Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Se sběratelem počítačů jsem se ještě nesetkal, tak nevím!! :) ;)

Zkus trošku pohledat a určitě na ně narazíš. A nad PMD 85 nebo IQ151 se rozplývají stejně, jako někteří tady nad Primkami :) Ale počítač je fakt něco jiného, než hodinky. Ztrácí hodnotu strašně rychle. Možná by se dal srovnat s quartz hodinkami :)

Jo, jo IQ151- program Karel, PMD, Amiga, ZX Spectrum, to bylo v časech kdy měli Primky v každém hodinářství. :)

• Odpovědi 299
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Se sběratelem počítačů jsem se ještě nesetkal, tak nevím!! :) ;)

Zkus trošku pohledat a určitě na ně narazíš. A nad PMD 85 nebo IQ151 se rozplývají stejně, jako někteří tady nad Primkami :) Ale počítač je fakt něco jiného, než hodinky. Ztrácí hodnotu strašně rychle. Možná by se dal srovnat s quartz hodinkami :)

Jo, jo IQ151- program Karel, PMD, Amiga, ZX Spectrum, to bylo v časech kdy měli Primky v každém hodinářství. :)

Zapomněl jsi na SHARP MZ821 :) Ale představa Primek v každém krámu a jednou za rok v elektru ZX Spectrum za roční plat mě teda moc neláká :D

Odesláno

Zapomněl jsi na SHARP MZ821 :) Ale představa Primek v každém krámu a jednou za rok v elektru ZX Spectrum za roční plat mě teda moc neláká :D

Ta představa mě taky rozhodně neláká, nicméně je to historie, kterou jsem prožil. :) :)

Odesláno
Jediný kdo může ještě nějaké hodinky z aktuální kolekce mít na skladě je totiž pan Hanák z Brna...

Nejen. Prodavaji je i v Ostrave. V hodinarstvi vedle Dealu je maji ve vyloze. Cca 5 ks ruznych modelu vc. Orliku se zlatou vroubkovanou lunetou za 17 tis. Videne dnes nazivo me neoslovily - bohuzel.

Odesláno

To tm.watch : To je přesně ono, proč začala tato diskuse o cenách. Kvůli tomu, že jsem vlastenec, tak nedám za Orlíky 28 tisíc. To by snad neudělal ani blázen. A jak správně píšeš, ve skutečnosti nevypadaj nic moc. Pokud by někdo chtěl investovat do hodinek skoro 30 tisíc, tak za tu cenu si může vybrat opravdu jiný hodinky než Primky a nebude vědět který vybrat. Nemám proti nic, Primky byly moje první hodinky v první třídě ZDŠ, stály 350Kčs, šly 12 let bez servisu, než se ulomila packa na uchycení pásku. Suma sumárum, tenkrát to byla asi čtvrtina platu, takže když si dneska vezmete čtvrtinu platu podle státního průměru, tak by měli Primky stát kolem 5 tisíc !!!!!!!!!!!!! Zabte mě, jestli se pletu.

Odesláno
Jediný kdo může ještě nějaké hodinky z aktuální kolekce mít na skladě je totiž pan Hanák z Brna...

Nejen. Prodavaji je i v Ostrave. V hodinarstvi vedle Dealu je maji ve vyloze. Cca 5 ks ruznych modelu vc. Orliku se zlatou vroubkovanou lunetou za 17 tis. Videne dnes nazivo me neoslovily - bohuzel.

To je zase to nedorozumění, které celý tohle vlákno spustilo. Prim Orlík v pouzdru Premier se zlatou lunetou není totéž, co Orlík z aktuální kolekce - většina diskutujících ten nezanedbatelný rozdíl jistě cítí a už zde byl několikrát zdůrazněn. Možná by to vážně chtělo zapracovat na tom online katalogu, třeba by to zjednalo pořádek.

