpůsobit i na původní kalibry s manuálním nátahem. Jen teď ta poptávka prakticky není. A protože máme teď skutečně co dělat, což se pozná podle toho, že mám času tu sedět a povídat si... , nejsem tlačen tím, že bych musel zkoušet něco, o čem nejsem přesvědčen, že by mělo ekonomickou návratnost. Nechte si zrenovovat staré Sporty II, určitě nebudete zklamaný, a to i kdybychom potom vyrobili jiné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se