Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 299
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud vím, tak úplně první Orlíky o.e., kterých se vyrobilo pár kusů, měly trochu jiný tvar pouzdra (nožky podobné jako Codenis) a uvnitř Miyotu. Je možné, že se někde vynořily.

Podle mě jsou méně hezké, než současný model.

Odesláno

Tak včera jsem si poprvé v Brně u Hanáka prohlídnul Orlíky. V neosvětlené vitríně, to jen tak mimochodem. Nevadí, ale musím říct, že kdo si koupí Orlíky, musí k nim opravdu cítit speciální vztah a znát jejich příběh, jak píše Prim, protože jinak jsou to naprosto omšelé průměrné hodinky. To by ani tak nevadilo, protože někomu se ten tvar a design může líbit, ale proboha za tu cenu jsem koupil úplně nové Fortisky a to v kamenném obchodě !!!! Jasně, namítnete že je to taky ETA, ale sakra na koženém řemenu Primky za tu cenu, to ať se nikdo nezlobí, ale to je silný kafe.

Odesláno

Trošku mimo téma- pan Prim byl včera v Ove úspěšný - má v kapse objednávku od mého dobrého kamaráda za Linea 40 s nějakýma individualizacema :-))) chtěl jsem se s ním taky vidět, ale měl jsem nějaké (absolutně nesmyslné) jednání :-)

Odesláno

Ne, byly to ty normální, nedovedu říct typové označení. Já je prosím nehaním, proti vzhledu nemám nic, jen mi nějak nesedí cenová politika. Připadá mi to dělané jako : mechanické hodinky jsou v kurzu, nuž dejme tam skoro 30 litrů. Vemte si, kolik stojí Seiko nebo Orient s kovovým tahem, který jsou vyloženě hodinkama do nepohody, každý mi to tu potvrdí co všechno snesou za hrubé zacházení, což by Orlíky vlastně taky měli být. Pak mi tedy nějak vážně uniká smysl té nadsazené ceny.

Odesláno

to Jerrys: Myslím, že to tady bylo x-krát probíráno. Prostě dnešní Primky se orientují na výlučné zpracování, a to především pouzder, které jako jedny z mála frézované. Tento postup přináší naprosto specifický výsledek, což lze srovnat se standardními lisovanými pouzdry (nic proti nim, ale dělá je kdekdo). Na takové hodinky je potom přímo hřích dát obyčejný plechový tah nebo řemen za 300 Kč. Cenová hladina tedy souvisí jednak s náročnějším způsobem výroby a jednak se skutečností, že se jedná v podstatě o maloseriovou či spíše kusovou výrobu.

Odesláno
to Jerrys: Myslím, že to tady bylo x-krát probíráno. Prostě dnešní Primky se orientují na výlučné zpracování, a to především pouzder, které jako jedny z mála frézované. Tento postup přináší naprosto specifický výsledek, což lze srovnat se standardními lisovanými pouzdry (nic proti nim, ale dělá je kdekdo). Na takové hodinky je potom přímo hřích dát obyčejný plechový tah nebo řemen za 300 Kč. Cenová hladina tedy souvisí jednak s náročnějším způsobem výroby a jednak se skutečností, že se jedná v podstatě o maloseriovou či spíše kusovou výrobu.

fakt se nerezová pouzdra u ostatních hodinek dělají lisováním? Netýká se to jen mosazi?

Odesláno

Tak jsem se byl na ně kouknout jsou to Orlíky ale nějaká lacinejší verze. myslím, že to jsou ty na obrázku výše? Strojek Eta-2824-2 snad jsem to nespletl.Pěkný ale spíš jako dětský(velikostně). Prodavačka opravdu o nich nic něvěděla pro ni je to jenom kus!

Odesláno

No, jestli je to tenhle model http://forum.chronomag.cz/postgallery.php?...me=P1010012.jpg , tak za tu cenu je top dost dobrý kup, předpokládám zlatá luneta, něco jako nynejší Premiery za skoro 20.000Kč. A nebo je ta luneta ocelová, což se také dělalo a potom ta cena odpovídá. Tolik totiž stály přibližně před třemi roky.

Orlík se zlatou lunetou stál 14.920Kč

Orlík s ocelovou lunetou stál 10.720Kč

Odesláno

To je fakt dobrý příklad. Nejsou náhodou Breitling trošku dražší nežli Prim??? :)

Jak který kousek, že? Třeba ten nejnovější od Primu, o kterém jsme se bavili včera v Ostravě bude stát víc než 950000,-kč.

To by bylo Breitlingů :))

Odesláno

No vidíte to. Takhle nafocený je to špica. Jděte se kouknout do Brna k Hanákovi, jak ty Orlíky vypadaj v neosvětlené vitríně. Davy lidí musí projít bez povšimnutí. To ovšem nic nemění na situaci, že jsou předražený. Ať jsou důvody malovýroby jakékoliv. Za ty peníze se již otevírá úplně jiný výběr značek. Fuj, značek, to jsem nechtěl říct, to zavání snobárnou. Prostě úplně jiný výběr fakt hezčích hodinek, byť podobného designu. Jsem nemocnej hodinkama od první třídy základky, ale tyhle bych koupil tak za 12-15 tis Kč. MAX.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...