Odesláno
To tm.watch : To je přesně ono, proč začala tato diskuse o cenách. Kvůli tomu, že jsem vlastenec, tak nedám za Orlíky 28 tisíc. To by snad neudělal ani blázen. A jak správně píšeš, ve skutečnosti nevypadaj nic moc. Pokud by někdo chtěl investovat do hodinek skoro 30 tisíc, tak za tu cenu si může vybrat opravdu jiný hodinky než Primky a nebude vědět který vybrat. Nemám proti nic, Primky byly moje první hodinky v první třídě ZDŠ, stály 350Kčs, šly 12 let bez servisu, než se ulomila packa na uchycení pásku. Suma sumárum, tenkrát to byla asi čtvrtina platu, takže když si dneska vezmete čtvrtinu platu podle státního průměru, tak by měli Primky stát kolem 5 tisíc !!!!!!!!!!!!! Zabte mě, jestli se pletu.

Jenže při nákupu hodinek rozhodují různé emoce, pocity, nálady, to vše dohromady. Kdyby ne, na měření času by stačily digitálky casio za 350,-Kč, slušné, přesné, kvalitní. Ale protože jsou i lidé, kteří chtějí: něco jiného, "něco" víc, líbí se jim to či to, inspirují se, napodobují, oživují vzpomínky, nebo se jen chtějí vnějšími znaky podobat někomu, proto se prodávají hodinky za 5.000,-, 10,-000; 30.000,-; 150.000,- ... :)

Odesláno

ale emocie, pocity, nalady a pod. su sice fajn, ale tym sa predaj hodiniek Prim obmedzuje na CR, co je dost maly trh na to, aby firma mohla fungovat... ved pri nakupe zohrava aj vyznamnu ulohu pomer cena/vykon a racionalne argumenty... a tu ma asi nikto nepresvedci, ze cena Prim je adekvatna ... teda donekonecna sa viest na vlne emocii, pocitov a neviem coho sa neda, zakaznika zaujima to co za danu cenu dostane... a predavat hodinky za vyssie ceny a vytvorit tak dojem exkluzivnej znacky je sice fajn, ale kopec firiem, co si zalozili na tom svoju strategiu uz padla na hubu... a kamenujte ma, ale je to moj nazor :(

Odesláno

Jo, kdyby to bylo o emocích, tak 30 000 bych dal za své první Primky co mi strýc prochlastal. Ale současná produkce mě vzhledově neoslovuje a ani nevyvolává ty správné emoce abych si je koupil. Pro mě je optimální kombinace asijského vzhledu a švýcarských kalibrů.

Odesláno

to šarik: pekny pes, tiez mam rad ovciakov :D ako som pisal, emocie moze vyvolavat akurat v CR (v SR sa Prim predavat nemoze), za hranicami krajiny by si ich niekto mozno aj kupil, ale emocie tam nefunguju a racionalnou uvahou dospeje, ze za danu cenu moze dostat viac, teda si ich logicky nekupi....

Odesláno

to šarik: ale da sa, zalezi od toho o co ide :D filozofiu predaja piva by som kludne postavil na emociach :D ale predaj hodiniek, ktore v podstate su vo svete malo zname by som postavil na pomere vykon (parametre)/cena lebo emocie tam nefunguju, zial... a umelo zvysit cenu len aby znacka posobila exluzivne, no neviem...

Odesláno
...A jak správně píšeš, ve skutečnosti nevypadaj nic moc...

Vis, ono to neni tak jednoduche, tedy alespon u me. Tyto hodinky ME opravdu neoslovily - pravda je, ze to nejsou TY Orliky nabizene na strankach Primu za cca 28 tis. Je to "ekonomictejsi" model se zlatou vroubkovanou lunetou. Nicmene, kdyz me nejake hodinky oslovi, jsem ochoten zaplatit pro jineho nepochopitelne penize. Zadne vysvetleni pro to nemam a argumenty ostatnich chapu (po koupi). Jak bylo krasne receno ve filmu Horem padem - jdu rubu, bo mam rudo pred ocima :) Tak me se takove "rudo" pred ocima dela, kdyz vidim pekne hodinky. Jo a auto se mi rozpada a bydlim dilem u mamky a dilem u pritelkyne - teda takovy maly bezdomovec :) Zato hodinek mam furu. Neni na tonejaka naplast, jako kdyz se odvyka kourit??? :)

Odesláno
to šarik: ale da sa, zalezi od toho o co ide :D filozofiu predaja piva by som kludne postavil na emociach :D ale predaj hodiniek, ktore v podstate su vo svete malo zname by som postavil na pomere vykon (parametre)/cena lebo emocie tam nefunguju, zial... a umelo zvysit cenu len aby znacka posobila exluzivne, no neviem...

