Flyer61 Odesláno 21. října 2011 Nahlásit Odesláno 21. října 2011 Dobré dopoledne, chtěl bych poradit. Zvažuji koupi eco-drive hodinek a líbí se mě výše napsané modely. Poradí mě někdo (případně z vlastní zkušenosti), který model je lepší a proč? Také by mě zajímala váha ocelových provedení obou modelů (na netu jsem někde vyčenichal 160g. - v porovnání s titanem 130/107g u obou modelů).V případě dovozu ze zahraničí - dá se pro model by sehnat někde český manuál?Jak je to v reálu s opotřebením titanu a oceli, opotřebí se za stejnou dobu, nebo je titan praktičtější? Co v případě poškrábání tahu - dá se opravit jak titan, tak ocel? Díky za rady.
klaucz Odesláno 21. října 2011 Nahlásit Odesláno 21. října 2011 Dobré dopoledne, chtěl bych poradit. Zvažuji koupi eco-drive hodinek a líbí se mě výše napsané modely. Poradí mě někdo (případně z vlastní zkušenosti), který model je lepší a proč? Také by mě zajímala váha ocelových provedení obou modelů (na netu jsem někde vyčenichal 160g. - v porovnání s titanem 130/107g u obou modelů). V případě dovozu ze zahraničí - dá se pro model by sehnat někde český manuál? Jak je to v reálu s opotřebením titanu a oceli, opotřebí se za stejnou dobu, nebo je titan praktičtější? Co v případě poškrábání tahu - dá se opravit jak titan, tak ocel? Díky za rady. Z těchto dvou modelů bych určitě doporučil AS4020-52E. BY0000-56E jsou dost přeplácané a nepřehledné. Navíc mají jen minerální sklíčko, což je u hodinek této cenové kategorie docela problém. Navíc model BY0000-56E má hodně leštěných ploch, což vypadá lacině a je to náchylné na poškrábání. Proto bych doporučil model AS4020 nebo titanové provedení AS4050. Poškrábání bych se nebál. Citizen u těchto dražších modelů používá titankarbidovou povrchovou úpravu a titan je proto tvrdší než nerez ocel. Titan je také příjemnější na nošení. Jen je třeba počítat s nižší hmotností, což ne každému vyhovuje. Konkrétně model AS4050 má 103 g a AS4020 160 g. Při dovozu ze zahraničí počítej s tím, že může být problém s uznáním záruky u českého Citizenu.
Flyer61 Odesláno 22. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2011 Proč myslíš prosím, že je minerální sklíčko problém u této kategorie hodinek? Mě se právě zdá model AS takový více přeplácanější než BY. Když bych daný model koupil v Americe od originálního prodejce Citizenu a měl mezinárodní záruku 5 let, myslíš že by se cukali, když bych pak v záruce potřeboval něco opravit (doufám, že to nebudu potřebovat)? Nevíš ze kterého roku je model BY0000-56e, kdy ho pustili do prodeje? Z těchto dvou modelů bych určitě doporučil AS4020-52E. BY0000-56E jsou dost přeplácané a nepřehledné. Navíc mají jen minerální sklíčko, což je u hodinek této cenové kategorie docela problém. Navíc model BY0000-56E má hodně leštěných ploch, což vypadá lacině a je to náchylné na poškrábání. Proto bych doporučil model AS4020 nebo titanové provedení AS4050. Poškrábání bych se nebál. Citizen u těchto dražších modelů používá titankarbidovou povrchovou úpravu a titan je proto tvrdší než nerez ocel. Titan je také příjemnější na nošení. Jen je třeba počítat s nižší hmotností, což ne každému vyhovuje. Konkrétně model AS4050 má 103 g a AS4020 160 g. Při dovozu ze zahraničí počítej s tím, že může být problém s uznáním záruky u českého Citizenu.