Tahle filozofie (umělé zvýšení ceny) krátkodobě asi plus mínus funguje. Ale za 50 let po Primkách neštěkne pes - proč by měl? Design standard, zpracování standard, kalibry těžký standard, příběhy z Chronomagu v hajzlu. A dnešní děti už Primky za vysvědčení nedostávaj.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ty vaše diskuze o ceně Primek už mě unavují!:(

Diskutuje někdo o ceně třeba Rolexů? Nediskutuje, buď si je koupí nebo ne. A je užitná hodnota Rolex Submarinerů padesátinásobná oproti Invictám Submariner s ETA strojkem? Není. Cena je daná výrobcem a když je schopen za nastavené ceny prodávat, přejme mu to. A Primu zvlášť, protože to je čistě domácí firma.:) Jak už bylo řečeno, buď se mi něco líbí, pak akceptuji cenu a koupím to nebo ne. Pokud se mi nelíbí nebo na to nemám, nebudu se pouštět do planých a plamených diskuzí či pomlouvat.

Diskutuje někdo o ceně třeba Diesel jeansů? Nediskutuje, buď si je koupí nebo ne. A řekl bych, že taky nemají desetinásobnou užitnou hodnotu než obyčejné džíny. Stejně se oboje šijou v Rumunsku.;)

Odesláno

Souhlasím, že se na emocích nedá postavit firemní filozofie. Bunny a Šarik to zřejmě špatně pochopili. Hodinky, spadají do skupiny výrobků, kde se zákazník nerozhoduje racionálně. Hodinky ho v prvé řadě zaujmou vzhledem a to jsou emoce, pak zjištuje přínos které mu hodinky poskytnou a teprve potom přizná produktu, v našem případě hodinkám, cenu. Jen si vzpoměňte, jak jste kupovali své vysněné hodinky vy.

Je samozřejmé, že pokud vám hodinky Prim neposkytují ten přínos ( třeba design, značka nebo to že je bude mít jen 50 dalších) nemůže být pro vás cena akceptovatelná. Jsou však další, kteří přínosy najdou a koupí.

Takhle to v obchodě funguje u všeho: Má pro mne výrobek (produkt) přínos? Ano, pak akceptuji cenu. Třeba milión.

Odesláno
Ty vaše diskuze o ceně Primek už mě unavují!:(

Diskutuje někdo o ceně třeba Rolexů? Nediskutuje, buď si je koupí nebo ne. A je užitná hodnota Rolex Submarinerů padesátinásobná oproti Invictám Submariner s ETA strojkem? Není. Cena je daná výrobcem a když je schopen za nastavené ceny prodávat, přejme mu to. A Primu zvlášť, protože to je čistě domácí firma.:) Jak už bylo řečeno, buď se mi něco líbí, pak akceptuji cenu a koupím to nebo ne. Pokud se mi nelíbí nebo na to nemám, nebudu se pouštět do planých a plamených diskuzí či pomlouvat.

Diskutuje někdo o ceně třeba Diesel jeansů? Nediskutuje, buď si je koupí nebo ne. A řekl bych, že taky nemají desetinásobnou užitnou hodnotu než obyčejné džíny. Stejně se oboje šijou v Rumunsku.;)

Jo, jenže právě hodinky třeba mě učí poznávat "pravou" cenu věcí. Právě tím, že v nich tiká takovej a takovej stroječek, že vypadají tak nebo onak, možná, což nerad přiznávám - že mají nějakou prestiž, která je ovšem tesaná desetiletími, příp. staletími. A hlavně právě kvůli tomu stroječku teď vím, jak strašnej rozdíl je mezi brejlema - rozuměj obroučkama - za 10tis. a mezi hodinkama za 10tis. To samý rifle, trička, košile, auta (nižší a střední třída, hehe),atd. Takže hodit do placu příklad džínů Diesel je přesně to, o čem jsou ceny Primek. Nafouknuté nic, marketing, manipulace, díry do hlav.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...