bru7us Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Odesláno 22. října 2011 Proč myslíš prosím, že je minerální sklíčko problém u této kategorie hodinek? Mě se právě zdá model AS takový více přeplácanější než BY. Když bych daný model koupil v Americe od originálního prodejce Citizenu a měl mezinárodní záruku 5 let, myslíš že by se cukali, když bych pak v záruce potřeboval něco opravit (doufám, že to nebudu potřebovat)? Nevíš ze kterého roku je model BY0000-56e, kdy ho pustili do prodeje? protoze mineralni sklicko se beznym nosenim poskrabe narozdil od safiru pokud koupis 5let mezinarodni zaruku tak asi problem mit nebudes (muzou ti maximalne zneprijemnovat zivot tim, ze model neni v CZ prodavany a nemaji nahradni dil) - ale i cena bude nekde uplne jinde - to co vidis na netu jsou USA ceny s jejich zarukou pri dovozu (mineno postou - pokud to provezes na ruce tak je to jina) 100% pocitej s clem + dph
klaucz Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Odesláno 22. října 2011 Proč myslíš prosím, že je minerální sklíčko problém u této kategorie hodinek? Mě se právě zdá model AS takový více přeplácanější než BY. Když bych daný model koupil v Americe od originálního prodejce Citizenu a měl mezinárodní záruku 5 let, myslíš že by se cukali, když bych pak v záruce potřeboval něco opravit (doufám, že to nebudu potřebovat)? Nevíš ze kterého roku je model BY0000-56e, kdy ho pustili do prodeje? Uznají ti maximálně 1 rok mezinárodní záruku a to jen tehdy pokud koupíš od autorizovaného prodejce Citizenu. A i ti prodávají v USA za vyšší ceny než neautorizovaní prodejci. Oba modely znám a BY0000-56E vypadají moc pouťově. Navíc hodně leštěných ploch a minerální sklo - budou hned poškrábané. To, kdy se nějaký model začal vyrábět se u hodinek nikdy neřeší. Hodinky nejsou mobily.
klaucz Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Odesláno 22. října 2011 protoze mineralni sklicko se beznym nosenim poskrabe narozdil od safiru pokud koupis 5let mezinarodni zaruku tak asi problem mit nebudes (muzou ti maximalne zneprijemnovat zivot tim, ze model neni v CZ prodavany a nemaji nahradni dil) - ale i cena bude nekde uplne jinde - to co vidis na netu jsou USA ceny s jejich zarukou pri dovozu (mineno postou - pokud to provezes na ruce tak je to jina) 100% pocitej s clem + dph Mezinárodní záruka 5 let neexistuje. Záruka je 1 rok a to jen pokud koupíš od autorizovaného US prodejce - to se kvůli vyšší ceně asi nestane.
Flyer61 Odesláno 22. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2011 protoze mineralni sklicko se beznym nosenim poskrabe narozdil od safiru pokud koupis 5let mezinarodni zaruku tak asi problem mit nebudes (muzou ti maximalne zneprijemnovat zivot tim, ze model neni v CZ prodavany a nemaji nahradni dil) - ale i cena bude nekde uplne jinde - to co vidis na netu jsou USA ceny s jejich zarukou pri dovozu (mineno postou - pokud to provezes na ruce tak je to jina) 100% pocitej s clem + dph Máš také stejný názor, jako klaucz, ohledně vzhledu modelu BY, že působí lacině a dá se snadno poškrábat? A který model je dle tebe více přeplácaný, jaký bys z tohoto výběru volil ty? Nevíš prosím roky uvedení na trh?
bru7us Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Odesláno 22. října 2011 Máš také stejný názor, jako klaucz, ohledně vzhledu modelu BY, že působí lacině a dá se snadno poškrábat? A který model je dle tebe více přeplácaný, jaký bys z tohoto výběru volil ty? Nevíš prosím roky uvedení na trh? Tezko ti muze nekdo radit co se TOBE libi Rozhodne neobjednavej podle fotek na netu ale zajdi si je vyzkouset do kamene prodejny. Mne osobne se kuprikladu nelibi ani jedny - ale to neznamena, ze nelibi tobe! Jinak mineralni sklicko se i pri pomerne opatrnem zachazeni poskrabe docela snadno, totez plati o lestenem povrchu. Rok uvedeni na trh netusim.
Pavel K. Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Odesláno 22. října 2011 Z těchto dvou bych také rozhodně vybral AS4020-52e. Také mě příjde model BY moc pouťově. Navíc safír je safír
Vlcak Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Odesláno 23. října 2011 U obou modelů mi ty ciferníky přijdou trochu moc plné. Pokud trváš na chronografu, volil bych asi model AS4020-52E. Mimo zmíněný safír je navíc řízen rádiem, což myslím model BY0000-56E není. Mrkni se ale ještě na verze bez chrona a tedy bez subdialů. Přijdou mi mnohem hezčí.
Flyer61 Odesláno 24. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2011 U obou modelů mi ty ciferníky přijdou trochu moc plné. Pokud trváš na chronografu, volil bych asi model AS4020-52E. Mimo zmíněný safír je navíc řízen rádiem, což myslím model BY0000-56E není. Mrkni se ale ještě na verze bez chrona a tedy bez subdialů. Přijdou mi mnohem hezčí. Ahoj, info o rádiem řízeném modelu jsem našel i k tomu typu BY0000-56e.
Flyer61 Odesláno 1. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Mezinárodní záruka 5 let neexistuje. Záruka je 1 rok a to jen pokud koupíš od autorizovaného US prodejce - to se kvůli vyšší ceně asi nestane. Ještě mám dotaz, na fóru jsem se dočetl, že by snad při koupi hodinek v USA mohl být problém chytání rádiového signálu z Německa. Co si o tom myslíte? Díky.
sashator Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 (upraveno) Ještě mám dotaz, na fóru jsem se dočetl, že by snad při koupi hodinek v USA mohl být problém chytání rádiového signálu z Německa. Co si o tom myslíte? Díky Tak s tímhle by neměl být problém- před rokem k Vánocům si táta kupoval Skyhawky, kupováno přes US eBay a signál si v pohodě vždy najdou. Co se týče ještě volby- určitě bych šel do AS4020-52e. Vzhledově i kvalitativně jsou na tom lépe- má je kamarád a musím uznat, že ač Citizeny s budíkama příliš nemusím, tak tyto se mi líbí. Upraveno 1. listopadu 2011 uživatelem sashator
Flyer61 Odesláno 18. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 Máte někdo prosím osvědčený server, kde bych nalezl rozměrz obou modelů (strojek s korunkou/bez korunky, ciferník atd..)?Děkuju za radu.
prizak Odesláno 21. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 Ahoj, mam AS4020-52E a naprosta spokojnost. Splnili vse. Jen jsem zjistil, ze pri otresu ruky se minutova rucka posune o max. pul minuty napred (nikdy ne zpet). Potom tedy po 15ti sekundach se na ctvrt, pul trictvrte nebo cela nposune, protoze uz tam minutovka je. Ale v prodejne jsem zjistil, ze tuto malinkou vuli maji vice hodinek. Vubec to nevadi. Mate s tim taky nekdo zkusenost, treba pri klepnuti hodinkami do dlane? Dejte vedet. Jinak na fejsi jsem zalozil nyni klub pratel hodinek citizen.
prizak Odesláno 21. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 Máte někdo prosím osvědčený server, kde bych nalezl rozměrz obou modelů (strojek s korunkou/bez korunky, ciferník atd..)? Děkuju za radu. AS4020-52E PRUMER 43.5mm pouzdro, 49mm prumer vcetne korunky, 13,5mm vyska. Prumer ciferniku 39mm a vaha 140g.
patprom Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Jsou to paradni spolehlive hodinky, muzu jedine doporucit. Vzhledem k narustu hodinek u nas doma, budu asi tento model prodavat se vsim, co k tomu patri. Bohuzel, vzhledem k poctu mych prispevku do fora, zatim nemohu inzerovat. Kdyby mel nekdo dotaz ohledne tohoto, klidne pres sz, at nedostanu vynadano za ot, dekuji.
Flyer61 Odesláno 5. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2011 Z těchto dvou modelů bych určitě doporučil AS4020-52E. BY0000-56E jsou dost přeplácané a nepřehledné. Navíc mají jen minerální sklíčko, což je u hodinek této cenové kategorie docela problém. Navíc model BY0000-56E má hodně leštěných ploch, což vypadá lacině a je to náchylné na poškrábání. Proto bych doporučil model AS4020 nebo titanové provedení AS4050. Poškrábání bych se nebál. Citizen u těchto dražších modelů používá titankarbidovou povrchovou úpravu a titan je proto tvrdší než nerez ocel. Titan je také příjemnější na nošení. Jen je třeba počítat s nižší hmotností, což ne každému vyhovuje. Konkrétně model AS4050 má 103 g a AS4020 160 g. Při dovozu ze zahraničí počítej s tím, že může být problém s uznáním záruky u českého Citizenu. Jak je to prosím s příjmem radiového signálu (kontinenty) u výše popsaných modelů?Děkuju za info.
prizak Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2011 Mam AS4020-51E, bydlim Liberec a s prijmem NO PROBLEM. Z ruky je nesundam ani ve sprse a kdyz se probudim, signal byl uz po praci.
Flyer61 Odesláno 23. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2011 Který z těchto dvou modelů má šroubovací korunku prosím? Na netu to někde zmiňují, ale od držitelů je to jistá informace. Předem díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se